O personalitate doar a mea

  Valentin Rus

  Domnul întăreşte paşii omului când îi place calea lui; dacă se întâmplă să cadă, nu este doborât de tot, căci Domnul îl apucă de mână. (Psalmii 37:23,24)

  Tata este cea mai importantă personalitate din viaţa mea, nu o personalitate universală. Şi totuşi ce poate fi mai universal decât toate aceste calităţi pe care Tatăl din ceruri le-a reflectat în nenumăraţii taţi anonimi din nenumăratele familii care au trăit în lumea aceasta? Preţuieşte-l pe tatăl tău!

  În urmă cu 65 de ani, într-un sat ascuns de lume, s-a născut un sufleţel într-o familie de ardeleni. Posibilităţile erau puţine, dar copiii împărţeau totul şi făceau o ocazie de bucurie din orice lucru mărunt.

  Când a crescut, Valentin a iubit şcoala atât de mult, încât străbătea dealuri şi păduri pentru a ajunge zi de zi la acasă. Dragostea aceasta i-a fost de ajuns ca să urmeze un liceu bun în Cluj şi o facultate tehnică în Iaşi. Cu diploma de inginer în buzunar, s-a angajat la una dintre cele mai mari uzine şi a lucrat cu dedicare. În 2016, a ieşit la pensie.

  În lumea poveştilor despre oameni de mare succes care au „făcut” miliarde şi au lăsat în urmă imperii, tatăl meu, că despre el este vorba, a realizat ceva ce poate părea puţin. Dar ce e mult şi ce e puţin în ochii lui Dumnezeu? Îmi amintesc de încrederea cu care priveam lumea de sus, de pe umerii lui, sau de curajul insuflat de el când dezlegam tainele „biciclitului”. Îmi amintesc de mirosul de ceai cu care mă trezea dimineaţa ca să merg la şcoală sau cum, după ore, mă ajuta să-mi fac temele când mă confruntam cu dificultăţi. Blândeţe, fermitate, perseverenţă, credindoşie, iubire – un întreg univers de valori, pe care le preţuiesc şi care mi-au fost insuflate de tatăl meu.

  Irina Valentina Gheţu, Bucureşti

  O personalitate doar a mea - 2016. În urmă cu 65 de ani, într-un sat ascuns de lume, s-a născut un sufleţel într-o familie de ardeleni. Posibilităţile erau puţine, dar copiii împărţeau totul şi făceau o ocazie de bucurie din orice lucru mărunt. Când a crescut...
  366like
  „366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment). Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

  Din aceeași categorie

  Primii patru oameni din lume

  Resentimentele cresc în timp dacă nu suntem atenți și dacă nu păstrăm o legătură deplină cu Dumnezeu.

  Patru linii la sigla Fiat

  E posibil ca Dumnezeu să ne conducă prin diferite etape și să permită transformări pe care nu le înțelegem la acel moment, pentru ca apoi să realizăm că ceea ce am trăit era cel mai potrivit program pentru perioada respectivă. Experiențele pe care Dumnezeu le permite sau le aduce în viața noastră au un singur scop, salvarea noastră. Indiferent de schimbările survenite în timp, El nu Își va schimba niciodată planul de a ne mântui. Uneori, la insistențele noastre, schimbă conjuncturi, detalii, nuanțe, dar intenția Lui de mântuire nu se poate schimba. Doar refuzul nostru cu insistență poate anula salvarea oferită de El.

  Motorul în patru timpi

  Nu suntem singuri în această lume. Prin urmare, depindem de ceilalți, iar ceilalți depind de noi. Dacă acceptăm să ne sincronizăm cu programul și cu proiectele celorlalți, putem realiza o mulțime de lucruri și putem obține o putere imensă, utilă fiecăruia, dar și la nivel comun. Dacă nu avem dispoziția de a pune puținul nostru în parteneriat cu cei din familia sau din societatea noastră, rezultatul va fi unul minuscul și vom trăi frustrarea nerealizărilor toată viața noastră. Viitorul va fi al celor ce vor să colaboreze! Atunci când i-a trimis în marea lor misiune, Mântuitorul le-a recomandat ucenicilor să nu plece singuri, ci să fie uniți, chiar și în rugăciune.

  Porunca a patra

  Imaginează-ți că timpul Sabatului este un apartament gol, pe care Dumnezeu ți-l oferă să locuiești toată viața ta, însă nu te face proprietar, ci beneficiar. Tu poți mobila apartamentul cu lucruri frumoase, speciale pentru tine, dar nu poți schimba structura lui și nu-l poți folosi în alt scop decât cel dorit de Proprietar. Bucură-te de tot ce ți-a oferit, inclusiv de prezența Lui în viața ta; invită-L în viața ta și în zilele tale de sărbătoare!

  Publicate astăzi

  Primii patru oameni din lume

  Resentimentele cresc în timp dacă nu suntem atenți și dacă nu păstrăm o legătură deplină cu Dumnezeu.

  În fiecare zi, un capitol

  Dumnezeu ne promite că nu ne va „lăsa” și nu ne va „părăsi”, indiferent de circumstanțe. Am simțit conducerea divină – am văzut o schimbare care conducea spre creștere spirituală.

  Dreptatea

  Toţi cei care „flămânzesc şi însetează după neprihănire” sunt numiţi „ferice”. Dumnezeu îi numeşte oameni fericiţi. Înţelegi acest lucru? Ei vor fi categoric săturaţi în virtutea dreptăţii divine.

  Paşte mieluşeii şi oiţele mele!

  Doamne, dă-ne înțelepciune să fim buni mentori și pune în inima noastră iubire față de copiii și tinerii bisericii Tale! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți numele tuturor copiilor și tinerilor din biserica ta! Apoi, roagă-te pentru fiecare nume în parte!

  Jellem, amit a világ elismer

  "Legyetek feddhetetlenek és tiszták, Isten szeplőtlen gyermekei az elfordult és elvetemedett nemzetség közepette, akik közöttfényletek,...