De la joc la excelență

  Martha Argerich – pianistă argentiniancă

  Dar cărarea celor neprihăniţi este ca lumina strălucitoare, a cărei strălucire merge mereu crescând până la miezul zilei. (Proverbele 4:18)

  Cum a început totul? „Primul meu contact cu muzica? A fost un joc, cred”, a mărturisit artista. În spatele reuşitei au fost însă ore lungi de muncă. Din nefericire, unii oameni rămân doar la stadiul de joc. Alţii însă, tot prin joc, descoperă în ei talente deosebite cărora le dedică atenţie, timp şi energie. Jocul se transformă în pasiune, iar pasiunea, în reuşită.

  Cheful de joacă şi spiritul de aventură sunt caracteristice tuturor copiilor, dar pentru ea, la vârsta de trei ani, a început de fapt o mare carieră în lumea muzicii. Martha Argerich (n. 5 iunie), elevă a unor nume sonore ale pianisticii argentiniene şi europene, a debutat la vârsta de nouă ani interpretând Concertul nr. 1 pentru pian şi orchestră de Beethoven, iar la zece ani a interpretat Concertul nr. 20 de Mozart.

  În anul 1965, la 24 de ani, a câştigat Concursul internaţional de pian „Frederic Chopin” de la Varşovia. În anul următor, şi-a făcut debutul american la Lincoln Center cu un repertoriu greu, dar care i-a scos în evidenţă tehnica uluitoare. A fost comparată atunci cu Vladimir Horowitz. Deşi interpretează Haydn, Mozart, Beethoven şi Schumann, repertoriul ei se concentrează asupra lui Rahmaninov, Ravel şi Prokofiev. Începând din 1999, Martha Argerich organizează la Buenos Aires International Piano Competition and Festival Martha Argerich.

  Este de trei ori premiată Grammy – pentru cel mai bun solist instrumentist şi cea mai bună interpretare cu orchestră (2006), pentru cea mai bună interpretare în muzica camerală (2005) şi pentru cea mai bună interpretare solistică cu orchestra (2000).

  Sabina Caterina Necula, Albeşti (Vaslui)

  366like
  „366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment). Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

  Din aceeași categorie

  Luna când începe școala

  Dacă ești printre cei care pot învăța mai ușor și mai mult, nu te mulțumi să aduni în palmaresul personal note bune, ci fă din capacitățile tale un atu pentru tot grupul! Ajută-i pe ceilalți să te ajungă din urmă! Vei simți mult mai multă satisfacție decât dacă o faci pe deșteptul și îi lași în urmă.

  Licențiat la nouă ani

  Nu te mulțumi să fii uimit de geniile promovate în presă, îndrăznește să vezi ce ar putea să facă Dumnezeu din tine și din viața ta. Întreabă-L și cere-I în rugăciune să te înzestreze ori să activeze în tine capacitățile pe care vrea să le pui în slujba altora și fii de acord să Îl lași pe El să facă planurile pentru drumul tău.

  Spitalul numărul 9

  Există și o formă foarte pozitivă de nebunie – nebunia pentru Dumnezeu și pentru Evanghelie. Apostolul Pavel prefera ca oamenii să îl considere nebun când vorbea despre Mântuitorul lui, dar să știe că, în ochii lui Dumnezeu, el este văzut ca un slujitor înțelept și dedicat în totalitate.

  Nouă victorii finale

  Știi care este cea mai mare știre pentru astăzi? Este faptul că Mântuitorul Isus nu este doar un antrenor, ci El face parte din echipă, vine cu noi pe terenul de luptă al vieții noastre. Nu are cum să ne scape victoria deplină. Permite-I doar să facă parte din viața și din planurile tale în fiecare zi.

  Publicate astăzi

  Luna când începe școala

  Dacă ești printre cei care pot învăța mai ușor și mai mult, nu te mulțumi să aduni în palmaresul personal note bune, ci fă din capacitățile tale un atu pentru tot grupul! Ajută-i pe ceilalți să te ajungă din urmă! Vei simți mult mai multă satisfacție decât dacă o faci pe deșteptul și îi lași în urmă.

  Un uragan și o minune – partea 2

  Dumnezeu a promis să restaureze, să reconstruiască și să refacă. El are puterea de a da o viață nouă visurilor tale ofilite, vieții tale distruse. Amintește-ți ce a făcut El pentru noi după uraganul Maria. Și tu poți trăi o așa minune.

  Atacul de panică

  Îţi poţi ridica ochii spre cer şi să fii sigur că Dumnezeu te va ajuta. Cel care poate să te păzească de orice lucru rău nici nu doarme şi nici nu dormitează. „Domnul te va păzi la plecare şi la venire, de acum şi până în veac”.

  Considerație

  Doamne, ajută-mă să îmi descopăr locul în lucrarea Ta și să învăț să colaborez cu frații mei! PROVOCARE: Caută o modalitate de a implica un tânăr în activitatea pe care o îndeplinești la biserică!

  Amikor már túl késő

  „Ímé, napok jőnek, azt mondja az Úr Isten, és éhséget bocsátok e földre; nem kenyér...