Dubla spirală a vieții

  Descoperirea structurii tridimensionale a ADN-ului

  Mi-am pus inima să cercetez şi să adâncesc cu înţelepciune tot ce se întâmplă sub ceruri – iată o îndeletnicire plină de trudă, la care supune Dumnezeu pe fiii oamenilor. (Eclesiastul 1:13)

  Atunci când ştiinţa rămâne în aria sa legitimă de acoperire şi se ocupă cu elucidarea mecanismelor naturii, aşa cum este şi cazul pe care l-am prezentat, ea nu face decât să ne descopere limbajul lui Dumnezeu în natură. Această ştiinţă este cu totul demnă de apreciat şi inspiratoare.

  Pe 29 aprilie 1953, lumea s-a schimbat. Nu a fost vorba despre vreun experiment nuclear sau o descoperire astronomică incredibilă, ci despre ceva mult mai mic. Microscopic şi totuşi gigantic! De atunci ştim care este structura tridimensională a ADN-ului.

  Când şi-au publicat rezultatele, cu celebra „dublă spirală” a vieţii, biologul american James Watson şi fizicianul englez Francis Crick au adăugat o cărămidă esenţială biologiei moleculare moderne şi înţelegerii felului uimitor în care a proiectat Dumnezeu viaţa. Descoperirea lor a luminat aspecte fundamentale ale funcţionării planului divin al vieţii prin molecula eredităţii: ADN-ul.

  Watson şi Crick nu au ajuns la rezultatele lor de la zero, ci au construit pe contribuţiile premergătoare ale cercetătorilor ce au trudit înaintea lor. ADN-ul fusese deja identificat în anii 1860 de către chimistul elveţian Friedrich Miescher, apoi alţi cercetători au descoperit noi proprietăţi ale moleculei, inclusiv părţile ei componente şi felul în care se leagă între ele. Când Watson şi Crick au ajuns să investigheze structura ADN-ului, această moleculă era deja principalul „suspect” pentru procesul de transmitere a eredităţii. Descoperirea lor a fost onorată cu Premiul Nobel.

  Florin Gheţu, Bucureşti

  Dubla spirală a vieții - 2016. Pe 29 aprilie 1953, lumea s-a schimbat. Nu a fost vorba despre vreun experiment nuclear sau o descoperire astronomică incredibilă, ci despre ceva mult mai mic. Microscopic şi totuşi gigantic! De atunci ştim care este structura tridimensională a...
  366like
  „366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment). Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

  Din aceeași categorie

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Dublă comandă

  Ceea ce trebuie să știm se rezumă la următorul adevăr, cel puțin în ce Îl privește pe Dumnezeu. El vrea să facem propriile noastre alegeri și să ne bucurăm de tot, dar nu dorește să fim nefericiți după bucuria de moment a deciziilor noastre. Pe El asta Îl preocupă foarte mult: fericirea noastră și înainte, și în timpul, și după ce facem ceva.

  Planul B

  Când e vorba de viața noastră reală, profundă, există un singur plan. Nu are rost să căutăm alternative, polițe de asigurare sau precontracte. Singura șansă este să ne încredem în Cel care, încă de pe vremea când noi nu eram de încredere, Îi eram chiar vrăjmași, a semnat cu noi un legământ, un contract de salvare a noastră. Dacă nici această dovadă de iubire nu-i suficientă, atunci ce ar mai putea fi?

  Publicate astăzi

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Fraţii Durer

  Iubirea pentru fratele tău este posibilă prin puterea care vine de sus. Vorbeşte astăzi cu fratele tău cu dragoste şi generozitate şi iartă-i dacă te-a ofensat, aşa cum vrea Domnul să faci. Relaţia voastră se va reface şi va deveni mai puternică.

  Asumă-ți responsabilitatea!

  Doamne, iartă-mă pentru ocaziile în care nu m-am purtat într-un mod responsabil cu copiii mei! PROVOCARE: Astăzi, dacă voi greși față de copilul meu, voi fi sincer și îi voi spune: „Este vina mea. Îmi pare rău!”

  A mennyei kapukon át

  „Hit által vitetett fel Énók, hogy ne lásson halált, és nem találták meg, mert az...