Mergem înainte, nu înapoi

  „De aceea vă spun: Nu vă îngrijoraţi de viaţa voastră, gândindu-vă ce veţi mânca sau ce veţi bea (…) Oare nu este viaţa mai mult decât hrana?” (Matei 6:25)

  Odată cu încheierea anului şcolar, în 1979, doi studenţi colportori, Maung Maung şi Saw Thein, au acceptat provocarea de a merge în Moegote pentru a propovădui Evanghelia. Moegote este în Myanmar de Sus (Burma), cam la 720 de kilometri depărtare de capitală. Când au fost pregătiţi să plece, profesorul le-a spus că avea o rudă care trăia în satul Pauttaw Sakan, în drumul spre Moegote. „Dacă aveţi nevoie de ajutor, el vă poate fi de folos.” l-a scris o scrisoare pe care să o ducă cu ei.

  Cei doi au pornit în călătorie şi au ajuns în Mandalay – al doilea oraş ca mărime din Burma – în ziua următoare şi au stat peste noapte în biserica adventistă de acolo. Dimineaţa şi-au dat seama că aveau bani doar cât să ajungă în satul Pauttaw Sakan, nu şi pentru a ajunge la Moegote. Aşa că la ora 11, a doua zi, au ajuns în Pauttaw Sakan. Le era foame, dar nu mai aveau bani. Aşa că au hotărât să îl caute pe verişorul profesorului lor. Un sătean i-a îndrumat spre restaurantul pe care îl deţinea verişorul profesorului. Au intrat în restaurant şi i-au dat plicul proprietarului. Acesta a citit scrisoarea şi apoi le-a pus masa.

  În timp ce mâncau, verişorul i-a întrebat despre genţile lor şi de inventarul la cărţi. A spus că ar vrea să vadă şi el cărţile şi a cumpărat mai multe. Apoi le-a spus că pot lua un taxi până în Moegote.

  În maşină, şoferul i-a întrebat încotro voiau să meargă, iar ei au răspuns:

  – Noi mergem la Moegote ca să vindem cărţi religioase.

  – Sunteţi creştini? a întrebat el.

  – Da, a venit răspunsul.

  Şi pentru că în Moegote nu aveau asigurată cazare, şoferul s-a oferit să îi ducă la managerul lui, care era creştin, pentru a se ocupa de cazarea lor.

  Când şoferul i-a lăsat la destinaţie, l-au întrebat cât îi datorau, iar el a spus: „Nimic!” L-au lăudat amândoi pe Domnul. În timpul verii, fiecare din cei doi a strâns bani pentru taxele şcolare şi, mai important decât atât, oamenii din Moegote aveau acum cărţi despre Dumnezeu în casele lor.

  Maung Maung Htay, Myanmar

  Mergem înainte, nu înapoi - 2016. Odată cu încheierea anului şcolar, în 1979, doi studenţi colportori, Maung Maung şi Saw Thein, au acceptat provocarea de a merge în Moegote pentru a propovădui Evanghelia. Moegote este în Myanmar de Sus (Burma), cam la 720 de kilometri depărtare de capitală. Când au fost pregătiţi să plece...
  366like
  „366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment). Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

  Din aceeași categorie

  Povești în șase cuvinte

  Chiar dacă nu-i ușor, scrie-ți azi povestea din șase cuvinte. Este loc de sinceritate, nu trebuie să o faci publică, doar gândește-te la acest lucru.

  6 din 49

  „Eu sunt cu omul smerit și zdrobit cu inima!” Așa sună făgăduința Lui pentru tine și pentru inima ta descurajată sau rănită. Luptele lasă răni, în mod clar, dar Mântuitorul tău poate nu doar să vindece inima, ci El dă putere slăbănogului și poate readuce la viață pe cineva care și-a pierdut-o.

  Parola din minimum șase caractere

  Recomandarea lui Dumnezeu este următoarea: „Intră în cămăruța ta, închide ușa după tine; să nu știe stânga ce face dreapta.” Este practic sfatul Lui pentru a depune dosarul secretelor noastre în mâna Lui, iar El promite că nu va permite niciunui hacker să aibă acces la viața noastră.

  Șase zile, tot lucrul tău

  Cel care începe ziua cu Dumnezeu în gândurile lui, cu rugăciunea lui personală și cu dorința de a fi asistat pe drumul dintre dimineață și seară va găsi și împlinire în planurile lui, dar va găsi și odihnă, acea odihnă care îi permite să se simtă fericit.

  Publicate astăzi

  Povești în șase cuvinte

  Chiar dacă nu-i ușor, scrie-ți azi povestea din șase cuvinte. Este loc de sinceritate, nu trebuie să o faci publică, doar gândește-te la acest lucru.

  Ajutor! Sunt mamă!

  A fi mamă nu este ușor, mai ales dacă ești singură. Dar Dumnezeu a promis că nu ne va lăsa, ci El ne va fi puterea. Deci mă prind de făgăduința aceasta: Dumnezeu o va salva pe fiica mea.

  Actele de bunătate

  Faptele de generozitate cu ajutorul banilor sunt un tip special de slujire, pentru că implicarea într-o asemenea slujire nu numai că satisface nevoile altora, dar îi şi ajută pe aceştia să îi fie recunoscători lui Dumnezeu. Cu alte cuvinte, Dumnezeu este onorat prin aceste acte, când vin dintr-o inimă generoasă şi bună.

  Istorii repetate

  Învață-ne, Doamne, să căutăm voia Ta în Scripturi! Și învață-ne, Te rugăm, să le oferim cunoașterea de Tine și copiilor noștri! PROVOCARE: Dacă ai ocazia, spune-i astăzi unui copil sau unui tânăr cât de mult îl iubește Dumnezeu și ce planuri mari a pregătit pentru el!

  Bölcsességre van szükségünk

  „Hanem menjetek inkább Izráel házának eltévelyedett juhaihoz.” (Mát 10,6)„Amikor az emberek gyakorlati élete nem kerül...