Lucrarea lui Dumnezeu

Samuel Morse – inventatorul codului Morse

Vă îndemn dar, fraţilor, pentru îndurarea lui Dumnezeu, să aduceţi trupurile voastre ca o jertfă vie, sfântă, plăcută lui Dumnezeu; aceasta va fi din partea voastră o slujbă duhovnicească. (Romani 12:1)

Codul Morse este o cale simplă de exprimare a literelor şi numerelor. Prin inventarea acestui alfabet, Samuel Morse le-a lăsat oamenilor un mijloc eficient de comunicare. La rândul tău, eşti chemat astăzi să fii un slujitor în lucrarea lui Dumnezeu, respectiv să creezi mijloace şi căi pentru a simplifica viaţa celor din jur, pentru a le împlini nevoile şi a le veni în ajutor.

De același autor

Succesul este al tuturor

Creat pentru un scop

Îţi aminteşti de primii ani de şcoală? De momentele când ai făcut primele încercări stângace de a scrie literele, una câte una? Poate că ţi s-a spus atunci că Samuel Morse a inventat un alfabet cu totul special, şi anume codul Morse.

Samuel Morse s-a născut pe 27 aprilie. A urmat cursurile Academiei Phillips din Andover, apoi a învăţat matematică şi filosofia religiei. A participat şi la cursurile despre electricitate ale lui Jeremiah Day şi Benjamin Silliman. În 1832, Samuel Morse a dezvoltat telegraful cu un singur fir, iar telegraful său original este expus astăzi la Muzeul Naţional de Istorie Americană.

În 1838, a inventat alfabetul care-i poartă numele, folosit şi în prezent. Literele alfabetului Morse sunt combinaţii de semnale scurte şi lungi. El a indentificat literele cel mai des folosite şi le-a asociat semnale scurte (pentru „e”, un singur punct), iar celor mai puţin folosite (de exemplu „q”) le-a asociat semnale mai lungi. Alfabetul inventat de Morse a simplificat trimiterea de mesaje telegrafice. Apelul internaţional de pericol, SOS (3 puncte, 3 linii, 3 puncte) a fost introdus în 1912, la 40 de ani după moartea lui Morse.

Andreea Paula Băcanu, LTA, Craiova

Comentariile sunt închise

Lucrarea lui Dumnezeu 1 pe e-mail">
Primește devoționalele
pe e-mail
Abonează-te pentru a primi devoționalele pe e-mail în fiecare zi.
Te poți dezabona oricând prin link-ul de dezabonare din fiecare mesaj trimis.