O personalitate doar a mea

  Valentin Rus

  Domnul întăreşte paşii omului când îi place calea lui; dacă se întâmplă să cadă, nu este doborât de tot, căci Domnul îl apucă de mână. (Psalmii 37:23,24)

  Tata este cea mai importantă personalitate din viaţa mea, nu o personalitate universală. Şi totuşi ce poate fi mai universal decât toate aceste calităţi pe care Tatăl din ceruri le-a reflectat în nenumăraţii taţi anonimi din nenumăratele familii care au trăit în lumea aceasta? Preţuieşte-l pe tatăl tău!

  În urmă cu 65 de ani, într-un sat ascuns de lume, s-a născut un sufleţel într-o familie de ardeleni. Posibilităţile erau puţine, dar copiii împărţeau totul şi făceau o ocazie de bucurie din orice lucru mărunt.

  Când a crescut, Valentin a iubit şcoala atât de mult, încât străbătea dealuri şi păduri pentru a ajunge zi de zi la acasă. Dragostea aceasta i-a fost de ajuns ca să urmeze un liceu bun în Cluj şi o facultate tehnică în Iaşi. Cu diploma de inginer în buzunar, s-a angajat la una dintre cele mai mari uzine şi a lucrat cu dedicare. În 2016, a ieşit la pensie.

  În lumea poveştilor despre oameni de mare succes care au „făcut” miliarde şi au lăsat în urmă imperii, tatăl meu, că despre el este vorba, a realizat ceva ce poate părea puţin. Dar ce e mult şi ce e puţin în ochii lui Dumnezeu? Îmi amintesc de încrederea cu care priveam lumea de sus, de pe umerii lui, sau de curajul insuflat de el când dezlegam tainele „biciclitului”. Îmi amintesc de mirosul de ceai cu care mă trezea dimineaţa ca să merg la şcoală sau cum, după ore, mă ajuta să-mi fac temele când mă confruntam cu dificultăţi. Blândeţe, fermitate, perseverenţă, credindoşie, iubire – un întreg univers de valori, pe care le preţuiesc şi care mi-au fost insuflate de tatăl meu.

  Irina Valentina Gheţu, Bucureşti

  366like
  „366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment). Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

  Din aceeași categorie

  Spitalul numărul 9

  Există și o formă foarte pozitivă de nebunie – nebunia pentru Dumnezeu și pentru Evanghelie. Apostolul Pavel prefera ca oamenii să îl considere nebun când vorbea despre Mântuitorul lui, dar să știe că, în ochii lui Dumnezeu, el este văzut ca un slujitor înțelept și dedicat în totalitate.

  Nouă victorii finale

  Știi care este cea mai mare știre pentru astăzi? Este faptul că Mântuitorul Isus nu este doar un antrenor, ci El face parte din echipă, vine cu noi pe terenul de luptă al vieții noastre. Nu are cum să ne scape victoria deplină. Permite-I doar să facă parte din viața și din planurile tale în fiecare zi.

  Nouă lângă Kobe Bryant

  Nu ieșirea din zona de influență a lui Dumnezeu este soluția, ci părăsirea cât mai grabnică a zonei de pericol în care este Satana. Dumnezeu nu vrea să ne limiteze, ci să ne conducă, să ne ghideze în siguranță prin viață.

  Cele nouă cercuri ale infernului

  Cele mai importante lucruri pe care trebuie să le avem în vedere sunt iubirea și dreptatea lui Dumnezeu. El nu va permite niciodată o nedreptate sau o suferință nevindecătoare în dreptul copiilor Săi. Ce părinte ar fi fericit dacă și-ar vedea copilul chinuit o veșnicie? Tatăl din cer este mai presus decât orice tată.

  Publicate astăzi

  Spitalul numărul 9

  Există și o formă foarte pozitivă de nebunie – nebunia pentru Dumnezeu și pentru Evanghelie. Apostolul Pavel prefera ca oamenii să îl considere nebun când vorbea despre Mântuitorul lui, dar să știe că, în ochii lui Dumnezeu, el este văzut ca un slujitor înțelept și dedicat în totalitate.

  Discuția de la prânz

  Isus este la fiecare masă cu tine. El cântă cu vocea și la instrumente; El folosește pe oricine. Calitățile sonice ale vocii și ale pianului vor atrage bărbați și femei să Îl cunoască pe Împăratul nostru care Se întoarce curând.

  Lefteră, dar fericită

  Dumnezeu ne dăduse o dovadă indiscutabilă a grijii Sale. Trebuie să ne aducem aminte că, atât în vremuri bune, cât şi în vremuri grele, Dumnezeu este întotdeauna de partea noastră. Să îi recunoaştem bunătatea şi să-L lăudăm cu bucurie!

  Un ajutor neașteptat

  Doamne, ajută-mă să fiu și eu un Barnaba pentru vreun tânăr neacceptat de lângă mine! PROVOCARE: Oferă-le încurajare și o mână întinsă tinerilor din biserica ta și îndeamnă-i și pe alții să te urmeze în acest demers!

  Éjjel és nappal Istenhez kiáltanak

  „És elküldettek a levelek futárok által a király minden tartományába, hogy kipusztítsák, megöljék és megsemmisítsék...