Articolul precedentPentru ce să ne rugăm?
  Articolul următorA cui este inima ta? (I)

  O viață dedicată

  John Elliot – misionar printre indieni

  Îmi vei arăta cărarea vieţii; înaintea Feţei Tale sunt bucurii nespuse şi desfătări veşnice, în dreapta Ta. (Psalmii 16:11)

  Dumnezeu ne-a creat cu un scop: să fim copiii Lui şi să trăim o viaţă dedicată Lui şi lucrării Sale, indiferent de lucrul cu care ne îndeletnicim. El doreşte ca prin ceea ce facem să-l aducem slavă, şi prin influenţa noastră bună să arătăm lumii cât de mult ne iubeşte El. Fie ca Dumnezeu să ne conducă în toate lucrurile şi să ne călăuzească pe cărarea vieţii!

  Este foarte probabil să fi auzit cel puţin o poveste de viaţă a unui om ce s-a devotat cu totul lucrării lui Dumnezeu, renunţând la confortul personal. Poate că şi tu ai tânjit la o viaţă de strânsă legătură cu Dumnezeu, condusă de voia Sa.

  John Elliot s-a născut în 1604 la Widford, Anglia. A studiat la Universitatea Cambridge. Prin influenţa pastorului Thomas Hooker, Elliot a înţeles adevărul Evangheliei, şi-a dat seama de abaterile bisericii oficiale şi a părăsit-o. Din cauza prigoanei dezlănţuite de biserica de stat a plecat în America. Pe când era pastor în Roxbury, Massachusetts, Domnul i-a atras atenţia asupra indienilor care nu ştiau nimic despre mântuire. Elliot s-a împrietenit cu ei şi a învăţat limba lor. Apoi le-a predicat Evanghelia, fără traducător. Din 1646, şi-a dedicat jumătate din timpul său lucrării misionare printre indienii din Nonantum.

  Cuvântul a adus rod, mulţi indieni fiind convertiţi. Ei au părăsit viaţa de beţie şi stricăciune şi, prin Duhul Sfânt, au devenit oameni noi cu o viaţă frumoasă, curată şi paşnică. Elliot a tradus Biblia în limba algonqu-iană, vorbită de numeroase triburi de indieni.

  Ilie Cotruţă, ITA, Cernica

  O viață dedicată - 2016. Este foarte probabil să fi auzit cel puţin o poveste de viaţă a unui om ce s-a devotat cu totul lucrării lui Dumnezeu, renunţând la confortul personal. Poate că şi tu ai tânjit la o viaţă de strânsă legătură cu Dumnezeu, condusă de...
  366like
  „366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment). Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

  Din aceeași categorie

  Șase zile, tot lucrul tău

  Cel care începe ziua cu Dumnezeu în gândurile lui, cu rugăciunea lui personală și cu dorința de a fi asistat pe drumul dintre dimineață și seară va găsi și împlinire în planurile lui, dar va găsi și odihnă, acea odihnă care îi permite să se simtă fericit.

  La ora șase începe programul TV

  Nimic nu se mai poate face fără sacrificii și voință. Provocarea vieții tale de astăzi este să te smulgi măcar pentru câteva zeci de minute din fața ecranelor și să oferi acel timp unui semen al tău sau lui Dumnezeu. Să știi că nu-i poți auzi de-adevăratelea pe cei de lângă tine sau pe Mântuitorul tău în zgomotul divertismentului sau al ficțiunii. Fă puțină liniște și privește un pic în gol; vei vedea cu mult mai mult!

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Bateria de șase volți

  Noi suntem întru totul dependenți de sursa noastră de putere; despărțiți de Dumnezeu nu putem face nimic, „în El avem viața, mișcarea și ființa”.

  Publicate astăzi

  Șase zile, tot lucrul tău

  Cel care începe ziua cu Dumnezeu în gândurile lui, cu rugăciunea lui personală și cu dorința de a fi asistat pe drumul dintre dimineață și seară va găsi și împlinire în planurile lui, dar va găsi și odihnă, acea odihnă care îi permite să se simtă fericit.

  Recunoștință

  După ce m-am adunat puțin, am înălțat rugăciuni umile, dându-I slavă Domnului cu lacrimi de mulțumire și de reconsacrare ca niciodată înainte. Încrederea mea în Isus a crescut foarte mult de la acel eveniment.

  Slujirea lui Dumnezeu (II)

  Gândeşte-te la felul tău de slujire. Le impui altora idei şi comportamente, făcând uz de putere? Le restrângi libertatea de conştiinţă semenilor tăi prin pedeapsă? Adu-ţi aminte că asemenea metode nu au caracterizat niciodată slujirea lui Dumnezeu.

  Copiii și tinerii bisericii – comoara noastră prețioasă

  Doamne, ajută-mă să nu iubesc cu vorba, ci cu fapta și cu adevărul! PROVOCARE: Găsește o modalitate prin care să încurajezi un copil sau un tânăr din biserica ta chiar astăzi!

  Háborúk az utolsó napokban

  „Így szól a Seregek Ura: Ímé, veszedelem indul egyik nemzettől a másik nemzetre, és nagy...