Perseverență în momente dificile

  Novak Djokovic – tenismen

  Dacă vezi un om iscusit în lucrul lui, acela poate sta lângă împăraţi, nu lângă oamenii de rând. (Proverbele 22:29)

  Dacă războiul nu l-a împiedicat pe Novak să renunţe la visul lui, ce lucruri ne-ar putea determina pe noi să renunţăm şi să nu ne împlinim visurile? Să perseverăm în bine şi în împlinirea voii lui Dumnezeu!

  Tatăl meu mi-a insuflat şi pasiunea pentru sport, unul dintre sporturile practicate şi care îmi place fiind tenisul. Pe 22 mai este ziua de naştere a unui mare campion al tenisului, care ne poate învăţa o lecţie.

  În 1987, la Belgrad, s-a născut cel care a devenit numărul unu al tenisului mondial, Novak Djokovic. Încă de mic, a fost observat de Jelena Gencic, o tenismenă celebră a fostei Iugoslavii, aceasta ajutându-l şi antrenându-l. La cumpăna anilor 2000, Belgradul a fost ţinta unor bombardamente în urma cărora familia Djokovic a fost nevoită să se ascundă în subsolul casei unde locuiau. Se pare că acest eveniment l-a determinat pe Novak să meargă mai departe spre visul său de a face performanţă în tenis. „Am încercat să privesc zilele acele. Într-un fel pozitiv. Nu puteam merge la şcoală, dar aveam mai mult timp să joc tenis”, a povestit el.

  La vârsta de 14 ani, Novak a reuşit să devină triplu campion european – la simplu, dublu şi împreună cu echipa. în 2011, a ajuns pentru prima dată pe prima poziţie a clasamentului mondial. Tot el a creat Fundaţia „Novak Djokovic” pentru a ajuta copiii dezavantajaţi din Serbia să dobândească o educaţie bună.

  George-Cătălin Ciurea, Curtişoara (Olt)

  Perseverență în momente dificile - 2016. În 1987, la Belgrad, s-a născut cel care a devenit numărul unu al tenisului mondial, Novak Djokovic. Încă de mic, a fost observat de Jelena Gencic, o tenismenă celebră a fostei Iugoslavii, aceasta ajutându-l şi antrenându-l. La cumpăna anilor 2000, Belgradul a fost ţinta unor...
  366like
  „366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment). Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

  Din aceeași categorie

  Cei trei iezi

  Întreabă-te astăzi din ce categorie faci parte. Abuzezi de poziția ta? Ești un laș care doar se ascunde? Sau ai curajul să te exprimi, dar și să înțelegi când insistența este inutilă?

  Porunca a treia

  Atenție, distanțarea dintre noi și Dumnezeu nu apare dintr-odată, ci treptat, pe neobservate și în etape mici, dar repetate. Dacă Îl rechemăm acum în viața noastră, Tatăl ceresc vine fără întârziere sau șovăire.

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Trei crai de la Răsărit

  La final, întreabă-te ce fel de daruri poți aduce tu prin care să-L recunoști pe Domnul Isus ca Rege, Mare-Preot și Jertfă pentru salvarea celui pierdut.

  Publicate astăzi

  Cei trei iezi

  Întreabă-te astăzi din ce categorie faci parte. Abuzezi de poziția ta? Ești un laș care doar se ascunde? Sau ai curajul să te exprimi, dar și să înțelegi când insistența este inutilă?

  SM (Sindromul Martei)

  Dumnezeu a spus că, înainte să Îl chemăm, El va răspunde. Domnul ar fi răspuns mai devreme rugăciunilor mele fierbinți, dacă m-aș fi oprit și aș fi stat mai întâi să petrec timp cu El. În schimb, am lăsat ca sindromul Martei să mă cuprindă.

  Cine este mai tare?

  Dacă ai tendinţa să te enervezi uşor, supune-te Domnului, pentru ca El să-ţi controleze firea. Fii deschis la posibilitatea de a primi ajutor profesionist, deoarece Dumnezeu lucrează adesea prin consilieri şi psihologi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să iubească

  Mijlocește în rugăciune ca tinerii să cunoască iubirea divină! PROVOCARE: Exprimă-ți dragostea față de cei dragi din viața ta!

  Isten teljesebb megismerése

  „Az pedig az örök élet, hogy megismerjenek téged, az egyedül igaz Istent, és akit elküldtél,...