Influența

Henry Dunant – fondatorul Crucii Roşii

Dragostea să fie fără prefăcătorie. Fie-vă groază de rău și lipiţi-vă tare de bine. (Romani 12:9)

Chiar dacă nu suntem foarte bogaţi, putem contribui la binele celor din jurul nostru şi influenţa va fi puternică. Fiecare gest, fiecare cuvânt şi fiecare acţiune vor avea o consecinţă pozitivă sau negativă, în funcţie de alegerea noastră.

Când auzim de Crucea Roşie, ne gândim la o mişcare umanitară internaţională a cărei misiune este protejarea vieţii şi a sănătăţii oamenilor.

De același autor

Succesul este al tuturor

Creat pentru un scop

Uneori, ne gândim că toţi oamenii aleargă după bogăţii fără să le mai pese de cei din jur. Sunt însă şi oameni care iubesc mai mult semenii decât banii. Unul dintre ei a fost Henry Dunant.

Acesta s-a născut pe 8 mai 1828 la Geneva şi a fost un om de afaceri elveţian. În timpul unei călătorii la Solferino, a fost îngrozit de ororile războiului şi, ulterior, a călătorit prin Europa pentru a promova ideea că este necesară o organizaţie neutră care să îngrijească soldaţii răniţi. Dunant a fondat, în 1862, CIAAIR, care, din 1876, s-a numit Comitetul Internaţional al Crucii Roşii.

Afacerile sale au avut de suferit din cauza investiţiilor pentru Crucea Roşie. Ulterior, a fost exclus şi din comitet. întimpul războiului franco-prusac, a fondat alte două societăţi. Mai târziu, a lucrat pentru crearea unei biblioteci mondiale, idee care a avut ecouri viitoare în proiecte precum UNESCO. În 1901, Dunant a fost primul laureat al Premiului Nobel pentru Pace. A murit la 30 octombrie 1910. Într-un azil de bătrâni, iar ultimele lui cuvinte au fost: „Unde a căzut omenirea?”

Ani lonuţ Constantin, ITA, Cernica

Comentariile sunt închise

Devotionale Audio

Influența - 2016. Când auzim de Crucea Roşie, ne gândim la o mişcare umanitară internaţională a cărei misiune este protejarea vieţii şi a sănătăţii oamenilor. Uneori, ne gândim că toţi oamenii aleargă după bogăţii fără să le mai pese de cei din jur. Sunt însă şi oameni care iubesc mai mult semenii decât banii. Unul dintre ei a fost... pe e-mail">
Primește devoționalele
pe e-mail
Abonează-te pentru a primi devoționalele pe e-mail în fiecare zi.
Te poți dezabona oricând prin link-ul de dezabonare din fiecare mesaj trimis.