Oameni de cuvânt

  Edictul de la Worms

  Dumnezeule, nu tăcea! (Psalmii 83:1 p.p.)

  Astăzi, te invit la o decizie: indiferent de circumstanţe, rămâi un om de onoare! Dovedeşte că eşti un împlinitor a ceea ce scrie în Scripturi şi îţi promit că Domnul nu va tăcea niciodată în dreptul tău.

  În 1520, papa Leon al X-lea a emis bula papală Exsurge Domine („Ridică-Te, Doamne”), expunând 41 de aşa-zise greşeli din cele 95 de teze ale lui Martin Luther. Acesta din urmă a fost convocat la Worms pentru explicaţii, având promisiunea de siguranţă şi liberă trecere.

  După ce Luther şi-a prezentat explicaţiile înaintea Dietei şi a afirmat: „Eu nu pot să fac altfel. Aici stau! Aşa să-mi ajute Dumnezeu!” la 25 mai 1521, împăratul Carol al V-lea a emis Edictul de la Worms prin care a anunţat: „Interzicem oricui, de astăzi înainte, să îndrăznească, cu vorba ori cu fapta, să primească, să apere, să ajute sau să favorizeze în vreun fel pe cel numit Martin Luther.”

  Edictul l-a condamnat pe Luther ca eretic şi a interzis citirea sau deţinerea scrierilor lui. Luther urma, în ciuda promisiunii făcute lui, să fie arestat şi pedepsit. Pentru a-1 apăra, prinţul Frederick al IlI-lea l-a „răpit” şi l-a ascuns în Castelul Wartburg. Luther nu a fost surprins de călcarea în picioare a promisiunii. Se aştepta ca oamenii care nu credeau Cuvântul lui Dumnezeu să nu fie oameni de cuvânt. Astfel, din oraşul celor fără de cuvânt a plecat cel care avea să le ofere Cuvântul în limba lor, făcându-i pe mulţi să devină oameni de cuvânt.

  Adrian Bulboacă, Botoşani

  Oameni de cuvânt - 2016. În 1520, papa Leon al X-lea a emis bula papală Exsurge Domine („Ridică-Te, Doamne”), expunând 41 de aşa-zise greşeli din cele 95 de teze ale lui Martin Luther. Acesta din urmă a fost convocat la Worms pentru explicaţii, având promisiunea de...
  366like
  „366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment). Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

  Din aceeași categorie

  Șase zile, tot lucrul tău

  Cel care începe ziua cu Dumnezeu în gândurile lui, cu rugăciunea lui personală și cu dorința de a fi asistat pe drumul dintre dimineață și seară va găsi și împlinire în planurile lui, dar va găsi și odihnă, acea odihnă care îi permite să se simtă fericit.

  La ora șase începe programul TV

  Nimic nu se mai poate face fără sacrificii și voință. Provocarea vieții tale de astăzi este să te smulgi măcar pentru câteva zeci de minute din fața ecranelor și să oferi acel timp unui semen al tău sau lui Dumnezeu. Să știi că nu-i poți auzi de-adevăratelea pe cei de lângă tine sau pe Mântuitorul tău în zgomotul divertismentului sau al ficțiunii. Fă puțină liniște și privește un pic în gol; vei vedea cu mult mai mult!

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Bateria de șase volți

  Noi suntem întru totul dependenți de sursa noastră de putere; despărțiți de Dumnezeu nu putem face nimic, „în El avem viața, mișcarea și ființa”.

  Publicate astăzi

  Șase zile, tot lucrul tău

  Cel care începe ziua cu Dumnezeu în gândurile lui, cu rugăciunea lui personală și cu dorința de a fi asistat pe drumul dintre dimineață și seară va găsi și împlinire în planurile lui, dar va găsi și odihnă, acea odihnă care îi permite să se simtă fericit.

  Recunoștință

  După ce m-am adunat puțin, am înălțat rugăciuni umile, dându-I slavă Domnului cu lacrimi de mulțumire și de reconsacrare ca niciodată înainte. Încrederea mea în Isus a crescut foarte mult de la acel eveniment.

  Slujirea lui Dumnezeu (II)

  Gândeşte-te la felul tău de slujire. Le impui altora idei şi comportamente, făcând uz de putere? Le restrângi libertatea de conştiinţă semenilor tăi prin pedeapsă? Adu-ţi aminte că asemenea metode nu au caracterizat niciodată slujirea lui Dumnezeu.

  Copiii și tinerii bisericii – comoara noastră prețioasă

  Doamne, ajută-mă să nu iubesc cu vorba, ci cu fapta și cu adevărul! PROVOCARE: Găsește o modalitate prin care să încurajezi un copil sau un tânăr din biserica ta chiar astăzi!

  Háborúk az utolsó napokban

  „Így szól a Seregek Ura: Ímé, veszedelem indul egyik nemzettől a másik nemzetre, és nagy...