Ținte întalte, realizări mărețe

Jacques Etienne şi Joseph Michel Montgolfier

Eu zic: „O, dacă aş avea aripile porumbelului, aş zbura şi aş găsi undeva odihnă. (Psalmii 55:6)

Cu toate că aceşti doi oameni nu mai trăiesc, iar numele lor s-au pierdut undeva în trecut, ei au lăsat în urma lor primul dispozitiv capabil să învingă gravitaţia. Şi tu trebuie să-ţi pui ţinte înalte şi să lupţi pentru îndeplinirea visurilor tale. Asemenea celor doi fraţi care au reuşit să învingă părerile oamenilor care considerau zborul o imposibilitate, şi tu poţi trece peste obstacole ca să ajungi la destinaţie.

De același autor

Succesul este al tuturor

Creat pentru un scop

Poate că mai ai visurile şi idealurile pe care le aveai în copilărie. Cred că fiecare dintre noi a fost pus faţă în faţă cu întrebarea: „Ce vrei să devii când vei fi mare?” De cele mai multe ori, răspunsurile sună astfel: astronaut, pompier, pilot, doctor, profesor. Cu toate acestea, puţini copii îşi pun întrebări cu privire la ceea ce presupune cu adevărat o anumită meserie.

Doi fraţi francezi, Jacques Etienne şi Joseph Michel Montgolfier, fiii unui fabricant de hârtie, au visat încă din copilărie să îndeplinească unul dintre cele mai mari visuri ale omului: să zboare. Cei doi au construit un balon din pânză de sac, umplut cu aer cald, având în interior trei straturi de hârtie si care cântărea circa 225 de kilograme.

În data de 4 iunie 1793, fraţii Montgolfier au lansat balonul la Annonay. Zborul a durat 10 minute, timp în care balonul a parcurs 2 kilometri, la o altitudine de 2 000 de metri. Astfel a fost inaugurată epoca zborului.

Ioana Goleanu, Darabani (Botoşani)

Comentariile sunt închise

Devotionale Audio

Ținte întalte, realizări mărețe - 2016. Poate că mai ai visurile şi idealurile pe care le aveai în copilărie. Cred că fiecare dintre noi a fost pus faţă în faţă cu întrebarea: „Ce vrei să devii când vei fi mare?” De cele mai multe ori, răspunsurile sună astfel: astronaut, pompier, pilot, doctor, profesor. Cu toate acestea, puţini copii îşi pun întrebări cu privire la... pe e-mail">
Primește devoționalele
pe e-mail
Abonează-te pentru a primi devoționalele pe e-mail în fiecare zi.
Te poți dezabona oricând prin link-ul de dezabonare din fiecare mesaj trimis.