Prima „cucerire” a vârfului Everest

Hillary şi Norgay

Cu Dumnezeu vom face mari isprăvi. (Psalmii 108:13)

Adesea, m-am pomenit în situaţia în care îmi propun multe obiective de atins, ca mai apoi să descopăr că nu mai am putere şi combustibil moral pentru a le îndeplini. Mă simt cumplit de neputincioasă. Avem însă un Dumnezeu extraordinar de bun! El ştie nevoile noastre înainte ca noi să le rostim. Să nu ne mai plângem spunându-i Tatălui ce probleme mari avem, ci să le spunem problemelor noastre ce Dumnezeu minunat avem!

Edmund Hillary şi Tenzing Norgay au fost primii alpinişti care au cucerit vârful Everest. Munţii Himalaya au învins sau chiar ucis mulţi entuziaşti care nu au avut pregătirea necesară pentru a atinge o asemenea performanţă. Everestul este cel mai înalt vârf montan din lume, cu o altitudine de 8.848 de metri. Cei mai mulţi locuitori ai Nepalului numesc Everestul „Sagarmtha” adică „frunte în cer”.

Ziua de 29 mai 1953 a fost ziua victoriei pentru Hillary şi Norgay, aceştia poposind vreme de 15 minute pe vârful cel mai înalt din lume. Gândiţi-vă cum ar fi să priviţi lumea de la înălţimea aceea, dintr-un loc unde nimeni nu a mai pus probabil piciorul! Acel sfert de oră a rămas înscris în arhiva vierii ce-lor doi ambiţioşi, deşi apoi au fost nevoiţi să coboare repede din cauza lipsei de oxigen.

Astăzi, sunt mulţi cei care încearcă să-şi testeze limitele în cursa de cucerire a Everes-tului, iar de cele mai multe ori scot din buzunar sume de peste 100 000 de dolari pentru o „ascensiune ghidată”.

Marcella Cuşnir, Chişinău

366like
366like
„366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment).Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor