Ești prețuit în ochii Lui

  Ziua Tatălui

  De aceea, pentru că ai preţ în ochii Mei, pentru că eşti preţuit şi te iubesc, dau oameni pentru tine şi popoare pentru viaţa ta. (Isaia 43:4)

  Fiecare om caută apreciere şi iubire. Vrem să avem un preţ în ochii cuiva. Mulţi sunt dezamăgiţi şi poate că şi tu ai constatat că valorezi prea puţin pentru tatăl tău pământesc. Cuvântul Lui Dumnezeu vine să te încurajeze în această dimineaţă şi s. Îţi spună că Tatăl tău din ceruri dă totul pentru viaţa şi fericirea ta.

  Ziua de 11 mai a marcat în istoria României diferite evenimente: în 1784, limba germană a fost declarată limbă oficială în Transilvania; în 1968, a început construcţia primului autoturism românesc Dacia. În 2014, a fost sărbătorită pentru prima data Ziua Tatălui.

  În această dimineaţă, am două întrebări. Prima întrebare este următoarea: Ce preţ am eu în ochii tatălui meu pământesc? Eşti norocos şi fericit dacă tatăl tău te-a luat măcar o dată în braţe, dacă ţi-a sărutat obrazul şi ţi-a spus că este mândru de tine, dacă a lăsat lucrul mai devreme ca să petreacă timp cu tine.

  Din Biblie, aflăm că avem şi un Tată în ceruri. Cerul este frumos, dar departe. Aşa credem noi, oamenii. Însă, Dumnezeu-Tatăl S-a apropiat de mine şi de tine prin Fiul Său, Isus, pe care L-a dat pentru a ne arăta ce preţ avem în ochii Lui. Cel mai frumos mesaj pentru noi, în această dimineaţă, este că nimeni nu este orfan. Toţi avem un Tată care ţine întregul univers în mâna Sa.

  A doua întrebare este: Ce preţ avem noi în ochii Tatălui nostru ceresc? Un preţ suficient de mare, încât să dea fără rezerve totul, pentru mine şi pentru tine.

  Olga Begleţ, Rusia

  Ești prețuit în ochii Lui - 2016. Ziua de 11 mai a marcat în istoria României diferite evenimente: în 1784, limba germană a fost declarată limbă oficială în Transilvania; în 1968, a început construcţia primului autoturism românesc Dacia. În 2014, a fost sărbătorită pentru prima data Ziua...
  366like
  „366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment). Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

  Din aceeași categorie

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Publicate astăzi

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  O generație de înţelepţi

  Tu poţi deveni un mijloc prin care cei bătrâni să primească răspuns la cererea lor pentru ocrotire. E posibil ca Dumnezeu să te cheme să uşurezi poverile unui vârstnic care este sau nu un membru al familiei tale.

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Biztos menedék

  „Mert ímé az Úr kijő helyéről, hogy meglátogassa a föld lakóinak álnokságát, felmutatja a föld...