Mintea poate învinge materia

Rafael Nadal

Binecuvântat să fie Domnul, stânca Mea, care-mi deprinde mâinile la luptă, degetele la bătălie! (Psalmii 144:1)

„Indiferent cine aţi fi… Domnul v-a binecuvântat cu facultăţi intelectuale capabile de o dezvoltare extraordinară. Talentele voastre trebuie să fie cultivate cu seriozitate şi perseverenţă. Mintea trebuie să fie disciplinată prin studiu, prin observare şi prin cugetare. Dacă nu veţi exercita toate capacităţile intelectuale de care dispuneţi, nu veţi putea înţelege gândurile lui Dumnezeu. […] O voinţă neclintită şi un obiectiv bine determinat vor face minuni.” (Ellen G. White)

Rafael Nadal (n. 3 iunie 1986), tânărul supererou, a uimit în traiectoria sa sportivă prin forţă fizică, forţă mintală şi disciplină, impunându-şi să treacă dincolo de oboseală. Autodisciplina minţii a fost cheia succesului său. Voinţa neclintită de a câştiga fiecare punct al jocului ca şi când ar fi fost ultimul, capacitatea de concentrare care a depăşit durerea musculară, epuizarea fizică şi mintală – acestea i-au asigurat victoria.

Sportivul spunea că durerea este în minte: dacă înveţi să-ţi controlezi mintea, controlezi şi corpul. A controla mintea înseamnă că, atunci când iese pe teren, concentrarea şi păstrarea în atenţie a ţintei sunt vitale. Echilibrul emoţional contează mult în deciderea fiecărui punct câştigat, chiar dacă jocul durează ore în şir, chiar dacă este nevoie să ia decizii în fracţiuni de secundă, fără să se oprească. Iar atunci când greşeşte, trebuie să se elibereze de amintirea erorii.

Olguţa Sineta Trăistaru, Barcelona

366like
366like
„366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment).Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor