Aniversarea diamantină

  Iată mama ta… (Ioan 19:27)

  Pune-le pe toate la un loc şi vei citi cuvântul DIAMANT. Asta este o mamă astăzi, la fel ca întotdeauna – un diamant. Fără îndoială, ai făcut deja lucruri frumoase pentru mama ta. Totuşi, de ce să nu-i faci o altă surpriză în această zi specială?

  Altădată, pe 10 mai era aniversarea Zilei Mamei. Prima zi de acest fel a fost celebrată în 1908, într-o biserică metodistă din Virginia de Vest. Pastorul H. C. Howard a predicat atunci următoarele:

  D – dorinţele pe care mama le are cu privire la viaţa ta. Ea doreşte să fii fericit şi să-L iubeşti pe Dumnezeu.

  I – îngrijire. Mama a stat lângă patul tău şi te-a ţinut de mână. îngrijirea ei plină de iubire a făcut mai mult decât orice medicament.

  A – apreciere. Când făceai tot ce se putea mai bine, mama era întotdeauna prezentă ca să te aprobe. îmbrăţişarea ei valora mai mult decât toate trofeele pe care le-ai fi putut câştiga.

  M – melodiile şi textele pentru Şcoala de Sabat pe care le-ai învăţat pe genunchii mamei. Unele dintre acestea ţi le vei aminti atunci când vei avea cea mai mare nevoie de ele.

  A – ascultare. Ai învăţat ascultarea sub disciplina mamei. Uneori a trebuit să fii pedepsit, dar acum îl iubeşti şi îl asculţi pe Dumnezeu pentru că ea te-a învăţat cum.

  N – natură. Ne gândim la toate lucrurile frumoase ale lumii create de Dumnezeu, pe care mama te-a ajutat să le vezi.

  T – ţinută. Mama a petrecut mult timp spălând, călcând, cârpind şi cosând pentru ca tu să arăţi cât mai bine.

  Gavrilă Alexandru, ITA, Cernica

  Aniversarea diamantină - 2016. Altădată, pe 10 mai era aniversarea Zilei Mamei. Prima zi de acest fel a fost celebrată în 1908, într-o biserică metodistă din Virginia de Vest. Pastorul H. C. Howard a predicat atunci următoarele:
  366like
  „366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment). Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

  Din aceeași categorie

  Șase zile, tot lucrul tău

  Cel care începe ziua cu Dumnezeu în gândurile lui, cu rugăciunea lui personală și cu dorința de a fi asistat pe drumul dintre dimineață și seară va găsi și împlinire în planurile lui, dar va găsi și odihnă, acea odihnă care îi permite să se simtă fericit.

  La ora șase începe programul TV

  Nimic nu se mai poate face fără sacrificii și voință. Provocarea vieții tale de astăzi este să te smulgi măcar pentru câteva zeci de minute din fața ecranelor și să oferi acel timp unui semen al tău sau lui Dumnezeu. Să știi că nu-i poți auzi de-adevăratelea pe cei de lângă tine sau pe Mântuitorul tău în zgomotul divertismentului sau al ficțiunii. Fă puțină liniște și privește un pic în gol; vei vedea cu mult mai mult!

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Bateria de șase volți

  Noi suntem întru totul dependenți de sursa noastră de putere; despărțiți de Dumnezeu nu putem face nimic, „în El avem viața, mișcarea și ființa”.

  Publicate astăzi

  Șase zile, tot lucrul tău

  Cel care începe ziua cu Dumnezeu în gândurile lui, cu rugăciunea lui personală și cu dorința de a fi asistat pe drumul dintre dimineață și seară va găsi și împlinire în planurile lui, dar va găsi și odihnă, acea odihnă care îi permite să se simtă fericit.

  Recunoștință

  După ce m-am adunat puțin, am înălțat rugăciuni umile, dându-I slavă Domnului cu lacrimi de mulțumire și de reconsacrare ca niciodată înainte. Încrederea mea în Isus a crescut foarte mult de la acel eveniment.

  Slujirea lui Dumnezeu (II)

  Gândeşte-te la felul tău de slujire. Le impui altora idei şi comportamente, făcând uz de putere? Le restrângi libertatea de conştiinţă semenilor tăi prin pedeapsă? Adu-ţi aminte că asemenea metode nu au caracterizat niciodată slujirea lui Dumnezeu.

  Copiii și tinerii bisericii – comoara noastră prețioasă

  Doamne, ajută-mă să nu iubesc cu vorba, ci cu fapta și cu adevărul! PROVOCARE: Găsește o modalitate prin care să încurajezi un copil sau un tânăr din biserica ta chiar astăzi!

  Háborúk az utolsó napokban

  „Így szól a Seregek Ura: Ímé, veszedelem indul egyik nemzettől a másik nemzetre, és nagy...