Articolul precedentBacha Girmaye
  Articolul următorRoagă-te cu Biblia în mână

  În căutarea unui vis

  Patrick Victor Martindale White

  Dimineaţa seamână-ţi sămânţa şi până seara nu lăsa mâna să ţi se odihnească… (Eclesiastul 11:6)

  Ceea ce apreciez la White este faptul că a ţintit întotdeauna mai sus, până când a reuşit să îşi împlinească visul. Te invit, dragul meu prieten, ca începând de astăzi să perseverezi şi să nu te abaţi de la împlinirea visului tău, indiferent câte piedici ţi se vor pune.

  Patrick White s-a născut pe 28 mai 1912, în Anglia. Douăzeci de ani mai târziu, a mers la Universitatea Cambridge. A publicat articole şi eseuri şi a scris nuvele şi piese de teatru fără ecou până când, în 1939, i-a apărut primul roman, The Happy Valley.

  La izbucnirea războiului, s-a înrolat în aviaţia britanică, ajungând mai întâi în Orientul Apropiat şi în Egipt, apoi în Grecia. Demobilizat în 1945, a locuit la Londra până în 1948, când s-a mutat în Australia.

  În 1955, marele său roman panoramic The Tree of Man i-a adus o mare preţuire în cercurile literare anglofone.

  Primul moment cu adevărat semnificativ pentru receptarea internaţională a operei lui Patrick White l-a constituit apariţia, în 1957, a versiunii germane a romanului The Tree of Man. Ulterior, romanul a fost tradus în cehă, suedeză, maghiară şi română.

  De o largă răspândire s-a bucurat romanul The Solid Mandala, tradus în suedeză (în 1969), romanul The Vivisector fiind tradus în norvegiană (în 1971), fapt ce a sporit preţuirea autorului în lumea scandinavă. în1973, Premiul Nobel pentru Literatură a venit ca o încununare a operei lui Patrick White.

  Mădălin Greculeasa, Bucureşti

  În căutarea unui vis - 2016. Patrick White s-a născut pe 28 mai 1912, în Anglia. Douăzeci de ani mai târziu, a mers la Universitatea Cambridge. A publicat articole şi eseuri şi a scris nuvele şi piese de teatru fără ecou până când, în 1939, i-a apărut...
  366like
  „366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment). Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

  Din aceeași categorie

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Piramida lui Maslow

  Când te străduiești să-i înveți pe alții, vei deveni tu însuți mai bun. Efortul de a fi sprijinul cuiva în nevoie ne face pe noi să ne simțim și să fim mai puternici. Vor crește cu adevărat doar cei care îi încurajează pe alții să crească și să se dezvolte.

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Publicate astăzi

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Mintea şi comportamentul

  Soluția la toate provocările noastre nu este să ne îngrijorăm pentru că ne îngrijorăm, ci să renunțăm la aceste gânduri, să le înlocuim cu altele care edifică și duc spre o rezolvare. Astăzi supune-ți gândurile lui Isus Hristos și rezultatele te vor surprinde!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Zűrzavar a városokban

  „A gonosz emberek pedig és az ámítók növekednek a rosszaságban, eltévelyítvén és eltévelyedvén.” (2Tim 3,13)„Isten...