Articolul precedentSabatul, un test
  Articolul următorO picătură de apă în mare

  Un prieten mereu alături

  Edward William Elgar

  De aceea, pentru că ai preţ în ochii Mei, pentru că eşti preţuit şi te iubesc, dau oameni pentru tine şi popoare pentru viaţa ta. (Isaia 43:4)

  În viaţă vei avea parte de multe încercări. Dumnezeu doreşte ca tu să desprinzi o învăţătură din fiecare. El îngăduie încercările doar pentru a te întări. Doar perseverând vei reuşi să ajungi unde ţi-ai propus. Tocmai atunci când ţi se pare că e cel mai greu, El te poartă pe braţe şi doreşte să înţelegi cât de mult preţuieşti în ochii Lui.

  De-a lungul timpului, probabil ai avut parte de multe dezamăgiri, de momente când ţi-ai pierdut speranţa. Au fost zile, săptămâni, poate chiar luni în care te-ai simţit incapabil să faci faţă anumitor încercări.

  În urmă cu mai bine de un secol şi jumătate, pe 2 iunie, s-a născut Edward William Elgar, un important compozitor şi violonist englez. Printre cele mai bune creaţii ale sale se numără lucrările orchestrale, incluzând „Enigma Variations” şi „Pomp and Circumstance Marches” concertele pentru vioară şi violoncel, lucrările corale, precum „The Dream of Gerontius” plus muzica de cameră.

  Edward a avut parte de multe momente dificile în viaţă, fiind născut într-o familie cu o condiţie financiară precară. Încă din anii tinereţii, a început să înveţe limba germană pentru a putea urma Conservatorul din Leipzig, dar tatăl său nu şi-a permis să-l susţină financiar pentru finalizarea studiilor. Edward nu s-a descurajat şi, perseverând, a ajuns chiar mai sus decât îşi propusese. În momentul de faţă, în Marea Britanie există 65 de şosele care îi poartă numele, precum şi 11 bulevarde si trei locomotive.

  Olivia Evelina Codrianu, Darabani (Botoşani)

  Un prieten mereu alături - 2016. De-a lungul timpului, probabil ai avut parte de multe dezamăgiri, de momente când ţi-ai pierdut speranţa. Au fost zile, săptămâni, poate chiar luni în care te-ai simţit incapabil să faci faţă anumitor încercări.
  366like
  „366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment). Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

  Din aceeași categorie

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Publicate astăzi

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  O generație de înţelepţi

  Tu poţi deveni un mijloc prin care cei bătrâni să primească răspuns la cererea lor pentru ocrotire. E posibil ca Dumnezeu să te cheme să uşurezi poverile unui vârstnic care este sau nu un membru al familiei tale.

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Biztos menedék

  „Mert ímé az Úr kijő helyéről, hogy meglátogassa a föld lakóinak álnokságát, felmutatja a föld...