O personalitate doar a mea

  Valentin Rus

  Domnul întăreşte paşii omului când îi place calea lui; dacă se întâmplă să cadă, nu este doborât de tot, căci Domnul îl apucă de mână. (Psalmii 37:23,24)

  Tata este cea mai importantă personalitate din viaţa mea, nu o personalitate universală. Şi totuşi ce poate fi mai universal decât toate aceste calităţi pe care Tatăl din ceruri le-a reflectat în nenumăraţii taţi anonimi din nenumăratele familii care au trăit în lumea aceasta? Preţuieşte-l pe tatăl tău!

  În urmă cu 65 de ani, într-un sat ascuns de lume, s-a născut un sufleţel într-o familie de ardeleni. Posibilităţile erau puţine, dar copiii împărţeau totul şi făceau o ocazie de bucurie din orice lucru mărunt.

  Când a crescut, Valentin a iubit şcoala atât de mult, încât străbătea dealuri şi păduri pentru a ajunge zi de zi la acasă. Dragostea aceasta i-a fost de ajuns ca să urmeze un liceu bun în Cluj şi o facultate tehnică în Iaşi. Cu diploma de inginer în buzunar, s-a angajat la una dintre cele mai mari uzine şi a lucrat cu dedicare. În 2016, a ieşit la pensie.

  În lumea poveştilor despre oameni de mare succes care au „făcut” miliarde şi au lăsat în urmă imperii, tatăl meu, că despre el este vorba, a realizat ceva ce poate părea puţin. Dar ce e mult şi ce e puţin în ochii lui Dumnezeu? Îmi amintesc de încrederea cu care priveam lumea de sus, de pe umerii lui, sau de curajul insuflat de el când dezlegam tainele „biciclitului”. Îmi amintesc de mirosul de ceai cu care mă trezea dimineaţa ca să merg la şcoală sau cum, după ore, mă ajuta să-mi fac temele când mă confruntam cu dificultăţi. Blândeţe, fermitate, perseverenţă, credindoşie, iubire – un întreg univers de valori, pe care le preţuiesc şi care mi-au fost insuflate de tatăl meu.

  Irina Valentina Gheţu, Bucureşti

  366like
  „366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment). Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

  Din aceeași categorie

  Robul lui Dumnezeu

  Odată ce ești convins că Dumnezeu te iubește și că îți vrea binele, atunci nu ți se mai pare deloc nebunesc sau greu să Îl iubești la rândul tău.

  Să fii bun într-o lume rea

  Când te simți biruit de rău, fii răbdător! Amintește-ți că Dumnezeu te vede. Nu îți va uita credincioșia.

  Cum să rămâi în viață

  Ai murit față de păcat - așa că rămâi mort! Ți-ai luat angajamentul de a-L urma pe Dumnezeu - așa că lucrează la acel angajament! Te-ai hotărât să renunți la rău - rămâi hotărât! Ai hotărât să nu intri în ring - atunci nu intra!

  Mortul viu

  Hristos te ajută să înțelegi poruncile lui Dumnezeu. Și, pe măsură ce asculți și te supui, partea din tine care Îl urăște pe Dumnezeu moare.

  Publicate astăzi

  Robul lui Dumnezeu

  Odată ce ești convins că Dumnezeu te iubește și că îți vrea binele, atunci nu ți se mai pare deloc nebunesc sau greu să Îl iubești la rândul tău.

  Cât de aproape este sfârșitul?

  Nimeni nu cunoaște exact răspunsul la întrebarea: „Cât de aproape este sfârșitul?” Totuși, David, vorbind cu Dumnezeu, ne lasă o mângâiere și o reasigurare: „Tu ești adăpostul și scutul meu; eu nădăjduiesc în făgăduința Ta” (Psalmii 119:114).

  Centru al tuturor bunătăților

  Când va fi cântărit în balanța de aur a sanctuarului, bogatul egoist și avar va fi găsit cu lipsă, în timp ce săracul, care s-a bazat cu credință numai pe Dumnezeu pentru virtutea și bunătatea Sa, va fi declarat moștenitor al bogățiilor veșnice din Împărăția lui Dumnezeu. GÂNDESC MAI DEPARTE De ce a ales Isus să devină sărac, să împărtășească soarta celor lipsiți de putere și marginalizați? Cum aș putea să imit dragostea lui Isus pentru suferinzi și oprimați?

  Az üdvösség sisakja

  „Az üdvösség sisakját is fölvegyétek" Ef 6:17Isten arra szólít fel, hogy foglalkozzunk nagyszerű és tiszta...

  Supărat pe instructor

  ”Domnul a răspuns: „Bine faci tu de te mânii?” Iona 4:4Fusese o seară ploioasă în...