Articolul precedentVictorie în încercări
  Articolul următorÎngerul alb

  Mireasmă de viață

  Accidentul de la Cernobîl

  Voi face din tine un neam mare şi te voi binecuvânta. Îţi voi face un nume mare şi vei fi o binecuvântare. (Geneza 12:2)

  Aş vrea să-ţi spun că n-am fost meniţi să facem răul. Cred că putem să răspândim în jurul nostru bunătate, amabilitate, „mireasmă de viaţă spre viaţă”. Depinde doar de sursa de la care alegem să ne alimentăm. Paşii mărunţi definesc acţiunile importante, iar ele pot avea consecinţe grave. Nicotina, de exemplu, acţionează în timp şi te afectează atât pe tine, cât şi pe ceilalţi. Sau poate că, în interior, eşti consumat de sentimente negative faţă de o anumită persoană. Aşa acţionează şi păcatul – ne macină în interior şi, într-un final, ne distruge.

  În data de 26 aprilie 1986, noaptea, s-a produs un accident major la Centrala Atomoelectrică Cernobîl. Dezastrul este considerat cel mai grav accident din istoria energiei nucleare şi a fost cauzat de o combinaţie de factori: încălcări ale procedurilor, greşeli de proiectare, defecţiuni ale sistemului de comunicaţii şi lipsa măsurilor de siguranţă adecvate.

  Un nor de precipitaţii radioactive s-a îndreptat apoi spre regiunile învecinate şi mai îndepărtate.

  O persoană mi-a descris propriile amintiri despre efectele accidentului nuclear: „Plantele au crescut enorm (cartofi cât pumnul, dar te durea capul după ce-i mâncai); copiii au suferit tare mult, le-a căzut părul, iar pielea le-a devenit galbenă. Mulţi au murit. Majoritatea oamenilor au suferit în urma radiaţiilor.”

  Kristina Luben, Bucureşti

  Mireasmă de viață - 2016. În data de 26 aprilie 1986, noaptea, s-a produs un accident major la Centrala Atomoelectrică Cernobîl. Dezastrul este considerat cel mai grav accident din istoria energiei nucleare şi a fost cauzat de o combinaţie de factori...
  366like
  „366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment). Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

  Din aceeași categorie

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Trei crai de la Răsărit

  La final, întreabă-te ce fel de daruri poți aduce tu prin care să-L recunoști pe Domnul Isus ca Rege, Mare-Preot și Jertfă pentru salvarea celui pierdut.

  Triunghiul Bermudelor

  O zicere înțeleaptă spune următorul lucru: „Nu te duce pe terenul lui Satana pentru că nu știi ce va face cu tine.”

  Triunghiul echilateral

  Un bine, oricât de subiectiv ar fi, este neprețuit; trebuie doar să nu dăuneze cuiva gestul făcut de noi, în rest, grija noastră e aceea de a face totul pe deplin. Exemplul perfect este Mântuitorul nostru, care a făcut bine chiar și vrăjmașilor Lui.

  Publicate astăzi

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Răzbunarea nu este a noastră

  Ţi-a greşit cândva cineva? Dacă te gândeşti la răzbunare, ia în considerare ce spune Dumnezeu: „Răzbunarea este a Mea, Eu voi răsplăti.” El nu-ţi cere să te răzbuni, mai degrabă să împlineşti nevoile de bază ale vrăjmaşului tău, după cum te îndrumă textul de astăzi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie… biserică

  Roagă-te pentru spiritul de comunitate din biserica ta! PROVOCARE: Gândește-te la o idee care ar putea îmbunătăți părtășia dintre credincioși și pune-o în aplicare!

  Bizonyosodjunk meg Isten jóságáról!

  „Érezzétek és lássátok meg, hogy jó az Úr! Boldog az az ember, aki Őbenne bízik.”...