Lupta împotriva firii

Proclamarea Imperiului Francez

Şi în cer s-a făcut un război. Mihail şi îngerii lui s-au luptat cu balaurul. Şi balaurul cu îngerii lui s-au luptat şi ei, dar n-au putut birui; şi locul lor nu li s-a mai găsit în cer. (Apocalipsa 12:7,8)

Dumnezeu ne cheamă să ducem o luptă împotriva firii noastre pământeşti, vulnerabilă în faţa asediului lui Satana şi predispusă distrugerii. Aşa cum Sfânta Scriptură spune în Apocalipsa 12:8: „… dar n-au putut birui şi locul lor nu li s-a mai găsit în cer”, tot astfel nici cei părtaşi astăzi la distrugere nu vor putea birui. Haideţi în armata lui Hristos ca luptători credincioşi, părtaşi ai lucrării lui Dumnezeu!

Ai fost vreodată părtaş al unei distrugerii? Nu de puţine ori, în societatea în care trăim, în faţa provocărilor cu care ne confruntăm, reacţionăm sau luăm decizii ale căror consecinţe au un potenţial distructiv.

De multe ori observăm că semenilor noştri le este mult mai uşor să-şi unească forţele spre rău decât spre bine. Acesta este solul preferat al Diavolului, în care, de cele mai multe ori, îşi poate planta sămânţa păcatului.

Data de 18 mai 1804 ne aminteşte că oamenii se pot uni oricând, pot lua decizii şi pot fi părtaşi ai distrugerii în cel mai firesc mod posibil. În această zi, a fost proclamat Imperiul Francez, iar Napoleon Bonaparte a fost numit împărat al Franţei. Acest conducător, renumit pentru „geniul” său militar, a cufundat Europa în teroare şi război, mii de oameni fiind nevoiţi să îşi părăsească familiile pentru a se angaja într-o luptă oarbă, pentru satisfacerea ambiţiilor şi alimentarea trufiei omeneşti.

Bianca Guran, Bucureşti

366like
366like
„366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment).Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video