Secretul succesului

  George Müller

  Cheamă-Mă, şi-ţi voi răspunde şi îţi voi vesti lucruri mari, lucruri ascunse, pe care nu le cunoşti. (Ieremia 33:3)

  Secretul succesului lui George Müller a fost rugăciunea. S-a rugat pentru orice lucru, mic sau mare, şi a aşteptat răspunsul la rugăciunile sale.

  Biografiile oamenilor care au făcut din viaţa lor simplă o continuă umblare cu Dumnezeu m-au fascinat întodeauna. Aceşti oameni ai credinţei au ales să savureze Scriptura şi să petreacă o bună parte a fiecărei dimineţi în comuniune cu Dumnezeu.

  O astfel de persoană a fost George Müller, un tânăr german care, din cauza alcoolului şi a femeilor, ajunsese să fure bani de la cei apropiaţi lui. Un coleg de la universitate i-a povestit despre Dumnezeu. încântat de comoara găsită, Müller şi-a dedicat viaţa misiunii, copiii orfani devenind centrul lui de interes. Mijloacele financiare au lipsit mereu, însă chiar aceste lipsuri au întărit încrederea lui Muller în rugăciune. Pactul lui cu Dumnezeu a fost ca niciodată să nu ceară ajutor de la oameni, ci doar de la El. De multe ori, nu era nimic pe masa orfanilor, şi cu toate acestea mâncarea nu a întârziat niciodată mai mult de 30 de minute.

  Ca rezultat al rugăciunii, Müller a îngrijit 10.024 orfani şi a înfiinţat 117 şcoli cu educaţie creştină pentru peste 120.000 de copii. Müller a murit la 92 de ani. În semn de onoare, fabricile şi instituţiile din Bristol au fost închise, zeci de mii de oameni putând fi prezenţi la înmormântarea celui care a fost tatăl multor orfani.

  Florina Movileanu, Germania

  Secretul succesului - 2016. Biografiile oamenilor care au făcut din viaţa lor simplă o continuă umblare cu Dumnezeu m-au fascinat întodeauna. Aceşti oameni ai credinţei au ales să savureze Scriptura şi să petreacă o bună parte a fiecărei dimineţi în comuniune cu...
  366like
  „366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment). Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

  Din aceeași categorie

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Publicate astăzi

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  O generație de înţelepţi

  Tu poţi deveni un mijloc prin care cei bătrâni să primească răspuns la cererea lor pentru ocrotire. E posibil ca Dumnezeu să te cheme să uşurezi poverile unui vârstnic care este sau nu un membru al familiei tale.

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Biztos menedék

  „Mert ímé az Úr kijő helyéről, hogy meglátogassa a föld lakóinak álnokságát, felmutatja a föld...