Articolul precedentSă se facă voia lui Dumnezeu
  Articolul următor„Vă aşteptam!”

  Temperatura dragostei

  Daniel Gabriel Fahrenheit

  Deci, ca anii care, prin ascultarea de adevăr, v-aţi curăţit sufletele prin Duhul ca să aveţi o dragoste de fraţi neprefăcută, iubiţi-vă cu căldură unii pe alţii din toată inima… (1 Petru 1:22)

  Te invit azi să te gândeşti când ai folosit ultima dată termometrul pentru a-ţi măsura nu temperatura, ci dragostea pentru semeni. Cineva mi-a spus odată că va veni o vreme când vom culege curaj din laşitatea altora, căldură din răceala lor şi dragoste din indiferenţa lor. Dumnezeu este dragoste. E sursa de unde putem să ne încărcăm cu rezerve de iubire. Vreau ca iubirea să curgă în doze mari în sufletele celor din jur. Îţi doreşti şi tu asta? Atunci, la treabă!

  Îmi place mult istoria fizicianului şi inginerului german Daniel Fahrenheit, născut la 24 mai 1686, în Polonia. Acesta este cunoscut pentru inventarea termometrului cu alcool şi a celui cu mercur, dar şi pentru introducerea scalei termometrice care-i poartă numele.

  Fahrenheit şi-a început studiile în chimie la Amsterdam, după ce părinţii lui au murit în urma ingerării de ciuperci otrăvite. Interesul lui pentru ştiinţele naturii, pornind de la această întâmplare nefericită, l-a condus spre studiile şi experimentele avansate.

  Din 1717, Fahrenheit s-a mutat la Haga, unde a construit barometre, altimetre şi termometre. A fost primul care a utilizat mercurul ca lichid termometric şi a fabricat primele termometre de dimensiuni reduse, ce puteau măsura temperatura umană şi temperatura atmosferică până la 96 de grade. Totodată, a realizat o formă îmbunătăţită a hidrometrului. Până la trecerea la scala Celsius, scala Fahrenheit a fost folosită în toată Europa. Aceasta este utilizată încă în Statele Unite şi Belize şi, ceva mai rar, în Marea Britanie şi Canada.

  Felicia Boghiu, San Francisco

  Temperatura dragostei - 2016. Îmi place mult istoria fizicianului şi inginerului german Daniel Fahrenheit, născut la 24 mai 1686, în Polonia. Acesta este cunoscut pentru inventarea termometrului cu alcool şi a celui cu mercur, dar şi pentru...
  366like
  „366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment). Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

  Din aceeași categorie

  Povești în șase cuvinte

  Chiar dacă nu-i ușor, scrie-ți azi povestea din șase cuvinte. Este loc de sinceritate, nu trebuie să o faci publică, doar gândește-te la acest lucru.

  6 din 49

  „Eu sunt cu omul smerit și zdrobit cu inima!” Așa sună făgăduința Lui pentru tine și pentru inima ta descurajată sau rănită. Luptele lasă răni, în mod clar, dar Mântuitorul tău poate nu doar să vindece inima, ci El dă putere slăbănogului și poate readuce la viață pe cineva care și-a pierdut-o.

  Parola din minimum șase caractere

  Recomandarea lui Dumnezeu este următoarea: „Intră în cămăruța ta, închide ușa după tine; să nu știe stânga ce face dreapta.” Este practic sfatul Lui pentru a depune dosarul secretelor noastre în mâna Lui, iar El promite că nu va permite niciunui hacker să aibă acces la viața noastră.

  Șase zile, tot lucrul tău

  Cel care începe ziua cu Dumnezeu în gândurile lui, cu rugăciunea lui personală și cu dorința de a fi asistat pe drumul dintre dimineață și seară va găsi și împlinire în planurile lui, dar va găsi și odihnă, acea odihnă care îi permite să se simtă fericit.

  Publicate astăzi

  Povești în șase cuvinte

  Chiar dacă nu-i ușor, scrie-ți azi povestea din șase cuvinte. Este loc de sinceritate, nu trebuie să o faci publică, doar gândește-te la acest lucru.

  Ajutor! Sunt mamă!

  A fi mamă nu este ușor, mai ales dacă ești singură. Dar Dumnezeu a promis că nu ne va lăsa, ci El ne va fi puterea. Deci mă prind de făgăduința aceasta: Dumnezeu o va salva pe fiica mea.

  Actele de bunătate

  Faptele de generozitate cu ajutorul banilor sunt un tip special de slujire, pentru că implicarea într-o asemenea slujire nu numai că satisface nevoile altora, dar îi şi ajută pe aceştia să îi fie recunoscători lui Dumnezeu. Cu alte cuvinte, Dumnezeu este onorat prin aceste acte, când vin dintr-o inimă generoasă şi bună.

  Istorii repetate

  Învață-ne, Doamne, să căutăm voia Ta în Scripturi! Și învață-ne, Te rugăm, să le oferim cunoașterea de Tine și copiilor noștri! PROVOCARE: Dacă ai ocazia, spune-i astăzi unui copil sau unui tânăr cât de mult îl iubește Dumnezeu și ce planuri mari a pregătit pentru el!

  Bölcsességre van szükségünk

  „Hanem menjetek inkább Izráel házának eltévelyedett juhaihoz.” (Mát 10,6)„Amikor az emberek gyakorlati élete nem kerül...