Dubla spirală a vieții

  Descoperirea structurii tridimensionale a ADN-ului

  Mi-am pus inima să cercetez şi să adâncesc cu înţelepciune tot ce se întâmplă sub ceruri – iată o îndeletnicire plină de trudă, la care supune Dumnezeu pe fiii oamenilor. (Eclesiastul 1:13)

  Atunci când ştiinţa rămâne în aria sa legitimă de acoperire şi se ocupă cu elucidarea mecanismelor naturii, aşa cum este şi cazul pe care l-am prezentat, ea nu face decât să ne descopere limbajul lui Dumnezeu în natură. Această ştiinţă este cu totul demnă de apreciat şi inspiratoare.

  Pe 29 aprilie 1953, lumea s-a schimbat. Nu a fost vorba despre vreun experiment nuclear sau o descoperire astronomică incredibilă, ci despre ceva mult mai mic. Microscopic şi totuşi gigantic! De atunci ştim care este structura tridimensională a ADN-ului.

  Când şi-au publicat rezultatele, cu celebra „dublă spirală” a vieţii, biologul american James Watson şi fizicianul englez Francis Crick au adăugat o cărămidă esenţială biologiei moleculare moderne şi înţelegerii felului uimitor în care a proiectat Dumnezeu viaţa. Descoperirea lor a luminat aspecte fundamentale ale funcţionării planului divin al vieţii prin molecula eredităţii: ADN-ul.

  Watson şi Crick nu au ajuns la rezultatele lor de la zero, ci au construit pe contribuţiile premergătoare ale cercetătorilor ce au trudit înaintea lor. ADN-ul fusese deja identificat în anii 1860 de către chimistul elveţian Friedrich Miescher, apoi alţi cercetători au descoperit noi proprietăţi ale moleculei, inclusiv părţile ei componente şi felul în care se leagă între ele. Când Watson şi Crick au ajuns să investigheze structura ADN-ului, această moleculă era deja principalul „suspect” pentru procesul de transmitere a eredităţii. Descoperirea lor a fost onorată cu Premiul Nobel.

  Florin Gheţu, Bucureşti

  366like
  „366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment). Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

  Din aceeași categorie

  Uriașul născut în nouă zile

  Dacă sunt conștient că o mână divină m-a modelat din țărână, mă voi considera cea mai importantă operă din univers și nu voi accepta să mă trateze cineva cu lipsă de respect sau de prețuire. Chiar atitudinea mea față de propria persoană ar trebui să fie mai plină de considerație și de stimă de sine. Un copil al lui Dumnezeu nu are absolut niciun motiv de rușine sau reținere. Nu aroganță, ci demnitate.

  Promisiuni 100%, donat doar 9%

  În înțelepciunea Lui, Dumnezeu ne dă sfatul de a nu făgădui nimic înainte de a chibzui bine. O promisiune făcută devine obligație. Nu te juca de-a promisiunile; mai bine nu face promisiuni decât să nu le onorezi. El nu ne cere să promitem, dar suferă atunci când noi o facem, apoi ne răzgândim.

  Cu doar nouă zile înainte să nască

  De cele mai multe ori, nu vei afla cum și prin cine te-a salvat și ocrotit Tatăl tău din cer. El o face pur și simplu chiar și atunci când tu ai uitat de bunătatea Lui. Se bucură însă foarte mult dacă te comporți ca un copil bun și Îi spui „mulțumesc” măcar după ce ai trecut pe lângă situațiile dificile.

  Luna când începe școala

  Dacă ești printre cei care pot învăța mai ușor și mai mult, nu te mulțumi să aduni în palmaresul personal note bune, ci fă din capacitățile tale un atu pentru tot grupul! Ajută-i pe ceilalți să te ajungă din urmă! Vei simți mult mai multă satisfacție decât dacă o faci pe deșteptul și îi lași în urmă.

  Publicate astăzi

  Uriașul născut în nouă zile

  Dacă sunt conștient că o mână divină m-a modelat din țărână, mă voi considera cea mai importantă operă din univers și nu voi accepta să mă trateze cineva cu lipsă de respect sau de prețuire. Chiar atitudinea mea față de propria persoană ar trebui să fie mai plină de considerație și de stimă de sine. Un copil al lui Dumnezeu nu are absolut niciun motiv de rușine sau reținere. Nu aroganță, ci demnitate.

  Îngeri sub acoperire

  Cu siguranță Dumnezeu ne aude și răspunde rugăciunilor, dar ne folosește și pe noi, agenții umani, pentru a împlini marea lucrare a oștilor cerești.

  Tresaltă de bucurie!

  Poţi să te încrezi în EL! Astăzi fii plin de bucurie şi strigă de veselie: „Iată că împăratul tău vine la tine; El este neprihănit şi biruitor!”

  Metoda lui Dumnezeu

  Să ne rugăm ca să putem semăna cu Tatăl nostru și în aspectul educării celor mai mici, aplicând metoda Lui! PROVOCARE: Ajută pe cineva să deprindă un obicei bun urmând această metodă!

  Az Úr szemmel tartja népét

  „Hát az Isten nem áll-é bosszút az Ő választottaiért, kik Őhozzá kiáltanak éjjel és nappal,...