Vreau să zbor!

Henri Marie Coandă – inventatorul motorului cu reacţie

Iată Eu vin curând şi răsplata Mea este cu Mine ca să dau fiecăruia după fapta lui. (Apocalipsa 22:12)

Pot eu să zbor? Un Inginer mult mai mare decât Henri Coandă, un Maestru care a promis că va veni cu ceva mai măreţ decât o aeronavă, va aduce răsplata pentru toţi aceia care îşi doresc să zboare spre cerul infinit. Călătoria noastră va începe cu un zbor spre marea de cristal, întrebarea este: Sunt eu pregătit să zbor?

Aş vrea să rupi o frântură din timpul tău preţios pentru a-ţi pune o întrebare: Pot eu să zbor? Sunt convins că marele inginer român Henri Coandă şi-a pus această întrebare. El a avut o perspectivă uluitoare şi inovatoare şi a răspuns prin fapte la această întrebare.

De același autor

Succesul este al tuturor

Creat pentru un scop

În 1910, Henri Coandă a realizat prima aeronavă cu propulsie prin reacţie, testată şi pilotată de inginerul român pe când avea doar 24 de ani. Cu sprijinul inginerului Gustave Eiffel şi al savantului Paul Painleve, care l-au ajutat să obţină aprobările necesare, Henri Coandă a efectuat experimentele aerodinamice prealabile şi a construit în atelierul de carosaj al lui Joachim Caproni primul avion cu propulsie reactivă – de fapt un avion cu reacţie, fără elice, numit convenţional „Coandă-1910”, pe care l-a prezentat la al doilea Salon Internaţional Aeronautic de la Paris.

În timp ce testa aparatul de zbor, acesta i-a scăpat de sub control din cauza lipsei de experienţă, lovindu-se de un zid aflat la marginea câmpului de decolare. Din fericire, Coandă s-a ales doar cu o sperietură şi câteva zgârieturi.

Astăzi, invenţia lui este încă apreciată, fapt constatat atunci ridicăm privirea spre cer.

Simon-Petru Cocoşilă, ITA, Cernica

Comentariile sunt închise

Devotionale Audio

Vreau să zbor! - 2016. Aş vrea să rupi o frântură din timpul tău preţios pentru a-ţi pune o întrebare: Pot eu să zbor? Sunt convins că marele inginer român Henri Coandă şi-a pus această întrebare. El a avut o perspectivă uluitoare şi inovatoare şi a răspuns prin fapte la această întrebare. pe e-mail">
Primește devoționalele
pe e-mail
Abonează-te pentru a primi devoționalele pe e-mail în fiecare zi.
Te poți dezabona oricând prin link-ul de dezabonare din fiecare mesaj trimis.