În sfârșit, liberi

  Ziua independenţei statului Guyana

  Dar acum, odată ce aţi fost izbăviţi de păcat si v-aţi făcut robi ai lui Dumnezeu, aveţi ca rod sfinţirea, iar ca sfârşit, viaţa veşnică. (Romani 6:22)

  Precum locuitorii Guyanei, şi noi am fost robi. Dar, prin jertfa Domnului, suntem liberi şi ne putem bucura de statutul de fii şi fiice ale lui Dumnezeu. Te bucură lucrul acesta? Cum crezi că ar trebui să-ţi modeleze viaţa zilnică acest statut?

  Din copilărie, mi-a plăcut geografia. În mod special, îmi amintesc cu mare drag de momentele când ieşeam afară, în timpul verii, şi desenam o mulţime de steaguri ale statelor de pe mapamond. Despre unul dintre aceste state ale lumii vreau să scriu în rândurile următoare.

  Numele Georgetown vă spune ceva? Dar numele următoare: Jan Carew, John Agard, Arthur Chung, Leon Cort sau Roy Health? Poate că nu unora nu le spun nimic sau poate că au auzit în mod întâmplător de ele.

  Ei bine, atât oraşul Georgetown, cât şi celelalte nume au legătura cu statul Guyana. Cuvântul „Guyana” provine dintr-un termen care descrie un tărâm aflat între mai multe ape. Guyana este situată în nordul Americii de Sud. Are o istorie tumultoasă, iar capitala sa este (după cum aţi ghicit, probabil) Georgetown. începând cu anul 1667, Guyana a devenit colonie olandeză, iar după mai bine de o sută de ani de stăpânire batavă, în anul 1814, locuitorii acestei ţări au fost înglobaţi în Imperiul Britanic. Însă, în 1966, în data de 26 mai, după atâţia şi-atâţia ani de stăpânire străină, Guyana a reuşit să-şi proclame independenţa mult dorită.

  George-Cătălin Ciurea, Curtişoara (Olt)

  În sfârșit, liberi - 2016. Din copilărie, mi-a plăcut geografia. În mod special, îmi amintesc cu mare drag de momentele când ieşeam afară, în timpul verii, şi desenam o mulţime de steaguri ale statelor de pe mapamond. Despre unul dintre aceste state ale lumii vreau să...
  366like
  „366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment). Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

  Din aceeași categorie

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...