Premiul chemării cerești

  Junko Tabei

  … Fac un singur lucru: uitând ce este în urma mea fi aruncându-mă spre ce este înainte, alerg spre ţintă, pentru premiul chemării cereşti a lui Dumnezeu, în Hristos Isus. (Filipeni 3:13,14)

  Asemenea lui Junko, şi noi suntem nişte temerari pe calea vieţii, călăuziţi de lumina Duhului Sfânt în drumul nostru către „Everestul ceresc”, motivaţi de cuvintele minunate din Filipeni 3:14: „Alerg spre ţintă, pentru premiul chemării cereşti a lui Dumnezeu, în Hristos Isus.” Dragii mei, lăsaţi-vă salvaţi de ghidul nostru, Isus Hristos, de sub greutatea „avalanşei” de păcate şi continuaţi-vă drumul către premiul chemării cereşti!

  Ziua de 16 mai este una minunată dintr-o lună aleasă, parcă, intenţionat de Dumnezeu pentru a ne descoperi frumuseţea naturii, măreţia şi diversitatea binecuvântărilor la care avem acces continuu şi necondiţionat. Este luna în care natura renaşte, trăirile devin mai intense, pofta de viaţă ne pulsează în vene, iar spiritul aventurier este în elementul lui.

  De aceleaşi trăiri a fost cuprinsă şi Junko Tabei, o tânără alpinistă japoneză care, în primavara anului 1975, la iniţiativa ziarului Yomiuri şi a televiziunii Nihon, a alcătuit o echipă de 15 femei alături de care a acceptat cea mai mare provocare a vieţii ei: cucerirea Everestului!

  După o perioadă de pregătire, la începutul lunii mai 1975, Junko, însoţită de coechipierele sale a dat startul aventurii. Popasul de la 6 300 de metri altitudine a fost punctul de cotitură al expediţiei, întreaga echipă fiind surprinsă de o avalanşă şi îngropată sub zăpadă. înainte de a fi salvată de Sherpa, ghidul grupului, Junko a zăcut şase minute inconştientă, îngropată sub zecile de kilograme de zăpadă. Douăsprezece zile mai târziu, pe 16 mai 1975, Junko Tabei a intrat în istorie ca prima femeie care a cucerit Everestul.

  Adelin Rusu, Bucureşti

  Premiul chemării cerești - 2016. Ziua de 16 mai este una minunată dintr-o lună aleasă, parcă, intenţionat de Dumnezeu pentru a ne descoperi frumuseţea naturii, măreţia şi diversitatea binecuvântărilor la care avem acces continuu şi necondiţionat. Este luna în care natura renaşte, trăirile devin mai...
  366like
  „366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment). Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

  Din aceeași categorie

  Șase zile, tot lucrul tău

  Cel care începe ziua cu Dumnezeu în gândurile lui, cu rugăciunea lui personală și cu dorința de a fi asistat pe drumul dintre dimineață și seară va găsi și împlinire în planurile lui, dar va găsi și odihnă, acea odihnă care îi permite să se simtă fericit.

  La ora șase începe programul TV

  Nimic nu se mai poate face fără sacrificii și voință. Provocarea vieții tale de astăzi este să te smulgi măcar pentru câteva zeci de minute din fața ecranelor și să oferi acel timp unui semen al tău sau lui Dumnezeu. Să știi că nu-i poți auzi de-adevăratelea pe cei de lângă tine sau pe Mântuitorul tău în zgomotul divertismentului sau al ficțiunii. Fă puțină liniște și privește un pic în gol; vei vedea cu mult mai mult!

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Bateria de șase volți

  Noi suntem întru totul dependenți de sursa noastră de putere; despărțiți de Dumnezeu nu putem face nimic, „în El avem viața, mișcarea și ființa”.

  Publicate astăzi

  Șase zile, tot lucrul tău

  Cel care începe ziua cu Dumnezeu în gândurile lui, cu rugăciunea lui personală și cu dorința de a fi asistat pe drumul dintre dimineață și seară va găsi și împlinire în planurile lui, dar va găsi și odihnă, acea odihnă care îi permite să se simtă fericit.

  Recunoștință

  După ce m-am adunat puțin, am înălțat rugăciuni umile, dându-I slavă Domnului cu lacrimi de mulțumire și de reconsacrare ca niciodată înainte. Încrederea mea în Isus a crescut foarte mult de la acel eveniment.

  Slujirea lui Dumnezeu (II)

  Gândeşte-te la felul tău de slujire. Le impui altora idei şi comportamente, făcând uz de putere? Le restrângi libertatea de conştiinţă semenilor tăi prin pedeapsă? Adu-ţi aminte că asemenea metode nu au caracterizat niciodată slujirea lui Dumnezeu.

  Copiii și tinerii bisericii – comoara noastră prețioasă

  Doamne, ajută-mă să nu iubesc cu vorba, ci cu fapta și cu adevărul! PROVOCARE: Găsește o modalitate prin care să încurajezi un copil sau un tânăr din biserica ta chiar astăzi!

  Háborúk az utolsó napokban

  „Így szól a Seregek Ura: Ímé, veszedelem indul egyik nemzettől a másik nemzetre, és nagy...