A fi considerat „cel mai”

Aleksandr Serglieevici Puşkin – poet rus

Căci Domnul este un Dumnezeu mare, este un împărat mare, mai presus de toţi dumnezeii. (Psalmii 95:3)

Poate că vei uita numele lui Puşkin, dar vreau să rămâi cu următoarea idee: fiecare dintre noi poate deveni „cel mai”, pentru că avem un Dumnezeu care este „Cel mai”. Înainte de a închide devoţionalul, te rog să răspunzi la următoarea întrebare adresată de psalmist: „Care dumnezeu este mare ca Dumnezeul nostru?” Fie ca răspunsul să facă diferenţa în viaţa ta.

Îţi aduci aminte cum a fost pentru prima oară când cineva, într-un mod oficial, ţi-a spus că eşti talentat(ă)? Pentru mine, experienţa aceasta a fost ca o rampă de lansare pentru viitor.

De același autor

Succesul este al tuturor

Creat pentru un scop

Vreau să ţi-l prezint în câteva cuvinte pe cel mai mare poet rus: Aleksandr Sergheevici Puşkin. S-a născut la Moscova în data de 6 iunie 1799, într-o familie de nobili de viţă veche. Tânărul şi-a câştigat renumele la incredibila vârstă de 15 ani, când a scris primul poem,„Ruslan şi Ludmila”.

Chiar dacă a fost considerat cel mai mare poet al Rusiei, Puşkin a avut provocări imense, de la interzicerea de a mai publica, prin ordin strict din partea guvernului, până la deportări în Siberia sau în nordul Rusiei. El însă nu a renunţat, ci a continuat să fie întotdeauna „cel mai”.

Opera sa cea mai reprezentativă sau chiar capodopera sa a fost romanul în versuri Evgheni Oneghin, care a adus triumful realismului în literatura rusă.

Daniel Daniluc, Hârlău (Iaşi)

Comentariile sunt închise

Devotionale Audio

A fi considerat „cel mai” - 2016. Vreau să ţi-l prezint în câteva cuvinte pe cel mai mare poet rus: Aleksandr Sergheevici Puşkin. S-a născut la Moscova în data de 6 iunie 1799, într-o familie de nobili de viţă veche. Tânărul şi-a câştigat renumele la incredibila vârstă de 15 ani, când a scris primul poem,„Ruslan şi Ludmila”. pe e-mail">
Primește devoționalele
pe e-mail
Abonează-te pentru a primi devoționalele pe e-mail în fiecare zi.
Te poți dezabona oricând prin link-ul de dezabonare din fiecare mesaj trimis.