De la joc la excelență

  Martha Argerich – pianistă argentiniancă

  Dar cărarea celor neprihăniţi este ca lumina strălucitoare, a cărei strălucire merge mereu crescând până la miezul zilei. (Proverbele 4:18)

  Cum a început totul? „Primul meu contact cu muzica? A fost un joc, cred”, a mărturisit artista. În spatele reuşitei au fost însă ore lungi de muncă. Din nefericire, unii oameni rămân doar la stadiul de joc. Alţii însă, tot prin joc, descoperă în ei talente deosebite cărora le dedică atenţie, timp şi energie. Jocul se transformă în pasiune, iar pasiunea, în reuşită.

  Cheful de joacă şi spiritul de aventură sunt caracteristice tuturor copiilor, dar pentru ea, la vârsta de trei ani, a început de fapt o mare carieră în lumea muzicii. Martha Argerich (n. 5 iunie), elevă a unor nume sonore ale pianisticii argentiniene şi europene, a debutat la vârsta de nouă ani interpretând Concertul nr. 1 pentru pian şi orchestră de Beethoven, iar la zece ani a interpretat Concertul nr. 20 de Mozart.

  În anul 1965, la 24 de ani, a câştigat Concursul internaţional de pian „Frederic Chopin” de la Varşovia. În anul următor, şi-a făcut debutul american la Lincoln Center cu un repertoriu greu, dar care i-a scos în evidenţă tehnica uluitoare. A fost comparată atunci cu Vladimir Horowitz. Deşi interpretează Haydn, Mozart, Beethoven şi Schumann, repertoriul ei se concentrează asupra lui Rahmaninov, Ravel şi Prokofiev. Începând din 1999, Martha Argerich organizează la Buenos Aires International Piano Competition and Festival Martha Argerich.

  Este de trei ori premiată Grammy – pentru cel mai bun solist instrumentist şi cea mai bună interpretare cu orchestră (2006), pentru cea mai bună interpretare în muzica camerală (2005) şi pentru cea mai bună interpretare solistică cu orchestra (2000).

  Sabina Caterina Necula, Albeşti (Vaslui)

  De la joc la excelență - 2016. Cheful de joacă şi spiritul de aventură sunt caracteristice tuturor copiilor, dar pentru ea, la vârsta de trei ani, a început de fapt o mare carieră în lumea muzicii. Martha Argerich (n. 5 iunie), elevă a unor nume sonore ale pianisticii argentiniene şi europene, a debutat la vârsta de...
  366like
  „366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment). Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

  Din aceeași categorie

  Șase zile, tot lucrul tău

  Cel care începe ziua cu Dumnezeu în gândurile lui, cu rugăciunea lui personală și cu dorința de a fi asistat pe drumul dintre dimineață și seară va găsi și împlinire în planurile lui, dar va găsi și odihnă, acea odihnă care îi permite să se simtă fericit.

  La ora șase începe programul TV

  Nimic nu se mai poate face fără sacrificii și voință. Provocarea vieții tale de astăzi este să te smulgi măcar pentru câteva zeci de minute din fața ecranelor și să oferi acel timp unui semen al tău sau lui Dumnezeu. Să știi că nu-i poți auzi de-adevăratelea pe cei de lângă tine sau pe Mântuitorul tău în zgomotul divertismentului sau al ficțiunii. Fă puțină liniște și privește un pic în gol; vei vedea cu mult mai mult!

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Bateria de șase volți

  Noi suntem întru totul dependenți de sursa noastră de putere; despărțiți de Dumnezeu nu putem face nimic, „în El avem viața, mișcarea și ființa”.

  Publicate astăzi

  Șase zile, tot lucrul tău

  Cel care începe ziua cu Dumnezeu în gândurile lui, cu rugăciunea lui personală și cu dorința de a fi asistat pe drumul dintre dimineață și seară va găsi și împlinire în planurile lui, dar va găsi și odihnă, acea odihnă care îi permite să se simtă fericit.

  Recunoștință

  După ce m-am adunat puțin, am înălțat rugăciuni umile, dându-I slavă Domnului cu lacrimi de mulțumire și de reconsacrare ca niciodată înainte. Încrederea mea în Isus a crescut foarte mult de la acel eveniment.

  Slujirea lui Dumnezeu (II)

  Gândeşte-te la felul tău de slujire. Le impui altora idei şi comportamente, făcând uz de putere? Le restrângi libertatea de conştiinţă semenilor tăi prin pedeapsă? Adu-ţi aminte că asemenea metode nu au caracterizat niciodată slujirea lui Dumnezeu.

  Copiii și tinerii bisericii – comoara noastră prețioasă

  Doamne, ajută-mă să nu iubesc cu vorba, ci cu fapta și cu adevărul! PROVOCARE: Găsește o modalitate prin care să încurajezi un copil sau un tânăr din biserica ta chiar astăzi!

  Háborúk az utolsó napokban

  „Így szól a Seregek Ura: Ímé, veszedelem indul egyik nemzettől a másik nemzetre, és nagy...