Un prieten mereu alături

Edward William Elgar

De aceea, pentru că ai preţ în ochii Mei, pentru că eşti preţuit şi te iubesc, dau oameni pentru tine şi popoare pentru viaţa ta. (Isaia 43:4)

În viaţă vei avea parte de multe încercări. Dumnezeu doreşte ca tu să desprinzi o învăţătură din fiecare. El îngăduie încercările doar pentru a te întări. Doar perseverând vei reuşi să ajungi unde ţi-ai propus. Tocmai atunci când ţi se pare că e cel mai greu, El te poartă pe braţe şi doreşte să înţelegi cât de mult preţuieşti în ochii Lui.

De-a lungul timpului, probabil ai avut parte de multe dezamăgiri, de momente când ţi-ai pierdut speranţa. Au fost zile, săptămâni, poate chiar luni în care te-ai simţit incapabil să faci faţă anumitor încercări.

În urmă cu mai bine de un secol şi jumătate, pe 2 iunie, s-a născut Edward William Elgar, un important compozitor şi violonist englez. Printre cele mai bune creaţii ale sale se numără lucrările orchestrale, incluzând „Enigma Variations” şi „Pomp and Circumstance Marches” concertele pentru vioară şi violoncel, lucrările corale, precum „The Dream of Gerontius” plus muzica de cameră.

Edward a avut parte de multe momente dificile în viaţă, fiind născut într-o familie cu o condiţie financiară precară. Încă din anii tinereţii, a început să înveţe limba germană pentru a putea urma Conservatorul din Leipzig, dar tatăl său nu şi-a permis să-l susţină financiar pentru finalizarea studiilor. Edward nu s-a descurajat şi, perseverând, a ajuns chiar mai sus decât îşi propusese. În momentul de faţă, în Marea Britanie există 65 de şosele care îi poartă numele, precum şi 11 bulevarde si trei locomotive.

Olivia Evelina Codrianu, Darabani (Botoşani)

366like
366like
„366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment).Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor