Articolul precedentRugăciunea pentru bolnavi
  Articolul următorCondus de un vis

  Sunete „ușoare”

  Mickey Mouse – personaj animat

  Un cuvânt s-a furişat până la mine, şi urechea mea i-a prins sunetele uşoare. (Iov 4:l2)

  Azi, te invit să te gândeşti la ce-ţi place să asculţi cel mai des în căştile telefonului tău. Te rog ca, pentru câteva momente, să te întrebi dacă nu cumva sunetele „uşoare” care fac parte din lista preferinţelor tale n-au fost, cândva, cenzurate. Propune-ţi o curăţenie în gânduri şi scoate de pe portativul minţii muzica nepotrivită. Îţi doresc să experimentezi o zi cu acorduri cereşti!

  În copilărie, îmi plăcea mult să mă delectez cu aventurile personajelor din desenele animate cu Mickey Mouse. În ciuda faptului că aveam un timp limitat pentru televizor, iar părinţii insistau să iubesc cărţile, visam să am parte şi eu de peripeţii ca acelea.

  Pe 23 mai 1929, s-a lansat prima animaţie Mickey Mouse cu sunet, Copilul carnavalului. A fost cea de-a noua producţie din seria cu Mickey Mouse şi prima în care şoricelul vorbea.

  Dincolo de faptul că a distrat generaţii întregi de copii, personajul Mickey Mouse a stârnit şi controverse de-a lungul anilor. Spre exemplu, în Germania, acest desen animat a fost interzis pentru că cenzorilor nemţi li se părea că desenele cu Mickey îi înfăţişează pe germani ca fiind personaje negative şi că încurajează sentimentele antigermane. În România, Mickey a fost interzis în cinematografe pentru că autorităţile se temeau că cei mici vor fi îngroziţi să vadă un şoarece mare cât ecranul. În Italia, Mickey a fost „acuzat” că nu încurajează (ca alte personaje ale literaturii pentru copii) spiritul imperialist al revoluţiei fasciste. A scăpat de cenzură ca prin minune, o vreme, pentru că se spune că era preferatul copiilor lui Benito Mussolini.

  Multe lucruri ne plac, dar nu toate sunt bune.

  Marcella Cuşnir, Chişinău

  366like
  „366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment). Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

  Din aceeași categorie

  Spitalul numărul 9

  Există și o formă foarte pozitivă de nebunie – nebunia pentru Dumnezeu și pentru Evanghelie. Apostolul Pavel prefera ca oamenii să îl considere nebun când vorbea despre Mântuitorul lui, dar să știe că, în ochii lui Dumnezeu, el este văzut ca un slujitor înțelept și dedicat în totalitate.

  Nouă victorii finale

  Știi care este cea mai mare știre pentru astăzi? Este faptul că Mântuitorul Isus nu este doar un antrenor, ci El face parte din echipă, vine cu noi pe terenul de luptă al vieții noastre. Nu are cum să ne scape victoria deplină. Permite-I doar să facă parte din viața și din planurile tale în fiecare zi.

  Nouă lângă Kobe Bryant

  Nu ieșirea din zona de influență a lui Dumnezeu este soluția, ci părăsirea cât mai grabnică a zonei de pericol în care este Satana. Dumnezeu nu vrea să ne limiteze, ci să ne conducă, să ne ghideze în siguranță prin viață.

  Cele nouă cercuri ale infernului

  Cele mai importante lucruri pe care trebuie să le avem în vedere sunt iubirea și dreptatea lui Dumnezeu. El nu va permite niciodată o nedreptate sau o suferință nevindecătoare în dreptul copiilor Săi. Ce părinte ar fi fericit dacă și-ar vedea copilul chinuit o veșnicie? Tatăl din cer este mai presus decât orice tată.

  Publicate astăzi

  Spitalul numărul 9

  Există și o formă foarte pozitivă de nebunie – nebunia pentru Dumnezeu și pentru Evanghelie. Apostolul Pavel prefera ca oamenii să îl considere nebun când vorbea despre Mântuitorul lui, dar să știe că, în ochii lui Dumnezeu, el este văzut ca un slujitor înțelept și dedicat în totalitate.

  Discuția de la prânz

  Isus este la fiecare masă cu tine. El cântă cu vocea și la instrumente; El folosește pe oricine. Calitățile sonice ale vocii și ale pianului vor atrage bărbați și femei să Îl cunoască pe Împăratul nostru care Se întoarce curând.

  Lefteră, dar fericită

  Dumnezeu ne dăduse o dovadă indiscutabilă a grijii Sale. Trebuie să ne aducem aminte că, atât în vremuri bune, cât şi în vremuri grele, Dumnezeu este întotdeauna de partea noastră. Să îi recunoaştem bunătatea şi să-L lăudăm cu bucurie!

  Un ajutor neașteptat

  Doamne, ajută-mă să fiu și eu un Barnaba pentru vreun tânăr neacceptat de lângă mine! PROVOCARE: Oferă-le încurajare și o mână întinsă tinerilor din biserica ta și îndeamnă-i și pe alții să te urmeze în acest demers!

  Éjjel és nappal Istenhez kiáltanak

  „És elküldettek a levelek futárok által a király minden tartományába, hogy kipusztítsák, megöljék és megsemmisítsék...