Credința este o alegere

Soren Kierkegaard – filosof

Dar când va veni Fiul omului, va găsi El credinţă pe pământ? (Luca 18:8 u.p.)

Răspunsul credinţei este un „da” sau un „nu” absolut. Credinţa oferă un răspuns la întrebarea fundamentală: Admiţi tu că El există în mod real? Credinţa trece dincolo de domeniul posibilităţilor. Alege să crezi în El! Alege să crezi făgăduinţele Lui!

„Kierkegaard a fost poate omul cel mai complicat care a scris vreodată despre lucruri religioase.” Aşa l-a descris Romano Guardini pe cel mai important filosof creştin al veacului al XIX-lea.

De același autor

Succesul este al tuturor

Creat pentru un scop

Soren Kierkegaard s-a născut pe 5 mai 1813 la Copenhaga, într-o familie înstărită. A fost al şaptelea copil al lui Michael Pedersen.

Kierkegaard a fost un fel de Iov al secolului al XIX-lea. Şi-a pierdut fraţii, tatăl, apoi mama şi sora, dar nu a renunţat la Dumnezeu. După o copilărie nefericită, a devenit student al Universităţii din Copenhaga, intenţionând să devină preot.

În 1835, scria în jurnalul său: „Problema este de a mă înţelege pe mine, de a vedea ce vrea Dumnezeu să fac; trebuie să găsesc un adevăr care să fie adevăr pentru mine, să găsesc ideea pentru care să pot trăi şi să pot muri.”

El a observat că, în societate, creştinii nu erau preocupaţi de iubirea de Dumnezeu şi de aproapele. A atras atenţia asupra ispitei progresului tehnologic: „Dacă omul timpurilor noastre nu se va opri la iubire, încotro se îndreaptă el? Către iscusinţa lumească, socoteala meschină, către infamie şi nenorocire, către tot ceea ce poate pune la îndoială originea divină a omului.”

Beatrice Bouroşu, ITA, Cernica

Comentariile sunt închise

Credința este o alegere 1 pe e-mail">
Primește devoționalele
pe e-mail
Abonează-te pentru a primi devoționalele pe e-mail în fiecare zi.
Te poți dezabona oricând prin link-ul de dezabonare din fiecare mesaj trimis.