Prinți și prințese

Elisabeth Charlotte – prinţesă a Palatinatului

Eu însă voi privi spre Domnul, îmi voi pune nădejdea în Dumnezeul mântuirii mele, Dumnezeul meu mă va asculta. (Mica 7:7)

Nu ne-am născut toţi într-un palat, însă toţi avem ca tată un împărat. Nu toţi am trăit în lux, dar bogăţia se găseşte în suflet. Nu uita că mai este foarte puţin şi vei putea să te bucuri de castelul din care ai fost răpită. Aşteaptă cu încredere!

Te-ai gândit cum o fi viaţa la palat. Îţi imaginezi poate o viaţă frumoasă, având tot ce vrei, lenevind fără să munceşti. Cu siguranţă, nu este rău să ai statutul de regină sau de prinţesă, dar, dacă citim povestea anumitor prinţese, părerea noastră s-ar putea schimba.

Cunoscută ca Liselotte, Elisabeth Charlotte s-a născut la data de 27 mai 1652, în castelul din Heidelberg. Căsătoria părinţilor ei a fost nefericită, tatăl ei alegând să se implice într-o relaţie cu una dintre însoţitoarele reginei. Prinţesa a fost crescută de o soră a regelui, începând de la vârsta de and ani. în 1663, Liselotte a fost nevoită să se întoarcă la Heidelberg, unde a trăit cu mama vitregă, cei cincisprezece fraţi vitregi şi fratele său, viitorul Carol al II-lea, Elector Palatin.

Se presupune că ar fi vrut să se căsătorească cu verişorul său Wilhelm de Orania, dar părinţii i-au spus că trebuie să se sacrifice în favoarea unei căsătorii mai avantajoase cu fratele regelui Franţei, rămas văduv după moartea primei soţii. Chiar dacă era prinţesă, Liselotte avea energia de a vâna o zi întreagă şi refuza să poarte masca pe care o foloseau femeile, la vremea aceea, pentru a-şi proteja faţa.

Felicia Ciochindel, Motoci (Dolj)

366like
366like
„366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment).Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video