Curajul de a continua

Maricel Apatan – bucătăreasă

Căci cel neprihănit de şapte ori cade şi se ridică, dar cei răi se prăbuşesc în nenorocire. (Proverbele 24:16)

Multora, mai ales copiilor, le plac dulciurile, iar uneori rezistăm cu greu tentaţiei de a le gusta.

În Filipine, oamenii trăiesc mult mai greu decât cei din România. Acolo, apa nu curge ca la noi, la robinet, iar copiii sunt nevoiţi să meargă zilnic kilometri întregi pe jos pentru a aduce apă de la o fântână.

Într-o zi, o fetiţă mergea spre una dintre puţinele fântâni aflate în regiunea unde locuia, împreună cu unchiul ei. Au întâlnit patru bărbaţi înarmaţi cu cuţite, iar aceştia i-au omorât unchiul. Fata a fugit, dar răufăcătorii au alergat după ea şi au tăiat-o. Singura ei şansă de a scăpa cu viaţă a fost aceea de a se preface moartă, ceea ce a şi făcut. Atunci, atacatorii s-au îndepărtat. Cu sângele curgând, fetiţa a plecat spre casă. Mama ei s-a speriat foarte tare şi a dus-o la cel mai apropiat spital, aflat la câţiva kilometri depărtare, ca să primească îngrijirile necesare. Fetiţa avea tăieturi la cap, la gât şi la mâini. Ca urmare a rănilor, şi-a pierdut mâinile.

Maricel Apatan este azi unul dintre cei mai cunoscuţi bucătari din ţara ei. A ajuns aici deoarece, în ciuda situaţiei sale, nu s-a lăsat învinsă. A mers mai departe deşi căzuse.

Oare cum ar arăta viaţa noastră dacă nu am mai avea mâini, ci doar nişte cioturi? Maricel s-a comportat ca o fetiţă normală, în ciuda handicapului ei. A urmat cursurile unei şcoli de gătit şi îşi trăieşte viaţa. Indiferent de situaţia în care te afli, nu uita că trebuie să te ridici şi să mergi mai departe.

Andreea Claudia Ancuceanu, Rădoieşti (Teleorman)

366like
366like
„366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment).Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video