Articolul precedentUn loc al împăcării
  Articolul următorRugăciunea și curajul moral

  Prima „cucerire” a vârfului Everest

  Hillary şi Norgay

  Cu Dumnezeu vom face mari isprăvi. (Psalmii 108:13)

  Adesea, m-am pomenit în situaţia în care îmi propun multe obiective de atins, ca mai apoi să descopăr că nu mai am putere şi combustibil moral pentru a le îndeplini. Mă simt cumplit de neputincioasă. Avem însă un Dumnezeu extraordinar de bun! El ştie nevoile noastre înainte ca noi să le rostim. Să nu ne mai plângem spunându-i Tatălui ce probleme mari avem, ci să le spunem problemelor noastre ce Dumnezeu minunat avem!

  Edmund Hillary şi Tenzing Norgay au fost primii alpinişti care au cucerit vârful Everest. Munţii Himalaya au învins sau chiar ucis mulţi entuziaşti care nu au avut pregătirea necesară pentru a atinge o asemenea performanţă. Everestul este cel mai înalt vârf montan din lume, cu o altitudine de 8.848 de metri. Cei mai mulţi locuitori ai Nepalului numesc Everestul „Sagarmtha” adică „frunte în cer”.

  Ziua de 29 mai 1953 a fost ziua victoriei pentru Hillary şi Norgay, aceştia poposind vreme de 15 minute pe vârful cel mai înalt din lume. Gândiţi-vă cum ar fi să priviţi lumea de la înălţimea aceea, dintr-un loc unde nimeni nu a mai pus probabil piciorul! Acel sfert de oră a rămas înscris în arhiva vierii ce-lor doi ambiţioşi, deşi apoi au fost nevoiţi să coboare repede din cauza lipsei de oxigen.

  Astăzi, sunt mulţi cei care încearcă să-şi testeze limitele în cursa de cucerire a Everes-tului, iar de cele mai multe ori scot din buzunar sume de peste 100 000 de dolari pentru o „ascensiune ghidată”.

  Marcella Cuşnir, Chişinău

  366like
  „366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment). Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

  Din aceeași categorie

  Uriașul născut în nouă zile

  Dacă sunt conștient că o mână divină m-a modelat din țărână, mă voi considera cea mai importantă operă din univers și nu voi accepta să mă trateze cineva cu lipsă de respect sau de prețuire. Chiar atitudinea mea față de propria persoană ar trebui să fie mai plină de considerație și de stimă de sine. Un copil al lui Dumnezeu nu are absolut niciun motiv de rușine sau reținere. Nu aroganță, ci demnitate.

  Promisiuni 100%, donat doar 9%

  În înțelepciunea Lui, Dumnezeu ne dă sfatul de a nu făgădui nimic înainte de a chibzui bine. O promisiune făcută devine obligație. Nu te juca de-a promisiunile; mai bine nu face promisiuni decât să nu le onorezi. El nu ne cere să promitem, dar suferă atunci când noi o facem, apoi ne răzgândim.

  Cu doar nouă zile înainte să nască

  De cele mai multe ori, nu vei afla cum și prin cine te-a salvat și ocrotit Tatăl tău din cer. El o face pur și simplu chiar și atunci când tu ai uitat de bunătatea Lui. Se bucură însă foarte mult dacă te comporți ca un copil bun și Îi spui „mulțumesc” măcar după ce ai trecut pe lângă situațiile dificile.

  Luna când începe școala

  Dacă ești printre cei care pot învăța mai ușor și mai mult, nu te mulțumi să aduni în palmaresul personal note bune, ci fă din capacitățile tale un atu pentru tot grupul! Ajută-i pe ceilalți să te ajungă din urmă! Vei simți mult mai multă satisfacție decât dacă o faci pe deșteptul și îi lași în urmă.

  Publicate astăzi

  Uriașul născut în nouă zile

  Dacă sunt conștient că o mână divină m-a modelat din țărână, mă voi considera cea mai importantă operă din univers și nu voi accepta să mă trateze cineva cu lipsă de respect sau de prețuire. Chiar atitudinea mea față de propria persoană ar trebui să fie mai plină de considerație și de stimă de sine. Un copil al lui Dumnezeu nu are absolut niciun motiv de rușine sau reținere. Nu aroganță, ci demnitate.

  Îngeri sub acoperire

  Cu siguranță Dumnezeu ne aude și răspunde rugăciunilor, dar ne folosește și pe noi, agenții umani, pentru a împlini marea lucrare a oștilor cerești.

  Tresaltă de bucurie!

  Poţi să te încrezi în EL! Astăzi fii plin de bucurie şi strigă de veselie: „Iată că împăratul tău vine la tine; El este neprihănit şi biruitor!”

  Metoda lui Dumnezeu

  Să ne rugăm ca să putem semăna cu Tatăl nostru și în aspectul educării celor mai mici, aplicând metoda Lui! PROVOCARE: Ajută pe cineva să deprindă un obicei bun urmând această metodă!

  Az Úr szemmel tartja népét

  „Hát az Isten nem áll-é bosszút az Ő választottaiért, kik Őhozzá kiáltanak éjjel és nappal,...