Un premiu de excelență

Maurice Allais – Premiul Nobel pentru Ştiinţe Economice

Tot ce găseşte mâna ta să facă, fă cu toată puterea ta! (Eclesiastul 9:10 p.p.)

Poate că provii dintr-un mediu precum Allais sau poate că părinţii tăi au avut o situaţie materială mai bună. Indiferent de circumstanţe, poţi face lucruri minunate în această viaţă. Un copil simplu precum acest francez a ajuns să primească un Premiu Nobel. De ce să nu-ţi pui şi tu ţinte înalte?

De același autor

Succesul este al tuturor

Creat pentru un scop

Poate că teoria pieţelor şi a folosirii eficiente a resurselor sunt concepte pe care acum le întâlneşti pentru prima dată. Poate că numele lui Maurice Allais nu îţi este familiar. Acesta a primit Premiul Nobel pentru Ştiinţe Economice în 1988. A fost primul francez laureat cu acest premiu.

Maurice Allais s-a născut într-o familie simplă, la Paris, în data de 31 mai 1911. Părinţii săi aveau un mic magazin unde vindeau caşcaval, iar bunicul său era tâmplar. Viaţa i-a fost marcată de înrolarea tatălui în armata franceză pentru a lupta împotriva forţelor germane. Acesta nu s-a mai întors niciodată acasă, murind în captivitate, în anul 1915. În ciuda acestor lucruri, Maurice a mers la o şcoală secundară, fiind un elev apreciat pentru cunoştinţele sale de limbă franceză, latină, filosofie şi matematică.

În 1933, a absolvit Ecole Polytechnique, o instituţie de top din Franţa. Pe lângă Premiul Nobel, Maurice Allais a primit şi o medalie de aur din partea Institutului Naţional de Cercetări Ştiinţifice, o importantă distincţie franceză, în anul 1978. În 2010, la vârsta de 99 ani, Maurice Allais a trecut în nefiinţă.

George-Cătălin Ciurea, Curtişoara (Olt)

Comentariile sunt închise

Un premiu de excelență 1 pe e-mail">
Primește devoționalele
pe e-mail
Abonează-te pentru a primi devoționalele pe e-mail în fiecare zi.
Te poți dezabona oricând prin link-ul de dezabonare din fiecare mesaj trimis.