Articolul precedentRugăciuni frumoase
  Articolul următorLecţie pentru viaţă

  Scut și sabie

  Isaac Newton

  Au primit Cuvântul cu toată râvna și cercetau Scripturile în fiecare zi… (Faptele apostolilor 17:11 u.p.)

  Isus a folosit puterea rezultată din studierea Scripturii. Ellen G. White, sub inspiraţie, a declarat: „Înţelegerea începe cu studiul Scripturii, sub conducerea Duhului, prin folosirea puterilor raţiunii şi înţelegerii pe care vi le-a dat Dumnezeu. Deschideţi, aşadar, cu reverenţă Cartea: ea este Cuvântul lui Dumnezeu.” Prietene, fă din studiul Bibliei un obicei zilnic şi nu vei duce niciodată lipsă de sabie şi scut în confruntarea dintre adevăr şi minciună!

  Aş vrea să-ţi vorbesc în această dimineaţă despre un om fără de care fizica, mecanica şi astronomia nu ar exista în forma actuală. Numele lui a fost Isaac Newton. Acesta a afirmat la finalul vieţii lui: „Nu ştiu cum arăt eu în faţa lumii, dar mie mi se pare că sunt doar un băiat care se joacă pe malul mării şi se distrează căutând din timp în timp pietricele mai colorate decât de obicei sau o scoică roşie, în timp ce marele ocean al adevărului se întinde necunoscut în faţa mea.”

  Newton a căutat să descopere acest ocean toată viaţa lui. Creditat cu ridul de cea mai sclipitoare minte a secolului al XVII-lea, acesta a postulat cele trei legi ale mecanicii clasice şi legea gravitaţiei, punând bazele dinamicii şi astrofizicii. Newton mai avea o mare pasiune: studiul Bibliei! El a crezut într-un Creator care a stat la baza organizării universului şi a legilor care îl guvernează şi a înţeles importanţa studierii profeţiilor din Daniel şi Apocalipsa. Principiile biblice şi comorile care se află ascunse în Biblie fac din fiecare tânăr un soldat valoros în armata lui Hristos. Să nu uităm că noi nu avem de luptat cu carnea şi sângele, ci împotriva stăpânitorului acestui veac întunecos.

  Isac Ciprian, Alexandria

  Scut și sabie - 2016. Aş vrea să-ţi vorbesc în această dimineaţă despre un om fără de care fizica, mecanica şi astronomia nu ar exista în forma actuală. Numele lui a fost Isaac Newton. Acesta a afirmat la finalul vieţii lui: „Nu ştiu cum arăt eu în faţa lumii, dar mie mi se pare că sunt doar un...
  366like
  „366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment). Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

  Din aceeași categorie

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...