Influența

  Henry Dunant – fondatorul Crucii Roşii

  Dragostea să fie fără prefăcătorie. Fie-vă groază de rău și lipiţi-vă tare de bine. (Romani 12:9)

  Chiar dacă nu suntem foarte bogaţi, putem contribui la binele celor din jurul nostru şi influenţa va fi puternică. Fiecare gest, fiecare cuvânt şi fiecare acţiune vor avea o consecinţă pozitivă sau negativă, în funcţie de alegerea noastră.

  Când auzim de Crucea Roşie, ne gândim la o mişcare umanitară internaţională a cărei misiune este protejarea vieţii şi a sănătăţii oamenilor.

  Uneori, ne gândim că toţi oamenii aleargă după bogăţii fără să le mai pese de cei din jur. Sunt însă şi oameni care iubesc mai mult semenii decât banii. Unul dintre ei a fost Henry Dunant.

  Acesta s-a născut pe 8 mai 1828 la Geneva şi a fost un om de afaceri elveţian. În timpul unei călătorii la Solferino, a fost îngrozit de ororile războiului şi, ulterior, a călătorit prin Europa pentru a promova ideea că este necesară o organizaţie neutră care să îngrijească soldaţii răniţi. Dunant a fondat, în 1862, CIAAIR, care, din 1876, s-a numit Comitetul Internaţional al Crucii Roşii.

  Afacerile sale au avut de suferit din cauza investiţiilor pentru Crucea Roşie. Ulterior, a fost exclus şi din comitet. întimpul războiului franco-prusac, a fondat alte două societăţi. Mai târziu, a lucrat pentru crearea unei biblioteci mondiale, idee care a avut ecouri viitoare în proiecte precum UNESCO. În 1901, Dunant a fost primul laureat al Premiului Nobel pentru Pace. A murit la 30 octombrie 1910. Într-un azil de bătrâni, iar ultimele lui cuvinte au fost: „Unde a căzut omenirea?”

  Ani lonuţ Constantin, ITA, Cernica

  Influența - 2016. Când auzim de Crucea Roşie, ne gândim la o mişcare umanitară internaţională a cărei misiune este protejarea vieţii şi a sănătăţii oamenilor. Uneori, ne gândim că toţi oamenii aleargă după bogăţii fără să le mai pese de cei din jur. Sunt însă şi oameni care iubesc mai mult semenii decât banii. Unul dintre ei a fost...
  366like
  „366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment). Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

  Din aceeași categorie

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Dublă comandă

  Ceea ce trebuie să știm se rezumă la următorul adevăr, cel puțin în ce Îl privește pe Dumnezeu. El vrea să facem propriile noastre alegeri și să ne bucurăm de tot, dar nu dorește să fim nefericiți după bucuria de moment a deciziilor noastre. Pe El asta Îl preocupă foarte mult: fericirea noastră și înainte, și în timpul, și după ce facem ceva.

  Planul B

  Când e vorba de viața noastră reală, profundă, există un singur plan. Nu are rost să căutăm alternative, polițe de asigurare sau precontracte. Singura șansă este să ne încredem în Cel care, încă de pe vremea când noi nu eram de încredere, Îi eram chiar vrăjmași, a semnat cu noi un legământ, un contract de salvare a noastră. Dacă nici această dovadă de iubire nu-i suficientă, atunci ce ar mai putea fi?

  Doi ochi, două urechi, o singură gură

  Mântuitorul obișnuia să spună: „Cine are urechi de auzit să audă și cine are ochi să vadă.” A vedea și a auzi presupun voință, alegere. Alege în această zi să vezi și să asculți mai cu atenție! Îndreaptă privirea ta chiar în direcția în care ți-e incomod să privești, spre cei mai lipsiți ori mai nefericiți decât tine. Ascultă-i chiar și pe cei care te enervează...

  Publicate astăzi

  Sceptrul

  Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.

  Dragostea frățească

  Soluţia disensiunilor dintre copii constă în manifestarea iubirii adevărate, care vine dintr-o legătură apropiată cu Dumnezeu, care este sursa iubirii. Puterea care vine din unitate este importantă, dar nu este suficientă. Iubirea lui Dumnezeu este soluţia completă. Caut-o şi astăzi!

  Îndemnuri către bunici

  Binecuvântează, Doamne, toți bunicii pentru a fi exemple bune pentru nepoții lor! PROVOCARE: Fă-ți astăzi timp pentru nepoți! Dacă sunt departe, vorbește cu ei la telefon și cere-I lui Dumnezeu să te folosească pentru a-i îndruma către El!

  Sátán utolsó hadjárata

  „Fiacskáim, itt az utolsó óra, és amint hallottátok, hogy az antikrisztus eljő, így most sok...

  Privește mai sus

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...