Îngerul milei

  Oscar Schindler – salvatorul a 1200 de evrei

  Tu eşti Dumnezeul care face minuni; Tu Ţi-ai arătat puterea printre popoare. Prin braţul Tău, Tu ai izbăvit pe poporul tău, pe fiii lui lacov şi ai lui Iosifi (Psalmii 77:14,15)

  Omul acesta şi-a încheiat misiunea cu mult timp în urmă, dar a lăsat un model de urmat. Asemenea lui, şi noi trebuie să vedem dincolo de viaţa noastră şi să fim îngeri pentru cei din jur, arătând adevăratul caracter al lui Dumnezeu şi iubindu-ne fraţii aşa cum ne iubeşte Tatăl. Să ne bucurăm de timpul de pace pe care îl avem încă şi să fim „îngeri ai milei” pentru toate naţiunile lumii.

  Oscar Schindler, născut la 28 aprilie 1908 în Moravia, Cehia, este identificat astăzi cu omul pe care războiul nu l-a dezumanizat, ci l-a transformat într-un „înger al milei”. Tinereţea lui nu a fost una virtuoasă. Plecând de acasă, a ajuns mic întreprinzător, iar mai apoi spion şi membru al Partidului Muncitoresc.

  În timpul celui de-al Doilea Război Mondial, Schindler a salvat în jur de 1200 de evrei, angajându-i în fabricile sale de muniţie. S-a pus în pericol în mod conştient, având în vedere că naziştii ştiau că muncitorii săi erau evrei. Pentru a fi lăsat în pace, le-a plătit milioane naziştilor, argumentând că evreii erau mână de lucru ieftină, numai buni să-i ajute în război, confecţionând oale, tigăi şi muniţie pentru soldaţi.

  Chiar dacă, iniţial, Schindler şi-a început afacerea cu muncitori evrei din motive financiare, după o vreme, lucrurile au devenit personale, el ajungând să-şi sacrifice toate câştigurile numai pentru a putea să-şi păstreze muncitorii în viaţă, aceştia fiind numiţi „evreii lui Schindler”.

  Schindler a murit în ziua de 9 octombrie 1974, în Germania, dar a fost înmormântat la Ierusalim, despre care afirmase la un moment dat: „Copiii mei sunt aici.”

  Laura Monica Popa, Bălceşti (Vâlcea)

  366like
  „366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment). Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

  Din aceeași categorie

  Opt plus unu egal B

  Nu îți dori ceva care te depășește, va fi doar un motiv de amărăciune, și nu unul de bucurie. Fii credincios mai întâi în lucrurile mici! Adevărata capacitate se demonstrează în lucruri nespectaculoase și în detalii, nu în misiunile răsunătoare.

  Când ești în al nouălea cer

  Chiar dacă îți este greu să crezi că dincolo de suferința, sărăcia și nedreptatea din jur există o altă realitate cu totul diferită și în care nu mai stăpânește nici Diavolul, nici uneltele lui, recitește relatările lui Pavel, ale lui Ioan, în Apocalipsa, și lasă-te purtat cu imaginația spre ceva ce reprezintă idealul tău de frumusețe și de bine. Imaginează-ți că abia de la acel nivel începe cu adevărat cerul și lumea pregătită de Dumnezeu celor salvați.

  Doar nouă salvați

  Chiar și atunci când noi uităm de El, Salvatorul vieții noastre este în aceeași barcă cu noi și uneori chiar pe valurile pe care le oprește. Bine ar fi să nu pierdem din vedere acest lucru și să-I cerem să intervină înainte de a ne frământa sau epuiza prin încercările noastre. Rămâi așezat pe genunchi și cere ajutorul. În furtună nu este o idee prea bună să te ridici în picioare.

  Pachetul C9

  Din fericire pentru noi, Mântuitorul nu a lăsat la limitările omului salvarea, ci a plătit prețul integral și a oferit dreptul și posibilitatea ca oricine să poată apela în mod gratuit. Suntem mântuiți prin har, prin credință, iar acest lucru depășește cu mult capacitatea noastră de plată. Oricât am economisi, tot nu ar fi de-ajuns nici pentru un singur procent din cost. Există doar două opțiuni: acceptăm gratuitatea ori alegem să murim orgolioși.

  Publicate astăzi

  Opt plus unu egal B

  Nu îți dori ceva care te depășește, va fi doar un motiv de amărăciune, și nu unul de bucurie. Fii credincios mai întâi în lucrurile mici! Adevărata capacitate se demonstrează în lucruri nespectaculoase și în detalii, nu în misiunile răsunătoare.

  Calmă în furtună

  Dumnezeu cunoaște fiecare circumstanță și permite să fim în acea situație pentru a-L cunoaște mai bine.

  Dacă eşti Fiul lui Dumnezeu

  Dacă îndoiala îţi copleşeşte viaţa, fă ce a făcut Isus! Adună toate dovezile că tu eşti fiul Său drag sau fiica Lui preaiubită. Contemplă prin credinţă la propriul tău caracter, care va deveni mai curat în lumina de la cruce.

  Izvorul bunătății

  Roagă-te astăzi pentru tinerii care trec prin depresie! Mijlocirea îi poate susține să depășească momentul cu speranță. PROVOCARE: Cu siguranță în jurul nostru sunt persoane cărora nimeni nu le-a arătat bunătate de foarte multă vreme. Alege dintre aceste persoane un tânăr și, pe parcursul zilei, fă un gest care să-i arate bunătate!

  Isten népe megszabadul

  „Igen, így szól az Úr, az erőstől elvétetnek a foglyok is, és megszabadul a kegyetlen...