Ești prețuit în ochii Lui

Ziua Tatălui

De aceea, pentru că ai preţ în ochii Mei, pentru că eşti preţuit şi te iubesc, dau oameni pentru tine şi popoare pentru viaţa ta. (Isaia 43:4)

Fiecare om caută apreciere şi iubire. Vrem să avem un preţ în ochii cuiva. Mulţi sunt dezamăgiţi şi poate că şi tu ai constatat că valorezi prea puţin pentru tatăl tău pământesc. Cuvântul Lui Dumnezeu vine să te încurajeze în această dimineaţă şi s. Îţi spună că Tatăl tău din ceruri dă totul pentru viaţa şi fericirea ta.

Ziua de 11 mai a marcat în istoria României diferite evenimente: în 1784, limba germană a fost declarată limbă oficială în Transilvania; în 1968, a început construcţia primului autoturism românesc Dacia. În 2014, a fost sărbătorită pentru prima data Ziua Tatălui.

În această dimineaţă, am două întrebări. Prima întrebare este următoarea: Ce preţ am eu în ochii tatălui meu pământesc? Eşti norocos şi fericit dacă tatăl tău te-a luat măcar o dată în braţe, dacă ţi-a sărutat obrazul şi ţi-a spus că este mândru de tine, dacă a lăsat lucrul mai devreme ca să petreacă timp cu tine.

Din Biblie, aflăm că avem şi un Tată în ceruri. Cerul este frumos, dar departe. Aşa credem noi, oamenii. Însă, Dumnezeu-Tatăl S-a apropiat de mine şi de tine prin Fiul Său, Isus, pe care L-a dat pentru a ne arăta ce preţ avem în ochii Lui. Cel mai frumos mesaj pentru noi, în această dimineaţă, este că nimeni nu este orfan. Toţi avem un Tată care ţine întregul univers în mâna Sa.

A doua întrebare este: Ce preţ avem noi în ochii Tatălui nostru ceresc? Un preţ suficient de mare, încât să dea fără rezerve totul, pentru mine şi pentru tine.

Olga Begleţ, Rusia

366like
366like
„366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment).Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video