Curajul de a continua

  Maricel Apatan – bucătăreasă

  Căci cel neprihănit de şapte ori cade şi se ridică, dar cei răi se prăbuşesc în nenorocire. (Proverbele 24:16)

  Multora, mai ales copiilor, le plac dulciurile, iar uneori rezistăm cu greu tentaţiei de a le gusta.

  În Filipine, oamenii trăiesc mult mai greu decât cei din România. Acolo, apa nu curge ca la noi, la robinet, iar copiii sunt nevoiţi să meargă zilnic kilometri întregi pe jos pentru a aduce apă de la o fântână.

  Într-o zi, o fetiţă mergea spre una dintre puţinele fântâni aflate în regiunea unde locuia, împreună cu unchiul ei. Au întâlnit patru bărbaţi înarmaţi cu cuţite, iar aceştia i-au omorât unchiul. Fata a fugit, dar răufăcătorii au alergat după ea şi au tăiat-o. Singura ei şansă de a scăpa cu viaţă a fost aceea de a se preface moartă, ceea ce a şi făcut. Atunci, atacatorii s-au îndepărtat. Cu sângele curgând, fetiţa a plecat spre casă. Mama ei s-a speriat foarte tare şi a dus-o la cel mai apropiat spital, aflat la câţiva kilometri depărtare, ca să primească îngrijirile necesare. Fetiţa avea tăieturi la cap, la gât şi la mâini. Ca urmare a rănilor, şi-a pierdut mâinile.

  Maricel Apatan este azi unul dintre cei mai cunoscuţi bucătari din ţara ei. A ajuns aici deoarece, în ciuda situaţiei sale, nu s-a lăsat învinsă. A mers mai departe deşi căzuse.

  Oare cum ar arăta viaţa noastră dacă nu am mai avea mâini, ci doar nişte cioturi? Maricel s-a comportat ca o fetiţă normală, în ciuda handicapului ei. A urmat cursurile unei şcoli de gătit şi îşi trăieşte viaţa. Indiferent de situaţia în care te afli, nu uita că trebuie să te ridici şi să mergi mai departe.

  Andreea Claudia Ancuceanu, Rădoieşti (Teleorman)

  366like
  „366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment). Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

  Din aceeași categorie

  10 Perfect, dar invizibil

  De multe ori suntem atrași sau impresionați de renumele cuiva. Faima este rezultatul colportării unor știri adevărate sau exagerate. O campanie isteață poate aduce faimă și unei nonvalori. Adevăratul succes este însă rezultatul lucrului constant, al perseverenței și al modestiei. Un om de succes va fi întotdeauna decent în a se lăuda cu performanțele lui și va considera permanent că mai are de crescut.

  Zece boi grași

  Când un om se consideră singur înțelept, nu este decât un nebun inconștient. Dacă cineva, plin de modestie, Îi cere lui Dumnezeu pricepere, va primi și multe alte daruri. Pachetul lui Dumnezeu este mult mai complex decât ne imaginăm ori știm noi să cerem. El niciodată nu ne va da mai puțin decât știm noi să Îl rugăm.

  Zece „așteptătoare”

  Sunt două lucruri importante: așteptarea și felul în care te pregătești pentru întâmpinarea Fiului lui Dumnezeu. Este esențial să aștepți, pentru că altfel evenimentul nu are nicio relevanță, dar este la fel de important și cum te pregătești. Dacă Îl așteptăm pe Domnul Isus să revină, dar nu ne pregătim în mod serios pentru întâlnirea cu El, toată așteptarea va fi un timp pierdut și ar fi păcat. Dacă tot aștept, măcar să fiu și gata de marea întâlnire.

  ARO 10

  Un obiect vechi așezat lângă ceva nou va face două lucruri: în primul rând, va arăta urâțenia celui vechi și va știrbi destul de mult și din frumusețea celui nou. Așadar, pune-ți ca țintă schimbarea totală și nu compromite eforturile pe care oricum le faci, dacă vrei să obții un rezultat cu adevărat bun!

  Publicate astăzi

  10 Perfect, dar invizibil

  De multe ori suntem atrași sau impresionați de renumele cuiva. Faima este rezultatul colportării unor știri adevărate sau exagerate. O campanie isteață poate aduce faimă și unei nonvalori. Adevăratul succes este însă rezultatul lucrului constant, al perseverenței și al modestiei. Un om de succes va fi întotdeauna decent în a se lăuda cu performanțele lui și va considera permanent că mai are de crescut.

  Totul nou

  Mi-l pot imagina pe Isus oprindu-Se să admire frumusețea pe care o creează în viața ta și a mea. Să avem răbdare, pentru că Isus făgăduiește că „acela care a început în voi această bună lucrare o va isprăvi până în ziua lui Isus Hristos”.

  Acoperirea prejudiciului

  Cererea victimei pentru a putea ierta cuprinde recunoaşterea prejudiciului adus, pocăinţa, compasiunea pentru victimă şi o dovadă de empatie, precum şi o oarecare reparaţie. Aceasta este singura cale de eliminare a stresului emoţional.

  Casa Tatălui este casa Mea

  Doamne, învață-ne să prețuim întâlnirea cu Tine din fiecare Sabat și să venim cu bucurie la casa Ta! Provocare: Hotărăște-te ca în Sabatul viitor să participi la toate serviciile divine din biserica ta! Ajută-i și pe membrii familiei tale să meargă împreună cu tine!

  Az igazak feltámadása

  „Megelevenednek halottaid, és holttesteim fölkelnek: serkenjetek föl és énekeljetek, akik a porban lakoztok, mert harmatod...