Articolul precedentSă se facă voia lui Dumnezeu
  Articolul următor„Vă aşteptam!”

  Temperatura dragostei

  Daniel Gabriel Fahrenheit

  Deci, ca anii care, prin ascultarea de adevăr, v-aţi curăţit sufletele prin Duhul ca să aveţi o dragoste de fraţi neprefăcută, iubiţi-vă cu căldură unii pe alţii din toată inima… (1 Petru 1:22)

  Te invit azi să te gândeşti când ai folosit ultima dată termometrul pentru a-ţi măsura nu temperatura, ci dragostea pentru semeni. Cineva mi-a spus odată că va veni o vreme când vom culege curaj din laşitatea altora, căldură din răceala lor şi dragoste din indiferenţa lor. Dumnezeu este dragoste. E sursa de unde putem să ne încărcăm cu rezerve de iubire. Vreau ca iubirea să curgă în doze mari în sufletele celor din jur. Îţi doreşti şi tu asta? Atunci, la treabă!

  Îmi place mult istoria fizicianului şi inginerului german Daniel Fahrenheit, născut la 24 mai 1686, în Polonia. Acesta este cunoscut pentru inventarea termometrului cu alcool şi a celui cu mercur, dar şi pentru introducerea scalei termometrice care-i poartă numele.

  Fahrenheit şi-a început studiile în chimie la Amsterdam, după ce părinţii lui au murit în urma ingerării de ciuperci otrăvite. Interesul lui pentru ştiinţele naturii, pornind de la această întâmplare nefericită, l-a condus spre studiile şi experimentele avansate.

  Din 1717, Fahrenheit s-a mutat la Haga, unde a construit barometre, altimetre şi termometre. A fost primul care a utilizat mercurul ca lichid termometric şi a fabricat primele termometre de dimensiuni reduse, ce puteau măsura temperatura umană şi temperatura atmosferică până la 96 de grade. Totodată, a realizat o formă îmbunătăţită a hidrometrului. Până la trecerea la scala Celsius, scala Fahrenheit a fost folosită în toată Europa. Aceasta este utilizată încă în Statele Unite şi Belize şi, ceva mai rar, în Marea Britanie şi Canada.

  Felicia Boghiu, San Francisco

  Temperatura dragostei - 2016. Îmi place mult istoria fizicianului şi inginerului german Daniel Fahrenheit, născut la 24 mai 1686, în Polonia. Acesta este cunoscut pentru inventarea termometrului cu alcool şi a celui cu mercur, dar şi pentru...
  366like
  „366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment). Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

  Din aceeași categorie

  Trei crai de la Răsărit

  La final, întreabă-te ce fel de daruri poți aduce tu prin care să-L recunoști pe Domnul Isus ca Rege, Mare-Preot și Jertfă pentru salvarea celui pierdut.

  Triunghiul Bermudelor

  O zicere înțeleaptă spune următorul lucru: „Nu te duce pe terenul lui Satana pentru că nu știi ce va face cu tine.”

  Triunghiul echilateral

  Un bine, oricât de subiectiv ar fi, este neprețuit; trebuie doar să nu dăuneze cuiva gestul făcut de noi, în rest, grija noastră e aceea de a face totul pe deplin. Exemplul perfect este Mântuitorul nostru, care a făcut bine chiar și vrăjmașilor Lui.

  Trepiedul

  Întreabă-te dacă tu ești pentru cineva un punct de sprijin. Sunt persoane care au curajul să apeleze la tine când le e greu? Ce faci de obicei? Ajuți sau te eschivezi? Dar Dumnezeu, El știe că Îi ești recunoscător? I-ai spus acest lucru? Spune-I simțămintele tale! Îi face plăcere să audă din gura și din inima ta mulțumirea.

  Publicate astăzi

  Trei crai de la Răsărit

  La final, întreabă-te ce fel de daruri poți aduce tu prin care să-L recunoști pe Domnul Isus ca Rege, Mare-Preot și Jertfă pentru salvarea celui pierdut.

  Dumnezeu l-a folosit pe soțul meu ca să-mi schimbe perspectiva

  Dumnezeu mi-a arătat clar că acea carte nu este despre mine, ci menirea ei este să-i ajute pe mulţi peregrini pe drumul spinos al vieții și să-I aducă Lui slavă. Îi mulțumesc Domnului pentru dragostea Lui necondiționată, pentru favoarea nemeritată și pentru harul Său minunat!

  Ecoul cuvintelor mele

  Cuvintele sunt arme foarte periculoase, care pot aduce bine sau rău. Adu-ţi aminte astăzi de situaţia băiatului care a reacţionat la ecoul propriilor cuvinte. Să folosim cuvintele pentru a domoli mânia şi pentru a aduce pace în inimile celor care ne ascultă.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie autentică

  Roagă-te pentru tinerii plecați din biserică! PROVOCARE: Folosește o ocazie pentru a le mulțumi în mod autentic tinerilor pentru implicarea lor în slujire!

  Krisztus az egyetlen Megváltó

  „Aki megszabadított minket a sötétség hatalmából, és általvitt az Ő szerelmes Fiának országába. Akiben van...