Articolul precedentCereţi şi vi se va da
  Articolul următorNu-L poți obosi pe Dumnezeu

  Sfârșitul celui de-al doilea război mondial

  Toate îşi au vremea lor şi fiecare lucru de sub ceruri îşi are ceasul lui. (Eclesiastul 3:1)

  Acum este timpul să muncim, să reparăm drumurile care duc spre Hristos, să construim împreună locuinţe pentru veşnicie. Urmează cea mai mare sărbătoare din istorie, dar pentru asta Dumnezeu te cheamă să munceşti împreună cu El. Hai, la treabă! Sărbătorim mai târziu.

  În data de 9 mai 1945, la Berlin s-a semnat actul de capitulare necondiţionată a Germaniei, act care a marcat sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial, război ce a cauzat moartea a peste 70 de milioane de oameni, circa 3% din populaţia lumii, la vremea aceea. Alte sute de milioane de oameni au fost răniţi sau au rămas infirmi.

  Ziua de 9 mai a fost desemnată de Stalin zi de sărbătoare naţională în Rusia. După trei ani, sărbătoarea a fost anulată pentru a concentra toate puterile şi forţa de muncă la reabilitarea ţării. Abia în 1965, ziua de 9 mai a redevenit zi de sărbătoare naţională.

  Pentru a contribui la înflorirea ţării, oamenii „au renunţat” la dreptul lor legitim de a sărbători ziua victoriei. Ţara era în şantier – oraşele şi drumurile trebuiau reconstruite. Pentru a avea un viitor mai bun a fost nevoie ca oamenii să jertfească ceva din prezentul lor.

  În urmă cu 2000 de ani, la Golgota, Isus a semnat cu sângele Său actul de răscumpărare. Ar fi trebuit sărbătorită obţinerea victoriei în cel mai mare război din istoria universului. Dar Isus nu ne-a lăsat prea mult timp de sărbătoare şi ne-a trimis la lucru: „Duceţi-vă şi faceţi ucenici din toate neamurile” (Matei 28:19).

  Lilian Tverdohleb, Braşov

  Sfârșitul celui de-al doilea război mondial - 2016. În data de 9 mai 1945, la Berlin s-a semnat actul de capitulare necondiţionată a Germaniei, act care a marcat sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial, război ce a cauzat moartea a peste...
  366like
  „366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment). Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

  Din aceeași categorie

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Dublă comandă

  Ceea ce trebuie să știm se rezumă la următorul adevăr, cel puțin în ce Îl privește pe Dumnezeu. El vrea să facem propriile noastre alegeri și să ne bucurăm de tot, dar nu dorește să fim nefericiți după bucuria de moment a deciziilor noastre. Pe El asta Îl preocupă foarte mult: fericirea noastră și înainte, și în timpul, și după ce facem ceva.

  Planul B

  Când e vorba de viața noastră reală, profundă, există un singur plan. Nu are rost să căutăm alternative, polițe de asigurare sau precontracte. Singura șansă este să ne încredem în Cel care, încă de pe vremea când noi nu eram de încredere, Îi eram chiar vrăjmași, a semnat cu noi un legământ, un contract de salvare a noastră. Dacă nici această dovadă de iubire nu-i suficientă, atunci ce ar mai putea fi?

  Doi ochi, două urechi, o singură gură

  Mântuitorul obișnuia să spună: „Cine are urechi de auzit să audă și cine are ochi să vadă.” A vedea și a auzi presupun voință, alegere. Alege în această zi să vezi și să asculți mai cu atenție! Îndreaptă privirea ta chiar în direcția în care ți-e incomod să privești, spre cei mai lipsiți ori mai nefericiți decât tine. Ascultă-i chiar și pe cei care te enervează...

  Publicate astăzi

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Sceptrul

  Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.

  Dragostea frățească

  Soluţia disensiunilor dintre copii constă în manifestarea iubirii adevărate, care vine dintr-o legătură apropiată cu Dumnezeu, care este sursa iubirii. Puterea care vine din unitate este importantă, dar nu este suficientă. Iubirea lui Dumnezeu este soluţia completă. Caut-o şi astăzi!

  Îndemnuri către bunici

  Binecuvântează, Doamne, toți bunicii pentru a fi exemple bune pentru nepoții lor! PROVOCARE: Fă-ți astăzi timp pentru nepoți! Dacă sunt departe, vorbește cu ei la telefon și cere-I lui Dumnezeu să te folosească pentru a-i îndruma către El!

  Sátán utolsó hadjárata

  „Fiacskáim, itt az utolsó óra, és amint hallottátok, hogy az antikrisztus eljő, így most sok...