Articolul precedentCereţi şi vi se va da
  Articolul următorNu-L poți obosi pe Dumnezeu

  Sfârșitul celui de-al doilea război mondial

  Toate îşi au vremea lor şi fiecare lucru de sub ceruri îşi are ceasul lui. (Eclesiastul 3:1)

  Acum este timpul să muncim, să reparăm drumurile care duc spre Hristos, să construim împreună locuinţe pentru veşnicie. Urmează cea mai mare sărbătoare din istorie, dar pentru asta Dumnezeu te cheamă să munceşti împreună cu El. Hai, la treabă! Sărbătorim mai târziu.

  În data de 9 mai 1945, la Berlin s-a semnat actul de capitulare necondiţionată a Germaniei, act care a marcat sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial, război ce a cauzat moartea a peste 70 de milioane de oameni, circa 3% din populaţia lumii, la vremea aceea. Alte sute de milioane de oameni au fost răniţi sau au rămas infirmi.

  Ziua de 9 mai a fost desemnată de Stalin zi de sărbătoare naţională în Rusia. După trei ani, sărbătoarea a fost anulată pentru a concentra toate puterile şi forţa de muncă la reabilitarea ţării. Abia în 1965, ziua de 9 mai a redevenit zi de sărbătoare naţională.

  Pentru a contribui la înflorirea ţării, oamenii „au renunţat” la dreptul lor legitim de a sărbători ziua victoriei. Ţara era în şantier – oraşele şi drumurile trebuiau reconstruite. Pentru a avea un viitor mai bun a fost nevoie ca oamenii să jertfească ceva din prezentul lor.

  În urmă cu 2000 de ani, la Golgota, Isus a semnat cu sângele Său actul de răscumpărare. Ar fi trebuit sărbătorită obţinerea victoriei în cel mai mare război din istoria universului. Dar Isus nu ne-a lăsat prea mult timp de sărbătoare şi ne-a trimis la lucru: „Duceţi-vă şi faceţi ucenici din toate neamurile” (Matei 28:19).

  Lilian Tverdohleb, Braşov

  366like
  „366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment). Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

  Din aceeași categorie

  Uriașul născut în nouă zile

  Dacă sunt conștient că o mână divină m-a modelat din țărână, mă voi considera cea mai importantă operă din univers și nu voi accepta să mă trateze cineva cu lipsă de respect sau de prețuire. Chiar atitudinea mea față de propria persoană ar trebui să fie mai plină de considerație și de stimă de sine. Un copil al lui Dumnezeu nu are absolut niciun motiv de rușine sau reținere. Nu aroganță, ci demnitate.

  Promisiuni 100%, donat doar 9%

  În înțelepciunea Lui, Dumnezeu ne dă sfatul de a nu făgădui nimic înainte de a chibzui bine. O promisiune făcută devine obligație. Nu te juca de-a promisiunile; mai bine nu face promisiuni decât să nu le onorezi. El nu ne cere să promitem, dar suferă atunci când noi o facem, apoi ne răzgândim.

  Cu doar nouă zile înainte să nască

  De cele mai multe ori, nu vei afla cum și prin cine te-a salvat și ocrotit Tatăl tău din cer. El o face pur și simplu chiar și atunci când tu ai uitat de bunătatea Lui. Se bucură însă foarte mult dacă te comporți ca un copil bun și Îi spui „mulțumesc” măcar după ce ai trecut pe lângă situațiile dificile.

  Luna când începe școala

  Dacă ești printre cei care pot învăța mai ușor și mai mult, nu te mulțumi să aduni în palmaresul personal note bune, ci fă din capacitățile tale un atu pentru tot grupul! Ajută-i pe ceilalți să te ajungă din urmă! Vei simți mult mai multă satisfacție decât dacă o faci pe deșteptul și îi lași în urmă.

  Publicate astăzi

  Uriașul născut în nouă zile

  Dacă sunt conștient că o mână divină m-a modelat din țărână, mă voi considera cea mai importantă operă din univers și nu voi accepta să mă trateze cineva cu lipsă de respect sau de prețuire. Chiar atitudinea mea față de propria persoană ar trebui să fie mai plină de considerație și de stimă de sine. Un copil al lui Dumnezeu nu are absolut niciun motiv de rușine sau reținere. Nu aroganță, ci demnitate.

  Îngeri sub acoperire

  Cu siguranță Dumnezeu ne aude și răspunde rugăciunilor, dar ne folosește și pe noi, agenții umani, pentru a împlini marea lucrare a oștilor cerești.

  Tresaltă de bucurie!

  Poţi să te încrezi în EL! Astăzi fii plin de bucurie şi strigă de veselie: „Iată că împăratul tău vine la tine; El este neprihănit şi biruitor!”

  Metoda lui Dumnezeu

  Să ne rugăm ca să putem semăna cu Tatăl nostru și în aspectul educării celor mai mici, aplicând metoda Lui! PROVOCARE: Ajută pe cineva să deprindă un obicei bun urmând această metodă!

  Az Úr szemmel tartja népét

  „Hát az Isten nem áll-é bosszút az Ő választottaiért, kik Őhozzá kiáltanak éjjel és nappal,...