Articolul precedentMinunea de vineri noaptea
  Articolul următorPrima activitate

  Ultimul zbor al lui Hindenburg

  Şi voi, copii ai Sionului, bucuraţi-vă şi veseliţi-vă în Domnul, Dumnezeul vostru, căci El vă va da ploaie la vreme, vă va trimite ploaie timpurie şi târzie ca odinioară. (Iod 2:23)

  Noi suntem generaţia ultimului zbor în călătoria către CASĂ, destinaţia noastră finală. Spre deosebire de pasagerii dirijabilului, noi avem posibilitatea de a alege să supravieţuim. Pentru a primi din abundenţă ploaia timpurie şi ploaia târzie, trebuie să avem o pregătire specială în viaţa spirituală.

  Lakehurst, 6 mai 1937. Este ora 19:25. Cu două minute în urmă, Hindenburg a început operaţiunile de coborâre. Aparatul se afla la numai 20 de metri de sol. Deodată, în spatele lui se înalţă brusc o flamă. Se aud câteva explozii şi, în câteva secunde, dirijabilul se transformă într-o uriaşă torţă.

  Strigătele de groază ale pasagerilor se amestecă cu acelea ale mulţimii prezente, cu sirenele pompierilor şi ale maşinilor poliţiei. Un val gros de fum învăluie apoi carcasa prăbuşită, iar cei prezenţi asistă neputincioşi la sfârşitul tragic al celui mai mare dirijabil construit vreodată.

  Zeppelinul LZ129, botezat Hindenburg, avea la bord 97 de persoane. Doar 62 au fost salvate. Mai multe persoane au supravieţuit datorită spargerii depozitelor de apă, fapt ce le-a protejat de arsuri.

  „Ploaia timpurie produce convertirea, ploaia târzie dezvoltă un caracter asemenea lui Hristos. Prin rugăciune şi credinţă, trebuie să căutăm necontenit să obţinem Duhul Sfânt. Dacă nu adoptăm o atitudine care să ne permită primirea atât a ploii timpurii, cât şi a ploii târzii, ne vom pierde sufletul, iar răspunderea ne va aparţine în exclusivitate.” (Ellen G. White)

  Sara Soare, Bragadiru (Ilfov)

  Ultimul zbor al lui Hindenburg - 2016. Strigătele de groază ale pasagerilor se amestecă cu acelea ale mulţimii prezente, cu sirenele pompierilor şi ale maşinilor poliţiei. Un val gros de fum învăluie apoi carcasa prăbuşită, iar cei prezenţi asistă neputincioşi la sfârşitul tragic al celui mai mare...
  366like
  „366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment). Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

  Din aceeași categorie

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Trei crai de la Răsărit

  La final, întreabă-te ce fel de daruri poți aduce tu prin care să-L recunoști pe Domnul Isus ca Rege, Mare-Preot și Jertfă pentru salvarea celui pierdut.

  Triunghiul Bermudelor

  O zicere înțeleaptă spune următorul lucru: „Nu te duce pe terenul lui Satana pentru că nu știi ce va face cu tine.”

  Triunghiul echilateral

  Un bine, oricât de subiectiv ar fi, este neprețuit; trebuie doar să nu dăuneze cuiva gestul făcut de noi, în rest, grija noastră e aceea de a face totul pe deplin. Exemplul perfect este Mântuitorul nostru, care a făcut bine chiar și vrăjmașilor Lui.

  Publicate astăzi

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Răzbunarea nu este a noastră

  Ţi-a greşit cândva cineva? Dacă te gândeşti la răzbunare, ia în considerare ce spune Dumnezeu: „Răzbunarea este a Mea, Eu voi răsplăti.” El nu-ţi cere să te răzbuni, mai degrabă să împlineşti nevoile de bază ale vrăjmaşului tău, după cum te îndrumă textul de astăzi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie… biserică

  Roagă-te pentru spiritul de comunitate din biserica ta! PROVOCARE: Gândește-te la o idee care ar putea îmbunătăți părtășia dintre credincioși și pune-o în aplicare!

  Bizonyosodjunk meg Isten jóságáról!

  „Érezzétek és lássátok meg, hogy jó az Úr! Boldog az az ember, aki Őbenne bízik.”...