Curajul de a continua

  Maricel Apatan – bucătăreasă

  Căci cel neprihănit de şapte ori cade şi se ridică, dar cei răi se prăbuşesc în nenorocire. (Proverbele 24:16)

  Multora, mai ales copiilor, le plac dulciurile, iar uneori rezistăm cu greu tentaţiei de a le gusta.

  În Filipine, oamenii trăiesc mult mai greu decât cei din România. Acolo, apa nu curge ca la noi, la robinet, iar copiii sunt nevoiţi să meargă zilnic kilometri întregi pe jos pentru a aduce apă de la o fântână.

  Într-o zi, o fetiţă mergea spre una dintre puţinele fântâni aflate în regiunea unde locuia, împreună cu unchiul ei. Au întâlnit patru bărbaţi înarmaţi cu cuţite, iar aceştia i-au omorât unchiul. Fata a fugit, dar răufăcătorii au alergat după ea şi au tăiat-o. Singura ei şansă de a scăpa cu viaţă a fost aceea de a se preface moartă, ceea ce a şi făcut. Atunci, atacatorii s-au îndepărtat. Cu sângele curgând, fetiţa a plecat spre casă. Mama ei s-a speriat foarte tare şi a dus-o la cel mai apropiat spital, aflat la câţiva kilometri depărtare, ca să primească îngrijirile necesare. Fetiţa avea tăieturi la cap, la gât şi la mâini. Ca urmare a rănilor, şi-a pierdut mâinile.

  Maricel Apatan este azi unul dintre cei mai cunoscuţi bucătari din ţara ei. A ajuns aici deoarece, în ciuda situaţiei sale, nu s-a lăsat învinsă. A mers mai departe deşi căzuse.

  Oare cum ar arăta viaţa noastră dacă nu am mai avea mâini, ci doar nişte cioturi? Maricel s-a comportat ca o fetiţă normală, în ciuda handicapului ei. A urmat cursurile unei şcoli de gătit şi îşi trăieşte viaţa. Indiferent de situaţia în care te afli, nu uita că trebuie să te ridici şi să mergi mai departe.

  Andreea Claudia Ancuceanu, Rădoieşti (Teleorman)

  Curajul de a continua - 2016. În Filipine, oamenii trăiesc mult mai greu decât cei din România. Acolo, apa nu curge ca la noi, la robinet, iar copiii sunt nevoiţi să meargă zilnic kilometri întregi pe jos pentru a aduce apă de la...
  366like
  „366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment). Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

  Din aceeași categorie

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Publicate astăzi

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  O generație de înţelepţi

  Tu poţi deveni un mijloc prin care cei bătrâni să primească răspuns la cererea lor pentru ocrotire. E posibil ca Dumnezeu să te cheme să uşurezi poverile unui vârstnic care este sau nu un membru al familiei tale.

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Biztos menedék

  „Mert ímé az Úr kijő helyéről, hogy meglátogassa a föld lakóinak álnokságát, felmutatja a föld...