Un nume bun

  Ziua Tineretului

  Un nume bun este mai de dorit decât o bogăţie mare şi a fi iubit preţuieşte mai mult decât argintul şi aurul. (Proverbele 22:1)

  Tinereţea e timpul căutărilor. Mulţi caută plăceri. Tu ce cauţi? Biblia ne spune că numele bun şi faptul că eşti iubit preţuiesc mai mult decât argintul şi aurul. Adeseori însă renunţăm la numele bun şi călcăm peste iubire, în favoarea argintului şi aurului. Eşti unul dintre cei 1,8 miliarde de tineri ai lumii. Caută să ai parte de un nume bun şi dăruieşte iubire. Tinereţea este o binecuvântare. Nu o risipi pe lucruri de nimic.

  Ziua de 2 mai este una specială pentru România: este sărbătorită Ziua Tineretului. Te-ai întrebat vreodată câţi tineri locuiesc pe planeta Pământ? Actualmente, populaţia globală are cea mai mare generaţie de tineri din istoria sa: 1,8 miliarde, cei mai mulţi trăind în ţările aflate în curs de dezvoltare.

  Ce este tinereţea? O vârstă frumoasă când faţa îţi este lipsită de riduri? Sau, poate, e vârsta căutărilor? Este timpul când scapi de sub supravegherea părinţilor?

  Cum ar trebui să-ţi petreci tinereţea? Învăţând ca să obţii o diplomă bună? Să te distrezi până nu te mai ţii bine pe picioare? Sau este timpul când trebuie să guşti din toate plăcerile acestei lumi?

  În această dimineaţă, te provoc să dai un răspuns pentru tine însuţi.

  Deseori i-am auzit pe cei mai cu experienţă spunând: „Dacă aş fi tânăr din nou…” Din aceste cuvinte, înţeleg că tinereţe. Îţi dă ocazia să poţi schimba ceva spre mai bine, să poţi îndrepta ceea ce este greşit.

  Olga Begleţ, Rusia

  Un nume bun - 2016. Ce este tinereţea? O vârstă frumoasă când faţa îţi este lipsită de riduri? Sau, poate, e vârsta căutărilor? Este timpul când scapi de sub supravegherea părinţilor?
  366like
  „366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment). Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

  Din aceeași categorie

  Șase ani la câțiva centimetri de moarte

  Singurul care nu Se limitează la a coase rănile, ci le și curăță, apoi le vindecă pe deplin este Mântuitorul. Ceea ce vede și atinge El nu va mai putea deveni periculos vreodată; El vindecă pentru totdeauna.

  La ceasul al șaselea

  Este ceva ce te reține încă departe de Mântuitorul tău? Încă ai dubii dacă poți fi iertat și salvat? Te îngrijorează neputința ta de a învinge slăbiciunile și păcatul pe deplin? Ce anume te-ar face să crezi că El a murit și apoi a lăsat mântuirea pe baza performanțelor tale? Suntem mântuiți prin har, prin credință, iar aceasta nu vine de la noi, ci este darul lui Dumnezeu. Pur și simplu, cere acest dar!

  Anul celor șase împărați

  Când simți că Stăpânul inimii tale sau al familiei și al planurilor tale ar trebui schimbat, nu te grăbi; gândește-te mai întâi cu cine ai vrea să-L înlocuiești. Ține minte că, într-o lume pe care omul a pus-o la picioarele lui Satana, tu nu-ți poți fi singur stăpân. Deci spune mai bine ca ucenicii: „Doamne, la cine să ne ducem? Tu ai cuvintele vieții veșnice.” Nu există o altă opțiune nedistructivă!

  Povești în șase cuvinte

  Chiar dacă nu-i ușor, scrie-ți azi povestea din șase cuvinte. Este loc de sinceritate, nu trebuie să o faci publică, doar gândește-te la acest lucru.

  Publicate astăzi

  Șase ani la câțiva centimetri de moarte

  Singurul care nu Se limitează la a coase rănile, ci le și curăță, apoi le vindecă pe deplin este Mântuitorul. Ceea ce vede și atinge El nu va mai putea deveni periculos vreodată; El vindecă pentru totdeauna.

  Ziua Taților

  De Ziua Tatălui, aplică versetul de azi la tatăl tău și oferă-i iertare, dacă este nevoie. Iată o versiune de Ziua Tatălui a textului din Filipeni 4:8: „La urma urmelor, copiilor, orice a făcut tatăl vostru adevărat, nobil, drept, curat, demn de iubit, demn de primit, orice faptă bună și orice este lăudabil, aceea să vă însuflețească!”

  Răsplata

  Se poate spune că răsplata imediată şi valabilă a slujirii constă într-o îmbunătăţire a stării de bine şi în bucuria oferirii ajutorului celor care sunt în nevoie. Astăzi, te încurajăm să împlineşti nevoile unei persoane apropiate. Adu-ţi aminte că „oricine dă un pahar de apă unuia din aceşti micuţi în numele unui ucenic nu-şi va pierde răsplata”.

  Ucenicul iubit, fiu al tunetului?

  Doamne, ajută-mă să văd, ca și Tine, ce pot deveni tinerii sub influența Ta și să fiu un canal al iubirii Tale revărsate către ei! PROVOCARE: Roagă-te ca pentru acei tineri greu de iubit, asemenea lui Ioan, să ai dragostea pe care a avut-o Isus față de acesta!

  Jel a nagyvárosok elhagyására

  „Mikor azért látjátok majd, hogy az a pusztító utálatosság, amelyről Dániel próféta szólott, ott áll...