Articolul precedentO lecţie învăţată
  Articolul următorPrimit de un înger

  Vacanță de la faptele rele

  Ziua Internaţională a Muncii

  Veniţi ia Mine, toţi cei trudiţi şi împovăraţi, şi Eu vă voi da odihnă. (Matei 11:28)

  Orice încercare a omului de a se salva nu produce altceva decât stres şi oboseală spirituală. Odihna şi pacea pot fi găsite numai atunci când acceptăm faptul că doar Dumnezeu ne poate ierta şi schimba inima.

  VACANŢA! Aşa-i că o aşteptaţi şi voi? Până atunci, haideţi să ne bucurăm de o zi liberă – 1 mai. Poate sunteţi curioşi să aflaţi ce e cu data aceasta.

  Pe 1 mai 1886, sute de mii de manifestanţi au protestat pe întreg teritoriul SUA, cerând reducerea timpului de muncă. Rezultatul: circa 35 de mii de muncitori au câştigat dreptul la ziua de muncă de 8 ore, fără reducerea salariului. Trei zile mai târziu, în contextul unor incidente violente, au fost ucişi mai mulţi poliţişti şi civili.

  Îmi amintesc un verset în care Domnul spune că Sabatul este un semn care arată că El este Cel care ne sfinţeşte (Exodul 31:13). Sabatul nu este doar un semn care ne aminteşte de creaţie şi ne arată că toate binecuvântările materiale vin din mâna Lui. Este un simbol pentru mântuirea de care au parte toţi cei ce acceptă harul lui Dumnezeu şi lucrarea Duhului Sfânt în viaţa lor. Salvarea nu este obţinută prin lucrările noastre, ci le este oferită tuturor celor care acceptă lucrarea pe care Isus a făcut-o în favoarea lor, lucrare continuată de Duhul Sfânt (Efeseni 2:8,9). El a murit pentru ca noi să fim eliberaţi de puterea pe care păcatul o are asupra noastră şi pentru a ne da pace. Acum, trebuie doar să ne cerem drepturile.

  Ştefan Bărbuceanu, ITA, Cernica

  Vacanță de la faptele rele - 2016. Veniţi ia Mine, toţi cei trudiţi şi împovăraţi, şi Eu vă voi da odihnă. (Matei 11:28)
  366like
  „366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment). Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

  Din aceeași categorie

  Cei trei iezi

  Întreabă-te astăzi din ce categorie faci parte. Abuzezi de poziția ta? Ești un laș care doar se ascunde? Sau ai curajul să te exprimi, dar și să înțelegi când insistența este inutilă?

  Porunca a treia

  Atenție, distanțarea dintre noi și Dumnezeu nu apare dintr-odată, ci treptat, pe neobservate și în etape mici, dar repetate. Dacă Îl rechemăm acum în viața noastră, Tatăl ceresc vine fără întârziere sau șovăire.

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Trei crai de la Răsărit

  La final, întreabă-te ce fel de daruri poți aduce tu prin care să-L recunoști pe Domnul Isus ca Rege, Mare-Preot și Jertfă pentru salvarea celui pierdut.

  Publicate astăzi

  Cei trei iezi

  Întreabă-te astăzi din ce categorie faci parte. Abuzezi de poziția ta? Ești un laș care doar se ascunde? Sau ai curajul să te exprimi, dar și să înțelegi când insistența este inutilă?

  SM (Sindromul Martei)

  Dumnezeu a spus că, înainte să Îl chemăm, El va răspunde. Domnul ar fi răspuns mai devreme rugăciunilor mele fierbinți, dacă m-aș fi oprit și aș fi stat mai întâi să petrec timp cu El. În schimb, am lăsat ca sindromul Martei să mă cuprindă.

  Cine este mai tare?

  Dacă ai tendinţa să te enervezi uşor, supune-te Domnului, pentru ca El să-ţi controleze firea. Fii deschis la posibilitatea de a primi ajutor profesionist, deoarece Dumnezeu lucrează adesea prin consilieri şi psihologi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să iubească

  Mijlocește în rugăciune ca tinerii să cunoască iubirea divină! PROVOCARE: Exprimă-ți dragostea față de cei dragi din viața ta!

  Isten teljesebb megismerése

  „Az pedig az örök élet, hogy megismerjenek téged, az egyedül igaz Istent, és akit elküldtél,...