Aniversarea diamantină

Iată mama ta… (Ioan 19:27)

Pune-le pe toate la un loc şi vei citi cuvântul DIAMANT. Asta este o mamă astăzi, la fel ca întotdeauna – un diamant. Fără îndoială, ai făcut deja lucruri frumoase pentru mama ta. Totuşi, de ce să nu-i faci o altă surpriză în această zi specială?

Altădată, pe 10 mai era aniversarea Zilei Mamei. Prima zi de acest fel a fost celebrată în 1908, într-o biserică metodistă din Virginia de Vest. Pastorul H. C. Howard a predicat atunci următoarele:

D – dorinţele pe care mama le are cu privire la viaţa ta. Ea doreşte să fii fericit şi să-L iubeşti pe Dumnezeu.

I – îngrijire. Mama a stat lângă patul tău şi te-a ţinut de mână. îngrijirea ei plină de iubire a făcut mai mult decât orice medicament.

De același autor

Succesul este al tuturor

Creat pentru un scop

A – apreciere. Când făceai tot ce se putea mai bine, mama era întotdeauna prezentă ca să te aprobe. îmbrăţişarea ei valora mai mult decât toate trofeele pe care le-ai fi putut câştiga.

M – melodiile şi textele pentru Şcoala de Sabat pe care le-ai învăţat pe genunchii mamei. Unele dintre acestea ţi le vei aminti atunci când vei avea cea mai mare nevoie de ele.

A – ascultare. Ai învăţat ascultarea sub disciplina mamei. Uneori a trebuit să fii pedepsit, dar acum îl iubeşti şi îl asculţi pe Dumnezeu pentru că ea te-a învăţat cum.

N – natură. Ne gândim la toate lucrurile frumoase ale lumii create de Dumnezeu, pe care mama te-a ajutat să le vezi.

T – ţinută. Mama a petrecut mult timp spălând, călcând, cârpind şi cosând pentru ca tu să arăţi cât mai bine.

Gavrilă Alexandru, ITA, Cernica

Comentariile sunt închise

Devotionale Audio

Aniversarea diamantină - 2016. Altădată, pe 10 mai era aniversarea Zilei Mamei. Prima zi de acest fel a fost celebrată în 1908, într-o biserică metodistă din Virginia de Vest. Pastorul H. C. Howard a predicat atunci următoarele: pe e-mail">
Primește devoționalele
pe e-mail
Abonează-te pentru a primi devoționalele pe e-mail în fiecare zi.
Te poți dezabona oricând prin link-ul de dezabonare din fiecare mesaj trimis.