Un nume bun

  Ziua Tineretului

  Un nume bun este mai de dorit decât o bogăţie mare şi a fi iubit preţuieşte mai mult decât argintul şi aurul. (Proverbele 22:1)

  Tinereţea e timpul căutărilor. Mulţi caută plăceri. Tu ce cauţi? Biblia ne spune că numele bun şi faptul că eşti iubit preţuiesc mai mult decât argintul şi aurul. Adeseori însă renunţăm la numele bun şi călcăm peste iubire, în favoarea argintului şi aurului. Eşti unul dintre cei 1,8 miliarde de tineri ai lumii. Caută să ai parte de un nume bun şi dăruieşte iubire. Tinereţea este o binecuvântare. Nu o risipi pe lucruri de nimic.

  Ziua de 2 mai este una specială pentru România: este sărbătorită Ziua Tineretului. Te-ai întrebat vreodată câţi tineri locuiesc pe planeta Pământ? Actualmente, populaţia globală are cea mai mare generaţie de tineri din istoria sa: 1,8 miliarde, cei mai mulţi trăind în ţările aflate în curs de dezvoltare.

  Ce este tinereţea? O vârstă frumoasă când faţa îţi este lipsită de riduri? Sau, poate, e vârsta căutărilor? Este timpul când scapi de sub supravegherea părinţilor?

  Cum ar trebui să-ţi petreci tinereţea? Învăţând ca să obţii o diplomă bună? Să te distrezi până nu te mai ţii bine pe picioare? Sau este timpul când trebuie să guşti din toate plăcerile acestei lumi?

  În această dimineaţă, te provoc să dai un răspuns pentru tine însuţi.

  Deseori i-am auzit pe cei mai cu experienţă spunând: „Dacă aş fi tânăr din nou…” Din aceste cuvinte, înţeleg că tinereţe. Îţi dă ocazia să poţi schimba ceva spre mai bine, să poţi îndrepta ceea ce este greşit.

  Olga Begleţ, Rusia

  Un nume bun - 2016. Ce este tinereţea? O vârstă frumoasă când faţa îţi este lipsită de riduri? Sau, poate, e vârsta căutărilor? Este timpul când scapi de sub supravegherea părinţilor?
  366like
  „366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment). Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

  Din aceeași categorie

  Cei trei iezi

  Întreabă-te astăzi din ce categorie faci parte. Abuzezi de poziția ta? Ești un laș care doar se ascunde? Sau ai curajul să te exprimi, dar și să înțelegi când insistența este inutilă?

  Porunca a treia

  Atenție, distanțarea dintre noi și Dumnezeu nu apare dintr-odată, ci treptat, pe neobservate și în etape mici, dar repetate. Dacă Îl rechemăm acum în viața noastră, Tatăl ceresc vine fără întârziere sau șovăire.

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Trei crai de la Răsărit

  La final, întreabă-te ce fel de daruri poți aduce tu prin care să-L recunoști pe Domnul Isus ca Rege, Mare-Preot și Jertfă pentru salvarea celui pierdut.

  Publicate astăzi

  Cei trei iezi

  Întreabă-te astăzi din ce categorie faci parte. Abuzezi de poziția ta? Ești un laș care doar se ascunde? Sau ai curajul să te exprimi, dar și să înțelegi când insistența este inutilă?

  SM (Sindromul Martei)

  Dumnezeu a spus că, înainte să Îl chemăm, El va răspunde. Domnul ar fi răspuns mai devreme rugăciunilor mele fierbinți, dacă m-aș fi oprit și aș fi stat mai întâi să petrec timp cu El. În schimb, am lăsat ca sindromul Martei să mă cuprindă.

  Cine este mai tare?

  Dacă ai tendinţa să te enervezi uşor, supune-te Domnului, pentru ca El să-ţi controleze firea. Fii deschis la posibilitatea de a primi ajutor profesionist, deoarece Dumnezeu lucrează adesea prin consilieri şi psihologi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să iubească

  Mijlocește în rugăciune ca tinerii să cunoască iubirea divină! PROVOCARE: Exprimă-ți dragostea față de cei dragi din viața ta!

  Isten teljesebb megismerése

  „Az pedig az örök élet, hogy megismerjenek téged, az egyedül igaz Istent, és akit elküldtél,...