Articolul precedentBacha Girmaye
  Articolul următorRoagă-te cu Biblia în mână

  În căutarea unui vis

  Patrick Victor Martindale White

  Dimineaţa seamână-ţi sămânţa şi până seara nu lăsa mâna să ţi se odihnească… (Eclesiastul 11:6)

  Ceea ce apreciez la White este faptul că a ţintit întotdeauna mai sus, până când a reuşit să îşi împlinească visul. Te invit, dragul meu prieten, ca începând de astăzi să perseverezi şi să nu te abaţi de la împlinirea visului tău, indiferent câte piedici ţi se vor pune.

  Patrick White s-a născut pe 28 mai 1912, în Anglia. Douăzeci de ani mai târziu, a mers la Universitatea Cambridge. A publicat articole şi eseuri şi a scris nuvele şi piese de teatru fără ecou până când, în 1939, i-a apărut primul roman, The Happy Valley.

  La izbucnirea războiului, s-a înrolat în aviaţia britanică, ajungând mai întâi în Orientul Apropiat şi în Egipt, apoi în Grecia. Demobilizat în 1945, a locuit la Londra până în 1948, când s-a mutat în Australia.

  În 1955, marele său roman panoramic The Tree of Man i-a adus o mare preţuire în cercurile literare anglofone.

  Primul moment cu adevărat semnificativ pentru receptarea internaţională a operei lui Patrick White l-a constituit apariţia, în 1957, a versiunii germane a romanului The Tree of Man. Ulterior, romanul a fost tradus în cehă, suedeză, maghiară şi română.

  De o largă răspândire s-a bucurat romanul The Solid Mandala, tradus în suedeză (în 1969), romanul The Vivisector fiind tradus în norvegiană (în 1971), fapt ce a sporit preţuirea autorului în lumea scandinavă. în1973, Premiul Nobel pentru Literatură a venit ca o încununare a operei lui Patrick White.

  Mădălin Greculeasa, Bucureşti

  În căutarea unui vis - 2016. Patrick White s-a născut pe 28 mai 1912, în Anglia. Douăzeci de ani mai târziu, a mers la Universitatea Cambridge. A publicat articole şi eseuri şi a scris nuvele şi piese de teatru fără ecou până când, în 1939, i-a apărut...
  366like
  „366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment). Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

  Din aceeași categorie

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Publicate astăzi

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  O generație de înţelepţi

  Tu poţi deveni un mijloc prin care cei bătrâni să primească răspuns la cererea lor pentru ocrotire. E posibil ca Dumnezeu să te cheme să uşurezi poverile unui vârstnic care este sau nu un membru al familiei tale.

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Biztos menedék

  „Mert ímé az Úr kijő helyéről, hogy meglátogassa a föld lakóinak álnokságát, felmutatja a föld...