Articolul precedentRugăciuni frumoase
  Articolul următorLecţie pentru viaţă

  Scut și sabie

  Isaac Newton

  Au primit Cuvântul cu toată râvna și cercetau Scripturile în fiecare zi… (Faptele apostolilor 17:11 u.p.)

  Isus a folosit puterea rezultată din studierea Scripturii. Ellen G. White, sub inspiraţie, a declarat: „Înţelegerea începe cu studiul Scripturii, sub conducerea Duhului, prin folosirea puterilor raţiunii şi înţelegerii pe care vi le-a dat Dumnezeu. Deschideţi, aşadar, cu reverenţă Cartea: ea este Cuvântul lui Dumnezeu.” Prietene, fă din studiul Bibliei un obicei zilnic şi nu vei duce niciodată lipsă de sabie şi scut în confruntarea dintre adevăr şi minciună!

  Aş vrea să-ţi vorbesc în această dimineaţă despre un om fără de care fizica, mecanica şi astronomia nu ar exista în forma actuală. Numele lui a fost Isaac Newton. Acesta a afirmat la finalul vieţii lui: „Nu ştiu cum arăt eu în faţa lumii, dar mie mi se pare că sunt doar un băiat care se joacă pe malul mării şi se distrează căutând din timp în timp pietricele mai colorate decât de obicei sau o scoică roşie, în timp ce marele ocean al adevărului se întinde necunoscut în faţa mea.”

  Newton a căutat să descopere acest ocean toată viaţa lui. Creditat cu ridul de cea mai sclipitoare minte a secolului al XVII-lea, acesta a postulat cele trei legi ale mecanicii clasice şi legea gravitaţiei, punând bazele dinamicii şi astrofizicii. Newton mai avea o mare pasiune: studiul Bibliei! El a crezut într-un Creator care a stat la baza organizării universului şi a legilor care îl guvernează şi a înţeles importanţa studierii profeţiilor din Daniel şi Apocalipsa. Principiile biblice şi comorile care se află ascunse în Biblie fac din fiecare tânăr un soldat valoros în armata lui Hristos. Să nu uităm că noi nu avem de luptat cu carnea şi sângele, ci împotriva stăpânitorului acestui veac întunecos.

  Isac Ciprian, Alexandria

  366like
  „366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment). Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

  Din aceeași categorie

  Opt plus unu egal B

  Nu îți dori ceva care te depășește, va fi doar un motiv de amărăciune, și nu unul de bucurie. Fii credincios mai întâi în lucrurile mici! Adevărata capacitate se demonstrează în lucruri nespectaculoase și în detalii, nu în misiunile răsunătoare.

  Când ești în al nouălea cer

  Chiar dacă îți este greu să crezi că dincolo de suferința, sărăcia și nedreptatea din jur există o altă realitate cu totul diferită și în care nu mai stăpânește nici Diavolul, nici uneltele lui, recitește relatările lui Pavel, ale lui Ioan, în Apocalipsa, și lasă-te purtat cu imaginația spre ceva ce reprezintă idealul tău de frumusețe și de bine. Imaginează-ți că abia de la acel nivel începe cu adevărat cerul și lumea pregătită de Dumnezeu celor salvați.

  Doar nouă salvați

  Chiar și atunci când noi uităm de El, Salvatorul vieții noastre este în aceeași barcă cu noi și uneori chiar pe valurile pe care le oprește. Bine ar fi să nu pierdem din vedere acest lucru și să-I cerem să intervină înainte de a ne frământa sau epuiza prin încercările noastre. Rămâi așezat pe genunchi și cere ajutorul. În furtună nu este o idee prea bună să te ridici în picioare.

  Pachetul C9

  Din fericire pentru noi, Mântuitorul nu a lăsat la limitările omului salvarea, ci a plătit prețul integral și a oferit dreptul și posibilitatea ca oricine să poată apela în mod gratuit. Suntem mântuiți prin har, prin credință, iar acest lucru depășește cu mult capacitatea noastră de plată. Oricât am economisi, tot nu ar fi de-ajuns nici pentru un singur procent din cost. Există doar două opțiuni: acceptăm gratuitatea ori alegem să murim orgolioși.

  Publicate astăzi

  Opt plus unu egal B

  Nu îți dori ceva care te depășește, va fi doar un motiv de amărăciune, și nu unul de bucurie. Fii credincios mai întâi în lucrurile mici! Adevărata capacitate se demonstrează în lucruri nespectaculoase și în detalii, nu în misiunile răsunătoare.

  Calmă în furtună

  Dumnezeu cunoaște fiecare circumstanță și permite să fim în acea situație pentru a-L cunoaște mai bine.

  Dacă eşti Fiul lui Dumnezeu

  Dacă îndoiala îţi copleşeşte viaţa, fă ce a făcut Isus! Adună toate dovezile că tu eşti fiul Său drag sau fiica Lui preaiubită. Contemplă prin credinţă la propriul tău caracter, care va deveni mai curat în lumina de la cruce.

  Izvorul bunătății

  Roagă-te astăzi pentru tinerii care trec prin depresie! Mijlocirea îi poate susține să depășească momentul cu speranță. PROVOCARE: Cu siguranță în jurul nostru sunt persoane cărora nimeni nu le-a arătat bunătate de foarte multă vreme. Alege dintre aceste persoane un tânăr și, pe parcursul zilei, fă un gest care să-i arate bunătate!

  Isten népe megszabadul

  „Igen, így szól az Úr, az erőstől elvétetnek a foglyok is, és megszabadul a kegyetlen...