Articolul precedentRugăciunea pentru bolnavi
  Articolul următorCondus de un vis

  Sunete „ușoare”

  Mickey Mouse – personaj animat

  Un cuvânt s-a furişat până la mine, şi urechea mea i-a prins sunetele uşoare. (Iov 4:l2)

  Azi, te invit să te gândeşti la ce-ţi place să asculţi cel mai des în căştile telefonului tău. Te rog ca, pentru câteva momente, să te întrebi dacă nu cumva sunetele „uşoare” care fac parte din lista preferinţelor tale n-au fost, cândva, cenzurate. Propune-ţi o curăţenie în gânduri şi scoate de pe portativul minţii muzica nepotrivită. Îţi doresc să experimentezi o zi cu acorduri cereşti!

  În copilărie, îmi plăcea mult să mă delectez cu aventurile personajelor din desenele animate cu Mickey Mouse. În ciuda faptului că aveam un timp limitat pentru televizor, iar părinţii insistau să iubesc cărţile, visam să am parte şi eu de peripeţii ca acelea.

  Pe 23 mai 1929, s-a lansat prima animaţie Mickey Mouse cu sunet, Copilul carnavalului. A fost cea de-a noua producţie din seria cu Mickey Mouse şi prima în care şoricelul vorbea.

  Dincolo de faptul că a distrat generaţii întregi de copii, personajul Mickey Mouse a stârnit şi controverse de-a lungul anilor. Spre exemplu, în Germania, acest desen animat a fost interzis pentru că cenzorilor nemţi li se părea că desenele cu Mickey îi înfăţişează pe germani ca fiind personaje negative şi că încurajează sentimentele antigermane. În România, Mickey a fost interzis în cinematografe pentru că autorităţile se temeau că cei mici vor fi îngroziţi să vadă un şoarece mare cât ecranul. În Italia, Mickey a fost „acuzat” că nu încurajează (ca alte personaje ale literaturii pentru copii) spiritul imperialist al revoluţiei fasciste. A scăpat de cenzură ca prin minune, o vreme, pentru că se spune că era preferatul copiilor lui Benito Mussolini.

  Multe lucruri ne plac, dar nu toate sunt bune.

  Marcella Cuşnir, Chişinău

  Sunete „ușoare” - 2016. În copilărie, îmi plăcea mult să mă delectez cu aventurile personajelor din desenele animate cu Mickey Mouse. În ciuda faptului că aveam un timp limitat pentru televizor, iar părinţii insistau să iubesc cărţile, visam să am parte şi eu de...
  366like
  „366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment). Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

  Din aceeași categorie

  Primii patru oameni din lume

  Resentimentele cresc în timp dacă nu suntem atenți și dacă nu păstrăm o legătură deplină cu Dumnezeu.

  Patru linii la sigla Fiat

  E posibil ca Dumnezeu să ne conducă prin diferite etape și să permită transformări pe care nu le înțelegem la acel moment, pentru ca apoi să realizăm că ceea ce am trăit era cel mai potrivit program pentru perioada respectivă. Experiențele pe care Dumnezeu le permite sau le aduce în viața noastră au un singur scop, salvarea noastră. Indiferent de schimbările survenite în timp, El nu Își va schimba niciodată planul de a ne mântui. Uneori, la insistențele noastre, schimbă conjuncturi, detalii, nuanțe, dar intenția Lui de mântuire nu se poate schimba. Doar refuzul nostru cu insistență poate anula salvarea oferită de El.

  Motorul în patru timpi

  Nu suntem singuri în această lume. Prin urmare, depindem de ceilalți, iar ceilalți depind de noi. Dacă acceptăm să ne sincronizăm cu programul și cu proiectele celorlalți, putem realiza o mulțime de lucruri și putem obține o putere imensă, utilă fiecăruia, dar și la nivel comun. Dacă nu avem dispoziția de a pune puținul nostru în parteneriat cu cei din familia sau din societatea noastră, rezultatul va fi unul minuscul și vom trăi frustrarea nerealizărilor toată viața noastră. Viitorul va fi al celor ce vor să colaboreze! Atunci când i-a trimis în marea lor misiune, Mântuitorul le-a recomandat ucenicilor să nu plece singuri, ci să fie uniți, chiar și în rugăciune.

  Porunca a patra

  Imaginează-ți că timpul Sabatului este un apartament gol, pe care Dumnezeu ți-l oferă să locuiești toată viața ta, însă nu te face proprietar, ci beneficiar. Tu poți mobila apartamentul cu lucruri frumoase, speciale pentru tine, dar nu poți schimba structura lui și nu-l poți folosi în alt scop decât cel dorit de Proprietar. Bucură-te de tot ce ți-a oferit, inclusiv de prezența Lui în viața ta; invită-L în viața ta și în zilele tale de sărbătoare!

  Publicate astăzi

  Primii patru oameni din lume

  Resentimentele cresc în timp dacă nu suntem atenți și dacă nu păstrăm o legătură deplină cu Dumnezeu.

  În fiecare zi, un capitol

  Dumnezeu ne promite că nu ne va „lăsa” și nu ne va „părăsi”, indiferent de circumstanțe. Am simțit conducerea divină – am văzut o schimbare care conducea spre creștere spirituală.

  Dreptatea

  Toţi cei care „flămânzesc şi însetează după neprihănire” sunt numiţi „ferice”. Dumnezeu îi numeşte oameni fericiţi. Înţelegi acest lucru? Ei vor fi categoric săturaţi în virtutea dreptăţii divine.

  Paşte mieluşeii şi oiţele mele!

  Doamne, dă-ne înțelepciune să fim buni mentori și pune în inima noastră iubire față de copiii și tinerii bisericii Tale! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți numele tuturor copiilor și tinerilor din biserica ta! Apoi, roagă-te pentru fiecare nume în parte!

  Jellem, amit a világ elismer

  "Legyetek feddhetetlenek és tiszták, Isten szeplőtlen gyermekei az elfordult és elvetemedett nemzetség közepette, akik közöttfényletek,...