Îngerul milei

  Oscar Schindler – salvatorul a 1200 de evrei

  Tu eşti Dumnezeul care face minuni; Tu Ţi-ai arătat puterea printre popoare. Prin braţul Tău, Tu ai izbăvit pe poporul tău, pe fiii lui lacov şi ai lui Iosifi (Psalmii 77:14,15)

  Omul acesta şi-a încheiat misiunea cu mult timp în urmă, dar a lăsat un model de urmat. Asemenea lui, şi noi trebuie să vedem dincolo de viaţa noastră şi să fim îngeri pentru cei din jur, arătând adevăratul caracter al lui Dumnezeu şi iubindu-ne fraţii aşa cum ne iubeşte Tatăl. Să ne bucurăm de timpul de pace pe care îl avem încă şi să fim „îngeri ai milei” pentru toate naţiunile lumii.

  Oscar Schindler, născut la 28 aprilie 1908 în Moravia, Cehia, este identificat astăzi cu omul pe care războiul nu l-a dezumanizat, ci l-a transformat într-un „înger al milei”. Tinereţea lui nu a fost una virtuoasă. Plecând de acasă, a ajuns mic întreprinzător, iar mai apoi spion şi membru al Partidului Muncitoresc.

  În timpul celui de-al Doilea Război Mondial, Schindler a salvat în jur de 1200 de evrei, angajându-i în fabricile sale de muniţie. S-a pus în pericol în mod conştient, având în vedere că naziştii ştiau că muncitorii săi erau evrei. Pentru a fi lăsat în pace, le-a plătit milioane naziştilor, argumentând că evreii erau mână de lucru ieftină, numai buni să-i ajute în război, confecţionând oale, tigăi şi muniţie pentru soldaţi.

  Chiar dacă, iniţial, Schindler şi-a început afacerea cu muncitori evrei din motive financiare, după o vreme, lucrurile au devenit personale, el ajungând să-şi sacrifice toate câştigurile numai pentru a putea să-şi păstreze muncitorii în viaţă, aceştia fiind numiţi „evreii lui Schindler”.

  Schindler a murit în ziua de 9 octombrie 1974, în Germania, dar a fost înmormântat la Ierusalim, despre care afirmase la un moment dat: „Copiii mei sunt aici.”

  Laura Monica Popa, Bălceşti (Vâlcea)

  Îngerul milei - 2016. Oscar Schindler, născut la 28 aprilie 1908 în Moravia, Cehia, este identificat astăzi cu omul pe care războiul nu l-a dezumanizat, ci l-a transformat într-un „înger al milei”. Tinereţea lui nu a fost una virtuoasă. Plecând de acasă, a ajuns mic întreprinzător, iar mai apoi...
  366like
  „366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment). Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

  Din aceeași categorie

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Publicate astăzi

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  O generație de înţelepţi

  Tu poţi deveni un mijloc prin care cei bătrâni să primească răspuns la cererea lor pentru ocrotire. E posibil ca Dumnezeu să te cheme să uşurezi poverile unui vârstnic care este sau nu un membru al familiei tale.

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Biztos menedék

  „Mert ímé az Úr kijő helyéről, hogy meglátogassa a föld lakóinak álnokságát, felmutatja a föld...