Mergem înainte, nu înapoi

  „De aceea vă spun: Nu vă îngrijoraţi de viaţa voastră, gândindu-vă ce veţi mânca sau ce veţi bea (…) Oare nu este viaţa mai mult decât hrana?” (Matei 6:25)

  Odată cu încheierea anului şcolar, în 1979, doi studenţi colportori, Maung Maung şi Saw Thein, au acceptat provocarea de a merge în Moegote pentru a propovădui Evanghelia. Moegote este în Myanmar de Sus (Burma), cam la 720 de kilometri depărtare de capitală. Când au fost pregătiţi să plece, profesorul le-a spus că avea o rudă care trăia în satul Pauttaw Sakan, în drumul spre Moegote. „Dacă aveţi nevoie de ajutor, el vă poate fi de folos.” l-a scris o scrisoare pe care să o ducă cu ei.

  Cei doi au pornit în călătorie şi au ajuns în Mandalay – al doilea oraş ca mărime din Burma – în ziua următoare şi au stat peste noapte în biserica adventistă de acolo. Dimineaţa şi-au dat seama că aveau bani doar cât să ajungă în satul Pauttaw Sakan, nu şi pentru a ajunge la Moegote. Aşa că la ora 11, a doua zi, au ajuns în Pauttaw Sakan. Le era foame, dar nu mai aveau bani. Aşa că au hotărât să îl caute pe verişorul profesorului lor. Un sătean i-a îndrumat spre restaurantul pe care îl deţinea verişorul profesorului. Au intrat în restaurant şi i-au dat plicul proprietarului. Acesta a citit scrisoarea şi apoi le-a pus masa.

  În timp ce mâncau, verişorul i-a întrebat despre genţile lor şi de inventarul la cărţi. A spus că ar vrea să vadă şi el cărţile şi a cumpărat mai multe. Apoi le-a spus că pot lua un taxi până în Moegote.

  În maşină, şoferul i-a întrebat încotro voiau să meargă, iar ei au răspuns:

  – Noi mergem la Moegote ca să vindem cărţi religioase.

  – Sunteţi creştini? a întrebat el.

  – Da, a venit răspunsul.

  Şi pentru că în Moegote nu aveau asigurată cazare, şoferul s-a oferit să îi ducă la managerul lui, care era creştin, pentru a se ocupa de cazarea lor.

  Când şoferul i-a lăsat la destinaţie, l-au întrebat cât îi datorau, iar el a spus: „Nimic!” L-au lăudat amândoi pe Domnul. În timpul verii, fiecare din cei doi a strâns bani pentru taxele şcolare şi, mai important decât atât, oamenii din Moegote aveau acum cărţi despre Dumnezeu în casele lor.

  Maung Maung Htay, Myanmar

  Mergem înainte, nu înapoi - 2016. Odată cu încheierea anului şcolar, în 1979, doi studenţi colportori, Maung Maung şi Saw Thein, au acceptat provocarea de a merge în Moegote pentru a propovădui Evanghelia. Moegote este în Myanmar de Sus (Burma), cam la 720 de kilometri depărtare de capitală. Când au fost pregătiţi să plece...
  366like
  „366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment). Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

  Din aceeași categorie

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Trei crai de la Răsărit

  La final, întreabă-te ce fel de daruri poți aduce tu prin care să-L recunoști pe Domnul Isus ca Rege, Mare-Preot și Jertfă pentru salvarea celui pierdut.

  Triunghiul Bermudelor

  O zicere înțeleaptă spune următorul lucru: „Nu te duce pe terenul lui Satana pentru că nu știi ce va face cu tine.”

  Triunghiul echilateral

  Un bine, oricât de subiectiv ar fi, este neprețuit; trebuie doar să nu dăuneze cuiva gestul făcut de noi, în rest, grija noastră e aceea de a face totul pe deplin. Exemplul perfect este Mântuitorul nostru, care a făcut bine chiar și vrăjmașilor Lui.

  Publicate astăzi

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Răzbunarea nu este a noastră

  Ţi-a greşit cândva cineva? Dacă te gândeşti la răzbunare, ia în considerare ce spune Dumnezeu: „Răzbunarea este a Mea, Eu voi răsplăti.” El nu-ţi cere să te răzbuni, mai degrabă să împlineşti nevoile de bază ale vrăjmaşului tău, după cum te îndrumă textul de astăzi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie… biserică

  Roagă-te pentru spiritul de comunitate din biserica ta! PROVOCARE: Gândește-te la o idee care ar putea îmbunătăți părtășia dintre credincioși și pune-o în aplicare!

  Bizonyosodjunk meg Isten jóságáról!

  „Érezzétek és lássátok meg, hogy jó az Úr! Boldog az az ember, aki Őbenne bízik.”...