Articolul precedentUn loc al împăcării
  Articolul următorRugăciunea și curajul moral

  Prima „cucerire” a vârfului Everest

  Hillary şi Norgay

  Cu Dumnezeu vom face mari isprăvi. (Psalmii 108:13)

  Adesea, m-am pomenit în situaţia în care îmi propun multe obiective de atins, ca mai apoi să descopăr că nu mai am putere şi combustibil moral pentru a le îndeplini. Mă simt cumplit de neputincioasă. Avem însă un Dumnezeu extraordinar de bun! El ştie nevoile noastre înainte ca noi să le rostim. Să nu ne mai plângem spunându-i Tatălui ce probleme mari avem, ci să le spunem problemelor noastre ce Dumnezeu minunat avem!

  Edmund Hillary şi Tenzing Norgay au fost primii alpinişti care au cucerit vârful Everest. Munţii Himalaya au învins sau chiar ucis mulţi entuziaşti care nu au avut pregătirea necesară pentru a atinge o asemenea performanţă. Everestul este cel mai înalt vârf montan din lume, cu o altitudine de 8.848 de metri. Cei mai mulţi locuitori ai Nepalului numesc Everestul „Sagarmtha” adică „frunte în cer”.

  Ziua de 29 mai 1953 a fost ziua victoriei pentru Hillary şi Norgay, aceştia poposind vreme de 15 minute pe vârful cel mai înalt din lume. Gândiţi-vă cum ar fi să priviţi lumea de la înălţimea aceea, dintr-un loc unde nimeni nu a mai pus probabil piciorul! Acel sfert de oră a rămas înscris în arhiva vierii ce-lor doi ambiţioşi, deşi apoi au fost nevoiţi să coboare repede din cauza lipsei de oxigen.

  Astăzi, sunt mulţi cei care încearcă să-şi testeze limitele în cursa de cucerire a Everes-tului, iar de cele mai multe ori scot din buzunar sume de peste 100 000 de dolari pentru o „ascensiune ghidată”.

  Marcella Cuşnir, Chişinău

  Prima „cucerire” a vârfului Everest - 2016. Edmund Hillary şi Tenzing Norgay au fost primii alpinişti care au cucerit vârful Everest. Munţii Himalaya au învins sau chiar ucis mulţi entuziaşti care nu au avut pregătirea necesară pentru a atinge o asemenea performanţă. Everestul este cel mai înalt...
  366like
  „366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment). Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

  Din aceeași categorie

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Dublă comandă

  Ceea ce trebuie să știm se rezumă la următorul adevăr, cel puțin în ce Îl privește pe Dumnezeu. El vrea să facem propriile noastre alegeri și să ne bucurăm de tot, dar nu dorește să fim nefericiți după bucuria de moment a deciziilor noastre. Pe El asta Îl preocupă foarte mult: fericirea noastră și înainte, și în timpul, și după ce facem ceva.

  Planul B

  Când e vorba de viața noastră reală, profundă, există un singur plan. Nu are rost să căutăm alternative, polițe de asigurare sau precontracte. Singura șansă este să ne încredem în Cel care, încă de pe vremea când noi nu eram de încredere, Îi eram chiar vrăjmași, a semnat cu noi un legământ, un contract de salvare a noastră. Dacă nici această dovadă de iubire nu-i suficientă, atunci ce ar mai putea fi?

  Doi ochi, două urechi, o singură gură

  Mântuitorul obișnuia să spună: „Cine are urechi de auzit să audă și cine are ochi să vadă.” A vedea și a auzi presupun voință, alegere. Alege în această zi să vezi și să asculți mai cu atenție! Îndreaptă privirea ta chiar în direcția în care ți-e incomod să privești, spre cei mai lipsiți ori mai nefericiți decât tine. Ascultă-i chiar și pe cei care te enervează...

  Publicate astăzi

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Sceptrul

  Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.

  Dragostea frățească

  Soluţia disensiunilor dintre copii constă în manifestarea iubirii adevărate, care vine dintr-o legătură apropiată cu Dumnezeu, care este sursa iubirii. Puterea care vine din unitate este importantă, dar nu este suficientă. Iubirea lui Dumnezeu este soluţia completă. Caut-o şi astăzi!

  Îndemnuri către bunici

  Binecuvântează, Doamne, toți bunicii pentru a fi exemple bune pentru nepoții lor! PROVOCARE: Fă-ți astăzi timp pentru nepoți! Dacă sunt departe, vorbește cu ei la telefon și cere-I lui Dumnezeu să te folosească pentru a-i îndruma către El!

  Sátán utolsó hadjárata

  „Fiacskáim, itt az utolsó óra, és amint hallottátok, hogy az antikrisztus eljő, így most sok...