Aniversarea diamantină

  Iată mama ta… (Ioan 19:27)

  Pune-le pe toate la un loc şi vei citi cuvântul DIAMANT. Asta este o mamă astăzi, la fel ca întotdeauna – un diamant. Fără îndoială, ai făcut deja lucruri frumoase pentru mama ta. Totuşi, de ce să nu-i faci o altă surpriză în această zi specială?

  Altădată, pe 10 mai era aniversarea Zilei Mamei. Prima zi de acest fel a fost celebrată în 1908, într-o biserică metodistă din Virginia de Vest. Pastorul H. C. Howard a predicat atunci următoarele:

  D – dorinţele pe care mama le are cu privire la viaţa ta. Ea doreşte să fii fericit şi să-L iubeşti pe Dumnezeu.

  I – îngrijire. Mama a stat lângă patul tău şi te-a ţinut de mână. îngrijirea ei plină de iubire a făcut mai mult decât orice medicament.

  A – apreciere. Când făceai tot ce se putea mai bine, mama era întotdeauna prezentă ca să te aprobe. îmbrăţişarea ei valora mai mult decât toate trofeele pe care le-ai fi putut câştiga.

  M – melodiile şi textele pentru Şcoala de Sabat pe care le-ai învăţat pe genunchii mamei. Unele dintre acestea ţi le vei aminti atunci când vei avea cea mai mare nevoie de ele.

  A – ascultare. Ai învăţat ascultarea sub disciplina mamei. Uneori a trebuit să fii pedepsit, dar acum îl iubeşti şi îl asculţi pe Dumnezeu pentru că ea te-a învăţat cum.

  N – natură. Ne gândim la toate lucrurile frumoase ale lumii create de Dumnezeu, pe care mama te-a ajutat să le vezi.

  T – ţinută. Mama a petrecut mult timp spălând, călcând, cârpind şi cosând pentru ca tu să arăţi cât mai bine.

  Gavrilă Alexandru, ITA, Cernica

  366like
  „366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment). Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

  Din aceeași categorie

  Luna când începe școala

  Dacă ești printre cei care pot învăța mai ușor și mai mult, nu te mulțumi să aduni în palmaresul personal note bune, ci fă din capacitățile tale un atu pentru tot grupul! Ajută-i pe ceilalți să te ajungă din urmă! Vei simți mult mai multă satisfacție decât dacă o faci pe deșteptul și îi lași în urmă.

  Licențiat la nouă ani

  Nu te mulțumi să fii uimit de geniile promovate în presă, îndrăznește să vezi ce ar putea să facă Dumnezeu din tine și din viața ta. Întreabă-L și cere-I în rugăciune să te înzestreze ori să activeze în tine capacitățile pe care vrea să le pui în slujba altora și fii de acord să Îl lași pe El să facă planurile pentru drumul tău.

  Spitalul numărul 9

  Există și o formă foarte pozitivă de nebunie – nebunia pentru Dumnezeu și pentru Evanghelie. Apostolul Pavel prefera ca oamenii să îl considere nebun când vorbea despre Mântuitorul lui, dar să știe că, în ochii lui Dumnezeu, el este văzut ca un slujitor înțelept și dedicat în totalitate.

  Nouă victorii finale

  Știi care este cea mai mare știre pentru astăzi? Este faptul că Mântuitorul Isus nu este doar un antrenor, ci El face parte din echipă, vine cu noi pe terenul de luptă al vieții noastre. Nu are cum să ne scape victoria deplină. Permite-I doar să facă parte din viața și din planurile tale în fiecare zi.

  Publicate astăzi

  Luna când începe școala

  Dacă ești printre cei care pot învăța mai ușor și mai mult, nu te mulțumi să aduni în palmaresul personal note bune, ci fă din capacitățile tale un atu pentru tot grupul! Ajută-i pe ceilalți să te ajungă din urmă! Vei simți mult mai multă satisfacție decât dacă o faci pe deșteptul și îi lași în urmă.

  Un uragan și o minune – partea 2

  Dumnezeu a promis să restaureze, să reconstruiască și să refacă. El are puterea de a da o viață nouă visurilor tale ofilite, vieții tale distruse. Amintește-ți ce a făcut El pentru noi după uraganul Maria. Și tu poți trăi o așa minune.

  Atacul de panică

  Îţi poţi ridica ochii spre cer şi să fii sigur că Dumnezeu te va ajuta. Cel care poate să te păzească de orice lucru rău nici nu doarme şi nici nu dormitează. „Domnul te va păzi la plecare şi la venire, de acum şi până în veac”.

  Considerație

  Doamne, ajută-mă să îmi descopăr locul în lucrarea Ta și să învăț să colaborez cu frații mei! PROVOCARE: Caută o modalitate de a implica un tânăr în activitatea pe care o îndeplinești la biserică!

  Amikor már túl késő

  „Ímé, napok jőnek, azt mondja az Úr Isten, és éhséget bocsátok e földre; nem kenyér...