Curajul de a continua

  Maricel Apatan – bucătăreasă

  Căci cel neprihănit de şapte ori cade şi se ridică, dar cei răi se prăbuşesc în nenorocire. (Proverbele 24:16)

  Multora, mai ales copiilor, le plac dulciurile, iar uneori rezistăm cu greu tentaţiei de a le gusta.

  În Filipine, oamenii trăiesc mult mai greu decât cei din România. Acolo, apa nu curge ca la noi, la robinet, iar copiii sunt nevoiţi să meargă zilnic kilometri întregi pe jos pentru a aduce apă de la o fântână.

  Într-o zi, o fetiţă mergea spre una dintre puţinele fântâni aflate în regiunea unde locuia, împreună cu unchiul ei. Au întâlnit patru bărbaţi înarmaţi cu cuţite, iar aceştia i-au omorât unchiul. Fata a fugit, dar răufăcătorii au alergat după ea şi au tăiat-o. Singura ei şansă de a scăpa cu viaţă a fost aceea de a se preface moartă, ceea ce a şi făcut. Atunci, atacatorii s-au îndepărtat. Cu sângele curgând, fetiţa a plecat spre casă. Mama ei s-a speriat foarte tare şi a dus-o la cel mai apropiat spital, aflat la câţiva kilometri depărtare, ca să primească îngrijirile necesare. Fetiţa avea tăieturi la cap, la gât şi la mâini. Ca urmare a rănilor, şi-a pierdut mâinile.

  Maricel Apatan este azi unul dintre cei mai cunoscuţi bucătari din ţara ei. A ajuns aici deoarece, în ciuda situaţiei sale, nu s-a lăsat învinsă. A mers mai departe deşi căzuse.

  Oare cum ar arăta viaţa noastră dacă nu am mai avea mâini, ci doar nişte cioturi? Maricel s-a comportat ca o fetiţă normală, în ciuda handicapului ei. A urmat cursurile unei şcoli de gătit şi îşi trăieşte viaţa. Indiferent de situaţia în care te afli, nu uita că trebuie să te ridici şi să mergi mai departe.

  Andreea Claudia Ancuceanu, Rădoieşti (Teleorman)

  Curajul de a continua - 2016. În Filipine, oamenii trăiesc mult mai greu decât cei din România. Acolo, apa nu curge ca la noi, la robinet, iar copiii sunt nevoiţi să meargă zilnic kilometri întregi pe jos pentru a aduce apă de la...
  366like
  „366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment). Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

  Din aceeași categorie

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Piramida lui Maslow

  Când te străduiești să-i înveți pe alții, vei deveni tu însuți mai bun. Efortul de a fi sprijinul cuiva în nevoie ne face pe noi să ne simțim și să fim mai puternici. Vor crește cu adevărat doar cei care îi încurajează pe alții să crească și să se dezvolte.

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Cinci cercuri olimpice

  Ai și tu legende pe care le crezi, deși nu îți e foarte clar de unde vin? Crezi în prezicerile horoscopului sau în ceva semne inexplicabile? Sfatul este să mergi pe o variantă mai clară și mai sigură – Cuvântul lui Dumnezeu. Îl ai sigur în bibliotecă, dacă nu cumva chiar în telefonul tău.

  Publicate astăzi

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Un duh de putere

  În caz de timiditate, de lipsă de motivație sau de oricare altă barieră ai putea întâlni, Domnul este gata să-ți dea puterea de a rezolva lucrurile. El îți dă puterea dragostei și a unei minți sănătoase și echilibrate pentru a lua cele mai bune decizii. Fie ca Domnul să-ți dea aceste daruri chiar astăzi!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  A pogány hatalom pompája

  „Mert lesz idő, amikor az egészséges tudományt el nem szenvedik, hanem a saját kívánságaik szerint...