Articolul precedentPentru ce să ne rugăm?
  Articolul următorA cui este inima ta? (I)

  O viață dedicată

  John Elliot – misionar printre indieni

  Îmi vei arăta cărarea vieţii; înaintea Feţei Tale sunt bucurii nespuse şi desfătări veşnice, în dreapta Ta. (Psalmii 16:11)

  Dumnezeu ne-a creat cu un scop: să fim copiii Lui şi să trăim o viaţă dedicată Lui şi lucrării Sale, indiferent de lucrul cu care ne îndeletnicim. El doreşte ca prin ceea ce facem să-l aducem slavă, şi prin influenţa noastră bună să arătăm lumii cât de mult ne iubeşte El. Fie ca Dumnezeu să ne conducă în toate lucrurile şi să ne călăuzească pe cărarea vieţii!

  Este foarte probabil să fi auzit cel puţin o poveste de viaţă a unui om ce s-a devotat cu totul lucrării lui Dumnezeu, renunţând la confortul personal. Poate că şi tu ai tânjit la o viaţă de strânsă legătură cu Dumnezeu, condusă de voia Sa.

  John Elliot s-a născut în 1604 la Widford, Anglia. A studiat la Universitatea Cambridge. Prin influenţa pastorului Thomas Hooker, Elliot a înţeles adevărul Evangheliei, şi-a dat seama de abaterile bisericii oficiale şi a părăsit-o. Din cauza prigoanei dezlănţuite de biserica de stat a plecat în America. Pe când era pastor în Roxbury, Massachusetts, Domnul i-a atras atenţia asupra indienilor care nu ştiau nimic despre mântuire. Elliot s-a împrietenit cu ei şi a învăţat limba lor. Apoi le-a predicat Evanghelia, fără traducător. Din 1646, şi-a dedicat jumătate din timpul său lucrării misionare printre indienii din Nonantum.

  Cuvântul a adus rod, mulţi indieni fiind convertiţi. Ei au părăsit viaţa de beţie şi stricăciune şi, prin Duhul Sfânt, au devenit oameni noi cu o viaţă frumoasă, curată şi paşnică. Elliot a tradus Biblia în limba algonqu-iană, vorbită de numeroase triburi de indieni.

  Ilie Cotruţă, ITA, Cernica

  O viață dedicată - 2016. Este foarte probabil să fi auzit cel puţin o poveste de viaţă a unui om ce s-a devotat cu totul lucrării lui Dumnezeu, renunţând la confortul personal. Poate că şi tu ai tânjit la o viaţă de strânsă legătură cu Dumnezeu, condusă de...
  366like
  „366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment). Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

  Din aceeași categorie

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Trei crai de la Răsărit

  La final, întreabă-te ce fel de daruri poți aduce tu prin care să-L recunoști pe Domnul Isus ca Rege, Mare-Preot și Jertfă pentru salvarea celui pierdut.

  Triunghiul Bermudelor

  O zicere înțeleaptă spune următorul lucru: „Nu te duce pe terenul lui Satana pentru că nu știi ce va face cu tine.”

  Triunghiul echilateral

  Un bine, oricât de subiectiv ar fi, este neprețuit; trebuie doar să nu dăuneze cuiva gestul făcut de noi, în rest, grija noastră e aceea de a face totul pe deplin. Exemplul perfect este Mântuitorul nostru, care a făcut bine chiar și vrăjmașilor Lui.

  Publicate astăzi

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Răzbunarea nu este a noastră

  Ţi-a greşit cândva cineva? Dacă te gândeşti la răzbunare, ia în considerare ce spune Dumnezeu: „Răzbunarea este a Mea, Eu voi răsplăti.” El nu-ţi cere să te răzbuni, mai degrabă să împlineşti nevoile de bază ale vrăjmaşului tău, după cum te îndrumă textul de astăzi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie… biserică

  Roagă-te pentru spiritul de comunitate din biserica ta! PROVOCARE: Gândește-te la o idee care ar putea îmbunătăți părtășia dintre credincioși și pune-o în aplicare!

  Bizonyosodjunk meg Isten jóságáról!

  „Érezzétek és lássátok meg, hogy jó az Úr! Boldog az az ember, aki Őbenne bízik.”...