Premiul chemării cerești

  Junko Tabei

  … Fac un singur lucru: uitând ce este în urma mea fi aruncându-mă spre ce este înainte, alerg spre ţintă, pentru premiul chemării cereşti a lui Dumnezeu, în Hristos Isus. (Filipeni 3:13,14)

  Asemenea lui Junko, şi noi suntem nişte temerari pe calea vieţii, călăuziţi de lumina Duhului Sfânt în drumul nostru către „Everestul ceresc”, motivaţi de cuvintele minunate din Filipeni 3:14: „Alerg spre ţintă, pentru premiul chemării cereşti a lui Dumnezeu, în Hristos Isus.” Dragii mei, lăsaţi-vă salvaţi de ghidul nostru, Isus Hristos, de sub greutatea „avalanşei” de păcate şi continuaţi-vă drumul către premiul chemării cereşti!

  Ziua de 16 mai este una minunată dintr-o lună aleasă, parcă, intenţionat de Dumnezeu pentru a ne descoperi frumuseţea naturii, măreţia şi diversitatea binecuvântărilor la care avem acces continuu şi necondiţionat. Este luna în care natura renaşte, trăirile devin mai intense, pofta de viaţă ne pulsează în vene, iar spiritul aventurier este în elementul lui.

  De aceleaşi trăiri a fost cuprinsă şi Junko Tabei, o tânără alpinistă japoneză care, în primavara anului 1975, la iniţiativa ziarului Yomiuri şi a televiziunii Nihon, a alcătuit o echipă de 15 femei alături de care a acceptat cea mai mare provocare a vieţii ei: cucerirea Everestului!

  După o perioadă de pregătire, la începutul lunii mai 1975, Junko, însoţită de coechipierele sale a dat startul aventurii. Popasul de la 6 300 de metri altitudine a fost punctul de cotitură al expediţiei, întreaga echipă fiind surprinsă de o avalanşă şi îngropată sub zăpadă. înainte de a fi salvată de Sherpa, ghidul grupului, Junko a zăcut şase minute inconştientă, îngropată sub zecile de kilograme de zăpadă. Douăsprezece zile mai târziu, pe 16 mai 1975, Junko Tabei a intrat în istorie ca prima femeie care a cucerit Everestul.

  Adelin Rusu, Bucureşti

  Premiul chemării cerești - 2016. Ziua de 16 mai este una minunată dintr-o lună aleasă, parcă, intenţionat de Dumnezeu pentru a ne descoperi frumuseţea naturii, măreţia şi diversitatea binecuvântărilor la care avem acces continuu şi necondiţionat. Este luna în care natura renaşte, trăirile devin mai...
  366like
  „366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment). Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

  Din aceeași categorie

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Trei crai de la Răsărit

  La final, întreabă-te ce fel de daruri poți aduce tu prin care să-L recunoști pe Domnul Isus ca Rege, Mare-Preot și Jertfă pentru salvarea celui pierdut.

  Triunghiul Bermudelor

  O zicere înțeleaptă spune următorul lucru: „Nu te duce pe terenul lui Satana pentru că nu știi ce va face cu tine.”

  Triunghiul echilateral

  Un bine, oricât de subiectiv ar fi, este neprețuit; trebuie doar să nu dăuneze cuiva gestul făcut de noi, în rest, grija noastră e aceea de a face totul pe deplin. Exemplul perfect este Mântuitorul nostru, care a făcut bine chiar și vrăjmașilor Lui.

  Publicate astăzi

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Răzbunarea nu este a noastră

  Ţi-a greşit cândva cineva? Dacă te gândeşti la răzbunare, ia în considerare ce spune Dumnezeu: „Răzbunarea este a Mea, Eu voi răsplăti.” El nu-ţi cere să te răzbuni, mai degrabă să împlineşti nevoile de bază ale vrăjmaşului tău, după cum te îndrumă textul de astăzi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie… biserică

  Roagă-te pentru spiritul de comunitate din biserica ta! PROVOCARE: Gândește-te la o idee care ar putea îmbunătăți părtășia dintre credincioși și pune-o în aplicare!

  Bizonyosodjunk meg Isten jóságáról!

  „Érezzétek és lássátok meg, hogy jó az Úr! Boldog az az ember, aki Őbenne bízik.”...