În sfârșit, liberi

Ziua independenţei statului Guyana

Dar acum, odată ce aţi fost izbăviţi de păcat si v-aţi făcut robi ai lui Dumnezeu, aveţi ca rod sfinţirea, iar ca sfârşit, viaţa veşnică. (Romani 6:22)

Precum locuitorii Guyanei, şi noi am fost robi. Dar, prin jertfa Domnului, suntem liberi şi ne putem bucura de statutul de fii şi fiice ale lui Dumnezeu. Te bucură lucrul acesta? Cum crezi că ar trebui să-ţi modeleze viaţa zilnică acest statut?

Din copilărie, mi-a plăcut geografia. În mod special, îmi amintesc cu mare drag de momentele când ieşeam afară, în timpul verii, şi desenam o mulţime de steaguri ale statelor de pe mapamond. Despre unul dintre aceste state ale lumii vreau să scriu în rândurile următoare.

Numele Georgetown vă spune ceva? Dar numele următoare: Jan Carew, John Agard, Arthur Chung, Leon Cort sau Roy Health? Poate că nu unora nu le spun nimic sau poate că au auzit în mod întâmplător de ele.

Ei bine, atât oraşul Georgetown, cât şi celelalte nume au legătura cu statul Guyana. Cuvântul „Guyana” provine dintr-un termen care descrie un tărâm aflat între mai multe ape. Guyana este situată în nordul Americii de Sud. Are o istorie tumultoasă, iar capitala sa este (după cum aţi ghicit, probabil) Georgetown. începând cu anul 1667, Guyana a devenit colonie olandeză, iar după mai bine de o sută de ani de stăpânire batavă, în anul 1814, locuitorii acestei ţări au fost înglobaţi în Imperiul Britanic. Însă, în 1966, în data de 26 mai, după atâţia şi-atâţia ani de stăpânire străină, Guyana a reuşit să-şi proclame independenţa mult dorită.

George-Cătălin Ciurea, Curtişoara (Olt)

366like
366like
„366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment).Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video