Articolul precedentPentru ce să ne rugăm?
  Articolul următorA cui este inima ta? (I)

  O viață dedicată

  John Elliot – misionar printre indieni

  Îmi vei arăta cărarea vieţii; înaintea Feţei Tale sunt bucurii nespuse şi desfătări veşnice, în dreapta Ta. (Psalmii 16:11)

  Dumnezeu ne-a creat cu un scop: să fim copiii Lui şi să trăim o viaţă dedicată Lui şi lucrării Sale, indiferent de lucrul cu care ne îndeletnicim. El doreşte ca prin ceea ce facem să-l aducem slavă, şi prin influenţa noastră bună să arătăm lumii cât de mult ne iubeşte El. Fie ca Dumnezeu să ne conducă în toate lucrurile şi să ne călăuzească pe cărarea vieţii!

  Este foarte probabil să fi auzit cel puţin o poveste de viaţă a unui om ce s-a devotat cu totul lucrării lui Dumnezeu, renunţând la confortul personal. Poate că şi tu ai tânjit la o viaţă de strânsă legătură cu Dumnezeu, condusă de voia Sa.

  John Elliot s-a născut în 1604 la Widford, Anglia. A studiat la Universitatea Cambridge. Prin influenţa pastorului Thomas Hooker, Elliot a înţeles adevărul Evangheliei, şi-a dat seama de abaterile bisericii oficiale şi a părăsit-o. Din cauza prigoanei dezlănţuite de biserica de stat a plecat în America. Pe când era pastor în Roxbury, Massachusetts, Domnul i-a atras atenţia asupra indienilor care nu ştiau nimic despre mântuire. Elliot s-a împrietenit cu ei şi a învăţat limba lor. Apoi le-a predicat Evanghelia, fără traducător. Din 1646, şi-a dedicat jumătate din timpul său lucrării misionare printre indienii din Nonantum.

  Cuvântul a adus rod, mulţi indieni fiind convertiţi. Ei au părăsit viaţa de beţie şi stricăciune şi, prin Duhul Sfânt, au devenit oameni noi cu o viaţă frumoasă, curată şi paşnică. Elliot a tradus Biblia în limba algonqu-iană, vorbită de numeroase triburi de indieni.

  Ilie Cotruţă, ITA, Cernica

  366like
  „366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment). Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

  Din aceeași categorie

  Luna când începe școala

  Dacă ești printre cei care pot învăța mai ușor și mai mult, nu te mulțumi să aduni în palmaresul personal note bune, ci fă din capacitățile tale un atu pentru tot grupul! Ajută-i pe ceilalți să te ajungă din urmă! Vei simți mult mai multă satisfacție decât dacă o faci pe deșteptul și îi lași în urmă.

  Licențiat la nouă ani

  Nu te mulțumi să fii uimit de geniile promovate în presă, îndrăznește să vezi ce ar putea să facă Dumnezeu din tine și din viața ta. Întreabă-L și cere-I în rugăciune să te înzestreze ori să activeze în tine capacitățile pe care vrea să le pui în slujba altora și fii de acord să Îl lași pe El să facă planurile pentru drumul tău.

  Spitalul numărul 9

  Există și o formă foarte pozitivă de nebunie – nebunia pentru Dumnezeu și pentru Evanghelie. Apostolul Pavel prefera ca oamenii să îl considere nebun când vorbea despre Mântuitorul lui, dar să știe că, în ochii lui Dumnezeu, el este văzut ca un slujitor înțelept și dedicat în totalitate.

  Nouă victorii finale

  Știi care este cea mai mare știre pentru astăzi? Este faptul că Mântuitorul Isus nu este doar un antrenor, ci El face parte din echipă, vine cu noi pe terenul de luptă al vieții noastre. Nu are cum să ne scape victoria deplină. Permite-I doar să facă parte din viața și din planurile tale în fiecare zi.

  Publicate astăzi

  Luna când începe școala

  Dacă ești printre cei care pot învăța mai ușor și mai mult, nu te mulțumi să aduni în palmaresul personal note bune, ci fă din capacitățile tale un atu pentru tot grupul! Ajută-i pe ceilalți să te ajungă din urmă! Vei simți mult mai multă satisfacție decât dacă o faci pe deșteptul și îi lași în urmă.

  Un uragan și o minune – partea 2

  Dumnezeu a promis să restaureze, să reconstruiască și să refacă. El are puterea de a da o viață nouă visurilor tale ofilite, vieții tale distruse. Amintește-ți ce a făcut El pentru noi după uraganul Maria. Și tu poți trăi o așa minune.

  Atacul de panică

  Îţi poţi ridica ochii spre cer şi să fii sigur că Dumnezeu te va ajuta. Cel care poate să te păzească de orice lucru rău nici nu doarme şi nici nu dormitează. „Domnul te va păzi la plecare şi la venire, de acum şi până în veac”.

  Considerație

  Doamne, ajută-mă să îmi descopăr locul în lucrarea Ta și să învăț să colaborez cu frații mei! PROVOCARE: Caută o modalitate de a implica un tânăr în activitatea pe care o îndeplinești la biserică!

  Amikor már túl késő

  „Ímé, napok jőnek, azt mondja az Úr Isten, és éhséget bocsátok e földre; nem kenyér...