Aniversarea diamantină

  Iată mama ta… (Ioan 19:27)

  Pune-le pe toate la un loc şi vei citi cuvântul DIAMANT. Asta este o mamă astăzi, la fel ca întotdeauna – un diamant. Fără îndoială, ai făcut deja lucruri frumoase pentru mama ta. Totuşi, de ce să nu-i faci o altă surpriză în această zi specială?

  Altădată, pe 10 mai era aniversarea Zilei Mamei. Prima zi de acest fel a fost celebrată în 1908, într-o biserică metodistă din Virginia de Vest. Pastorul H. C. Howard a predicat atunci următoarele:

  D – dorinţele pe care mama le are cu privire la viaţa ta. Ea doreşte să fii fericit şi să-L iubeşti pe Dumnezeu.

  I – îngrijire. Mama a stat lângă patul tău şi te-a ţinut de mână. îngrijirea ei plină de iubire a făcut mai mult decât orice medicament.

  A – apreciere. Când făceai tot ce se putea mai bine, mama era întotdeauna prezentă ca să te aprobe. îmbrăţişarea ei valora mai mult decât toate trofeele pe care le-ai fi putut câştiga.

  M – melodiile şi textele pentru Şcoala de Sabat pe care le-ai învăţat pe genunchii mamei. Unele dintre acestea ţi le vei aminti atunci când vei avea cea mai mare nevoie de ele.

  A – ascultare. Ai învăţat ascultarea sub disciplina mamei. Uneori a trebuit să fii pedepsit, dar acum îl iubeşti şi îl asculţi pe Dumnezeu pentru că ea te-a învăţat cum.

  N – natură. Ne gândim la toate lucrurile frumoase ale lumii create de Dumnezeu, pe care mama te-a ajutat să le vezi.

  T – ţinută. Mama a petrecut mult timp spălând, călcând, cârpind şi cosând pentru ca tu să arăţi cât mai bine.

  Gavrilă Alexandru, ITA, Cernica

  Aniversarea diamantină - 2016. Altădată, pe 10 mai era aniversarea Zilei Mamei. Prima zi de acest fel a fost celebrată în 1908, într-o biserică metodistă din Virginia de Vest. Pastorul H. C. Howard a predicat atunci următoarele:
  366like
  „366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment). Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

  Din aceeași categorie

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Trei crai de la Răsărit

  La final, întreabă-te ce fel de daruri poți aduce tu prin care să-L recunoști pe Domnul Isus ca Rege, Mare-Preot și Jertfă pentru salvarea celui pierdut.

  Triunghiul Bermudelor

  O zicere înțeleaptă spune următorul lucru: „Nu te duce pe terenul lui Satana pentru că nu știi ce va face cu tine.”

  Triunghiul echilateral

  Un bine, oricât de subiectiv ar fi, este neprețuit; trebuie doar să nu dăuneze cuiva gestul făcut de noi, în rest, grija noastră e aceea de a face totul pe deplin. Exemplul perfect este Mântuitorul nostru, care a făcut bine chiar și vrăjmașilor Lui.

  Publicate astăzi

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Răzbunarea nu este a noastră

  Ţi-a greşit cândva cineva? Dacă te gândeşti la răzbunare, ia în considerare ce spune Dumnezeu: „Răzbunarea este a Mea, Eu voi răsplăti.” El nu-ţi cere să te răzbuni, mai degrabă să împlineşti nevoile de bază ale vrăjmaşului tău, după cum te îndrumă textul de astăzi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie… biserică

  Roagă-te pentru spiritul de comunitate din biserica ta! PROVOCARE: Gândește-te la o idee care ar putea îmbunătăți părtășia dintre credincioși și pune-o în aplicare!

  Bizonyosodjunk meg Isten jóságáról!

  „Érezzétek és lássátok meg, hogy jó az Úr! Boldog az az ember, aki Őbenne bízik.”...