Un nume bun

  Ziua Tineretului

  Un nume bun este mai de dorit decât o bogăţie mare şi a fi iubit preţuieşte mai mult decât argintul şi aurul. (Proverbele 22:1)

  Tinereţea e timpul căutărilor. Mulţi caută plăceri. Tu ce cauţi? Biblia ne spune că numele bun şi faptul că eşti iubit preţuiesc mai mult decât argintul şi aurul. Adeseori însă renunţăm la numele bun şi călcăm peste iubire, în favoarea argintului şi aurului. Eşti unul dintre cei 1,8 miliarde de tineri ai lumii. Caută să ai parte de un nume bun şi dăruieşte iubire. Tinereţea este o binecuvântare. Nu o risipi pe lucruri de nimic.

  Ziua de 2 mai este una specială pentru România: este sărbătorită Ziua Tineretului. Te-ai întrebat vreodată câţi tineri locuiesc pe planeta Pământ? Actualmente, populaţia globală are cea mai mare generaţie de tineri din istoria sa: 1,8 miliarde, cei mai mulţi trăind în ţările aflate în curs de dezvoltare.

  Ce este tinereţea? O vârstă frumoasă când faţa îţi este lipsită de riduri? Sau, poate, e vârsta căutărilor? Este timpul când scapi de sub supravegherea părinţilor?

  Cum ar trebui să-ţi petreci tinereţea? Învăţând ca să obţii o diplomă bună? Să te distrezi până nu te mai ţii bine pe picioare? Sau este timpul când trebuie să guşti din toate plăcerile acestei lumi?

  În această dimineaţă, te provoc să dai un răspuns pentru tine însuţi.

  Deseori i-am auzit pe cei mai cu experienţă spunând: „Dacă aş fi tânăr din nou…” Din aceste cuvinte, înţeleg că tinereţe. Îţi dă ocazia să poţi schimba ceva spre mai bine, să poţi îndrepta ceea ce este greşit.

  Olga Begleţ, Rusia

  366like
  „366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment). Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

  Din aceeași categorie

  Despre numai zece oameni

  La o relație de adevărată prietenie cu Dumnezeu nu se ajunge din întâmplare, sau ferindu-ne cu groază de mânia Lui, ori făcând din obligație lucruri. Prietenia este un exercițiu al cunoașterii; este nevoie să citim despre El, să-L căutăm în natură și să simțim în rugăciune apropierea Lui.

  Nunta de tinichea

  Oricât de greu ți-ar fi în familie, oricare ar fi frustrările sau neajunsurile pe care le simți, înțelege că fiecare dintre noi poate determina atmosfera și reușita unei case. Nu contrează dacă ești copil sau adult, atâta timp cât poți depăși egoismul și poți oferi ceva din tine celor cu care împarți viața. Chiar nu merită să întreții o atmosferă de frustrări și amărăciune. Comunică, întreabă, arată că îți pasă!

  Numărul de telefon complet

  Nu exagerare, ci atenție. A avea grijă nu înseamnă a stresa, ci a da importanță tuturor aspectelor, mari sau mici; aceasta este condiția unei bune comunicări și, de multe ori, chiar a reușitei depline. Noi suntem făcuți asemenea Creatorului: avem pasiunea și simțul detaliilor în structura noastră.

  Zece negri mititei

  Faptul că Isus va fi Judecătorul nu este o veste rea, ci dimpotrivă. Nu poate exista un Judecător mai înțelept și mai drept decât Acela care Și-a dat viața pentru om.

  Publicate astăzi

  Despre numai zece oameni

  La o relație de adevărată prietenie cu Dumnezeu nu se ajunge din întâmplare, sau ferindu-ne cu groază de mânia Lui, ori făcând din obligație lucruri. Prietenia este un exercițiu al cunoașterii; este nevoie să citim despre El, să-L căutăm în natură și să simțim în rugăciune apropierea Lui.

  Legătura

  Cred cu tărie că trebuie să rămânem legate de Dumnezeu și unele de altele. Îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru acest devoțional care ne ajută să fim sincere unele cu altele și să creăm o legătură între noi!

  Rugăciunea pentru duşmani

  Dacă ai şi tu pe cineva care ţi-a greşit, îţi propunem astăzi să te rogi pentru acea persoană. Imaginează-ţi că este foarte serios mustrată de conştiinţă, dar îi lipseşte curajul să-ţi ceară iertare. Roagă-te, iubeşte şi binecuvântează! Nu pierde ocazia de a-i face bine!

  Să nu îi pierdem!

  Doamne, dă-ne disponibilitatea să îi înțelegem pe tineri și înțelepciunea și priceperea de a le oferi programe publice încântătoare la biserică! Provocare: Ia-ți timp să vorbești cu un tânăr despre lucrurile care îi plac sau nu în cadrul programelor oferite de biserica ta! Și, atât cât ține de tine, fă din ea un loc în care tinerii să vină cu drag!

  Az igazak elváltozása

  „Mert maga az Úr riadóval, arkangyal szózatával és isteni harsonával leszáll az égből: és feltámadnak...