Aniversarea diamantină

Iată mama ta… (Ioan 19:27)

Pune-le pe toate la un loc şi vei citi cuvântul DIAMANT. Asta este o mamă astăzi, la fel ca întotdeauna – un diamant. Fără îndoială, ai făcut deja lucruri frumoase pentru mama ta. Totuşi, de ce să nu-i faci o altă surpriză în această zi specială?

Altădată, pe 10 mai era aniversarea Zilei Mamei. Prima zi de acest fel a fost celebrată în 1908, într-o biserică metodistă din Virginia de Vest. Pastorul H. C. Howard a predicat atunci următoarele:

D – dorinţele pe care mama le are cu privire la viaţa ta. Ea doreşte să fii fericit şi să-L iubeşti pe Dumnezeu.

I – îngrijire. Mama a stat lângă patul tău şi te-a ţinut de mână. îngrijirea ei plină de iubire a făcut mai mult decât orice medicament.

A – apreciere. Când făceai tot ce se putea mai bine, mama era întotdeauna prezentă ca să te aprobe. îmbrăţişarea ei valora mai mult decât toate trofeele pe care le-ai fi putut câştiga.

M – melodiile şi textele pentru Şcoala de Sabat pe care le-ai învăţat pe genunchii mamei. Unele dintre acestea ţi le vei aminti atunci când vei avea cea mai mare nevoie de ele.

A – ascultare. Ai învăţat ascultarea sub disciplina mamei. Uneori a trebuit să fii pedepsit, dar acum îl iubeşti şi îl asculţi pe Dumnezeu pentru că ea te-a învăţat cum.

N – natură. Ne gândim la toate lucrurile frumoase ale lumii create de Dumnezeu, pe care mama te-a ajutat să le vezi.

T – ţinută. Mama a petrecut mult timp spălând, călcând, cârpind şi cosând pentru ca tu să arăţi cât mai bine.

Gavrilă Alexandru, ITA, Cernica

366like
366like
„366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment).Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video