De la joc la excelență

  Martha Argerich – pianistă argentiniancă

  Dar cărarea celor neprihăniţi este ca lumina strălucitoare, a cărei strălucire merge mereu crescând până la miezul zilei. (Proverbele 4:18)

  Cum a început totul? „Primul meu contact cu muzica? A fost un joc, cred”, a mărturisit artista. În spatele reuşitei au fost însă ore lungi de muncă. Din nefericire, unii oameni rămân doar la stadiul de joc. Alţii însă, tot prin joc, descoperă în ei talente deosebite cărora le dedică atenţie, timp şi energie. Jocul se transformă în pasiune, iar pasiunea, în reuşită.

  Cheful de joacă şi spiritul de aventură sunt caracteristice tuturor copiilor, dar pentru ea, la vârsta de trei ani, a început de fapt o mare carieră în lumea muzicii. Martha Argerich (n. 5 iunie), elevă a unor nume sonore ale pianisticii argentiniene şi europene, a debutat la vârsta de nouă ani interpretând Concertul nr. 1 pentru pian şi orchestră de Beethoven, iar la zece ani a interpretat Concertul nr. 20 de Mozart.

  În anul 1965, la 24 de ani, a câştigat Concursul internaţional de pian „Frederic Chopin” de la Varşovia. În anul următor, şi-a făcut debutul american la Lincoln Center cu un repertoriu greu, dar care i-a scos în evidenţă tehnica uluitoare. A fost comparată atunci cu Vladimir Horowitz. Deşi interpretează Haydn, Mozart, Beethoven şi Schumann, repertoriul ei se concentrează asupra lui Rahmaninov, Ravel şi Prokofiev. Începând din 1999, Martha Argerich organizează la Buenos Aires International Piano Competition and Festival Martha Argerich.

  Este de trei ori premiată Grammy – pentru cel mai bun solist instrumentist şi cea mai bună interpretare cu orchestră (2006), pentru cea mai bună interpretare în muzica camerală (2005) şi pentru cea mai bună interpretare solistică cu orchestra (2000).

  Sabina Caterina Necula, Albeşti (Vaslui)

  De la joc la excelență - 2016. Cheful de joacă şi spiritul de aventură sunt caracteristice tuturor copiilor, dar pentru ea, la vârsta de trei ani, a început de fapt o mare carieră în lumea muzicii. Martha Argerich (n. 5 iunie), elevă a unor nume sonore ale pianisticii argentiniene şi europene, a debutat la vârsta de...
  366like
  „366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment). Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

  Din aceeași categorie

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Trei crai de la Răsărit

  La final, întreabă-te ce fel de daruri poți aduce tu prin care să-L recunoști pe Domnul Isus ca Rege, Mare-Preot și Jertfă pentru salvarea celui pierdut.

  Triunghiul Bermudelor

  O zicere înțeleaptă spune următorul lucru: „Nu te duce pe terenul lui Satana pentru că nu știi ce va face cu tine.”

  Triunghiul echilateral

  Un bine, oricât de subiectiv ar fi, este neprețuit; trebuie doar să nu dăuneze cuiva gestul făcut de noi, în rest, grija noastră e aceea de a face totul pe deplin. Exemplul perfect este Mântuitorul nostru, care a făcut bine chiar și vrăjmașilor Lui.

  Publicate astăzi

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Răzbunarea nu este a noastră

  Ţi-a greşit cândva cineva? Dacă te gândeşti la răzbunare, ia în considerare ce spune Dumnezeu: „Răzbunarea este a Mea, Eu voi răsplăti.” El nu-ţi cere să te răzbuni, mai degrabă să împlineşti nevoile de bază ale vrăjmaşului tău, după cum te îndrumă textul de astăzi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie… biserică

  Roagă-te pentru spiritul de comunitate din biserica ta! PROVOCARE: Gândește-te la o idee care ar putea îmbunătăți părtășia dintre credincioși și pune-o în aplicare!

  Bizonyosodjunk meg Isten jóságáról!

  „Érezzétek és lássátok meg, hogy jó az Úr! Boldog az az ember, aki Őbenne bízik.”...