Articolul precedentDincolo de întuneric (I)
  Articolul următorCuvinte pline de putere

  Alege-ți un model

  Constantin Ciopraga

  Şi viaţa veşnică este aceasta: să Te cunoască pe Tine, singurul Dumnezeu adevărat, şi pe Isus Hristos, pe care L-ai trimis Tu. (Ioan 17:3)

  Domnul Isus Hristos ne-a promis că, dacă vom privi la El, vom avea viaţa veşnică. Dacă îl alegem pe El ca model, viaţa ne va fi schimbată şi condusă pe drumul spre ţinta noastră: mântuirea. Astăzi, nu vrei să alegi să priveşti la El?

  În familia unor oameni simpli din Paşcani, a venit pe lume un copil în data de 12 mai 1916. Acesta a devenit renumitul istoric, critic literar, poet şi prozator Constantin Ciopraga.

  Între anii 1942-1946 a fost prizonier al trupelor sovietice. Din 1949, Ciopraga a predat la Facultatea de Filologie din Iaşi, fiind asistent, lector, conferenţiar şi, mai apoi, profesor. A fost rector al Institutului Pedagogic din Suceava şi director onorific al Institutului de Filologie Română din Iaşi.

  Deşi a trecut prin dificulăţi. Constantin Ciopraga a fost o persoană de succes. Când a fost întrebat dacă a existat o persoană căreia îi datorează reuşita sa, a răspuns:,,Am avut o învăţătoare căreia îi păstrez o foarte respectuoasă amintire. Din încurajările dascălilor mei, am priceput şi mai limpede că voi putea face ceva.”

  Ciopraga a afirmat că „toată viaţa avem nevoie de modele”. Fiecare om are nevoie de îndrumare şi încurajare. De cele mai multe ori, exemplele ni le alegem singuri.

  În cazul acestui om de valoare, au existat profesori care au ştiut să îi insufle dragostea pentru cunoaştere. Dumnezeu a pus în noi capacitatea de a alege. Avem obligaţia de a o folosi cu responsabilitate, alegând şi modelele spre care să privim.

  Mihaela Radu, Bucureşti

  Alege-ți un model - 2016. Deşi a trecut prin dificulăţi. Constantin Ciopraga a fost o persoană de succes. Când a fost întrebat dacă a existat o persoană căreia îi datorează reuşita sa, a răspuns:,,Am avut o învăţătoare căreia îi păstrez o foarte respectuoasă amintire. Din încurajările dascălilor mei, am priceput...
  366like
  „366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment). Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

  Din aceeași categorie

  Porunca a treia

  Atenție, distanțarea dintre noi și Dumnezeu nu apare dintr-odată, ci treptat, pe neobservate și în etape mici, dar repetate. Dacă Îl rechemăm acum în viața noastră, Tatăl ceresc vine fără întârziere sau șovăire.

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Trei crai de la Răsărit

  La final, întreabă-te ce fel de daruri poți aduce tu prin care să-L recunoști pe Domnul Isus ca Rege, Mare-Preot și Jertfă pentru salvarea celui pierdut.

  Triunghiul Bermudelor

  O zicere înțeleaptă spune următorul lucru: „Nu te duce pe terenul lui Satana pentru că nu știi ce va face cu tine.”

  Publicate astăzi

  Porunca a treia

  Atenție, distanțarea dintre noi și Dumnezeu nu apare dintr-odată, ci treptat, pe neobservate și în etape mici, dar repetate. Dacă Îl rechemăm acum în viața noastră, Tatăl ceresc vine fără întârziere sau șovăire.

  Un biscuit fără unt

  Ca un biscuit care nu merită să fie mâncat fără unt, tot astfel nicio viață nu merită să fie trăită fără Dumnezeu.

  Cine înţelege mai bine?

  Dacă ești ispitit să te înfurii, să te enervezi, să îţi piezi cumpătul, să fii scos din sărite, îndepărtează-te cât poţi de repede de un asemenea sentiment. Domnul îţi va da pace şi control de sine, ca să poţi arăta dragoste, apreciere şi admiraţie faţă de alţii. În consecinţă, relaţiile tale vor înflori.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să ierte

  Cere în rugăciune iertare și puterea de a ierta! PROVOCARE: Scrie pe o foaie motivele pentru care nu poți ierta de obicei! Gândeștete la o modalitate de a trece peste acestea și de a te bucura de pacea iertării depline!

  A menny polgárai

  „Azért immár nem vagytok jövevények és zsellérek, hanem polgártársai a szenteknek, és cselédei az Istennek.”...