Articolul precedentVictorie în încercări
  Articolul următorÎngerul alb

  Mireasmă de viață

  Accidentul de la Cernobîl

  Voi face din tine un neam mare şi te voi binecuvânta. Îţi voi face un nume mare şi vei fi o binecuvântare. (Geneza 12:2)

  Aş vrea să-ţi spun că n-am fost meniţi să facem răul. Cred că putem să răspândim în jurul nostru bunătate, amabilitate, „mireasmă de viaţă spre viaţă”. Depinde doar de sursa de la care alegem să ne alimentăm. Paşii mărunţi definesc acţiunile importante, iar ele pot avea consecinţe grave. Nicotina, de exemplu, acţionează în timp şi te afectează atât pe tine, cât şi pe ceilalţi. Sau poate că, în interior, eşti consumat de sentimente negative faţă de o anumită persoană. Aşa acţionează şi păcatul – ne macină în interior şi, într-un final, ne distruge.

  În data de 26 aprilie 1986, noaptea, s-a produs un accident major la Centrala Atomoelectrică Cernobîl. Dezastrul este considerat cel mai grav accident din istoria energiei nucleare şi a fost cauzat de o combinaţie de factori: încălcări ale procedurilor, greşeli de proiectare, defecţiuni ale sistemului de comunicaţii şi lipsa măsurilor de siguranţă adecvate.

  Un nor de precipitaţii radioactive s-a îndreptat apoi spre regiunile învecinate şi mai îndepărtate.

  O persoană mi-a descris propriile amintiri despre efectele accidentului nuclear: „Plantele au crescut enorm (cartofi cât pumnul, dar te durea capul după ce-i mâncai); copiii au suferit tare mult, le-a căzut părul, iar pielea le-a devenit galbenă. Mulţi au murit. Majoritatea oamenilor au suferit în urma radiaţiilor.”

  Kristina Luben, Bucureşti

  Mireasmă de viață - 2016. În data de 26 aprilie 1986, noaptea, s-a produs un accident major la Centrala Atomoelectrică Cernobîl. Dezastrul este considerat cel mai grav accident din istoria energiei nucleare şi a fost cauzat de o combinaţie de factori...
  366like
  „366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment). Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

  Din aceeași categorie

  Șase grade de separare

  Fă un mic test. Alcătuiește în minte o listă cu persoanele pe care nu le suporți prea ușor. Gândește-te ce ar trebui să schimbi în mintea sau inima ta pentru ca ele să capete un alt statut, mai apropiat și amical. Începe cu lucrurile simple pe care crezi că le-ai putea face și vei observa imediat schimbările în bine.

  Metoda celor șase pălării

  Dacă nu ești dispus să te pui în locul cuiva, nu ai dreptul să îl judeci în vreun fel. Abia după ce te-ai plasat în situațiile prin care trece și ai luat în considerare contextul în care a făcut sau a spus ceva, abia apoi te poți gândi să emiți păreri și chiar soluții; înainte de acestea, abținerea este reacția înțeleptului.

  Maximum șase centimetri

  Fă o scanare completă printre lucrurile și folderele tale. Vezi ce nu ar trebui să mai fie păstrat și ia decizia de a arunca, de a șterge tot ce nu te onorează. Renunță la acele lucruri care trebuie ascunse. Când simțim nevoia să ascundem ceva de ceilalți, trebuie să ne gândim serios dacă avem nevoie de acel lucru. Oare nu mă afectează dacă îl păstrez sau dacă va fi descoperit de altcineva mai iscoditor din fire?

  Șase ani la câțiva centimetri de moarte

  Singurul care nu Se limitează la a coase rănile, ci le și curăță, apoi le vindecă pe deplin este Mântuitorul. Ceea ce vede și atinge El nu va mai putea deveni periculos vreodată; El vindecă pentru totdeauna.

  Publicate astăzi

  Șase grade de separare

  Fă un mic test. Alcătuiește în minte o listă cu persoanele pe care nu le suporți prea ușor. Gândește-te ce ar trebui să schimbi în mintea sau inima ta pentru ca ele să capete un alt statut, mai apropiat și amical. Începe cu lucrurile simple pe care crezi că le-ai putea face și vei observa imediat schimbările în bine.

  Pentru binele nostru

  Dar mereu există un motiv, un scop chiar, pentru că deciziile Sale au în vedere întotdeauna „binele nostru” și/sau binele altora. Noi putem fi siguri că această realitate se confirmă mereu. Dumnezeu ne iubește. Nu poate fi altfel.

  Împlinirea misiunii

  Chiar şi astăzi, lumina adevărului trebuie dusă de instrumente omeneşti. Ea trebuie dusă de mine şi de tine! Dacă acceptăm misiunea primită, cu siguranţă se vor interpune dificultăţi şi obstacole. Va fi nevoie să facem sacrificii şi să înfrângem greutăţile.

  Lecții valoroase

  Îți mulțumim, Doamne, pentru toate lecțiile pe care ni le oferi, chiar și pentru cele mai puțin plăcute uneori, pentru că știm că tot ce primim din mâna Ta ne oferi cu dragoste! PROVOCARE: Mulțumește-I astăzi lui Dumnezeu pentru cei mai mici membri din familia bisericii tale! Roagă-L ca prezența lor la serviciul de închinare să te umple de bucurie și de recunoștință!

  Az eladás és a vásárlás tilalma

  „…senki se vehessen, se el ne adhasson semmit, hanem csak akin a fenevad bélyege van,...