Responsabilitatea ecologică

  Ziua Internaţională a Oceanelor

  Cât de multe sunt lucrările Tale, Doamne! Tu pe toate le-aifăcut cu înţelepciune şi pământul este plin de făpturile Tale. Iată marea cea întinsă şi mare. În ea se mişcă nenumărate vieţuitoare mici şi mari. (Psalmii 104:24,25)

  Ziua Internaţională a Oceanelor este ziua în care ne amintim importanţa pe care o au oceanele lumii şi influenţa lor asupra planetei şi asupra noastră. Trebuie să ne gândim însă nu doar la cum folosim resursele oferite de oceane, ci şi la modalităţile prin care putem proteja această sursă de viaţă.

  De la începutul anului, am tot auzit despre personalităţi şi invenţiile lor, aşa că azi aş vrea să ne amintim de una dintre invenţiile lui Dumnezeu: oceanul.

  Ziua Internaţională a Oceanelor este o ocazie de a ne informa asupra oceanelor şi a relaţiei noastre cu ele, aducând în centrul atenţiei rolul pe care acestea îl au în viaţa noastră şi ce putem face pentru a le proteja.

  Oceanele facilitează legăturile dintre locuitorii planetei, reglementează clima, sunt o sursă de hrană pentru milioane de oameni, produc oxigen, sunt habitatul unui număr incredibil de mare de vietăţi şi ne oferă resurse pentru medicamente şi pentru multe altele.

  Oceanele absorb însă cantităţi tot mai mari de dioxid de carbon, rezultatul fiind acela că apele se încălzesc şi devin mai acide. Compoziţia chimică a oceanelor se schimbă, afectând ecosistemele marine – plantele, peştii, recifele de corali.

  Ideea unei zile internaţionale dedicată oceanelor a venit în 1992 din partea Canadei, cu ocazia unui summit desfăşurat la Rio de Janeiro. A fost sărbătorită neoficial în fiecare an până în 2009, când Naţiunile Unite au hotărât să o oficializeze.

  Adriana Zadoroşnic, Craiova

  Responsabilitatea ecologică - 2016. De la începutul anului, am tot auzit despre personalităţi şi invenţiile lor, aşa că azi aş vrea să ne amintim de una dintre invenţiile lui Dumnezeu: oceanul. Ziua Internaţională a Oceanelor este o ocazie de a ne informa asupra oceanelor şi a relaţiei noastre cu ele, aducând în centrul atenţiei rolul pe care acestea îl au în...
  366like
  „366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment). Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

  Din aceeași categorie

  Maximum șase centimetri

  Fă o scanare completă printre lucrurile și folderele tale. Vezi ce nu ar trebui să mai fie păstrat și ia decizia de a arunca, de a șterge tot ce nu te onorează. Renunță la acele lucruri care trebuie ascunse. Când simțim nevoia să ascundem ceva de ceilalți, trebuie să ne gândim serios dacă avem nevoie de acel lucru. Oare nu mă afectează dacă îl păstrez sau dacă va fi descoperit de altcineva mai iscoditor din fire?

  Șase ani la câțiva centimetri de moarte

  Singurul care nu Se limitează la a coase rănile, ci le și curăță, apoi le vindecă pe deplin este Mântuitorul. Ceea ce vede și atinge El nu va mai putea deveni periculos vreodată; El vindecă pentru totdeauna.

  La ceasul al șaselea

  Este ceva ce te reține încă departe de Mântuitorul tău? Încă ai dubii dacă poți fi iertat și salvat? Te îngrijorează neputința ta de a învinge slăbiciunile și păcatul pe deplin? Ce anume te-ar face să crezi că El a murit și apoi a lăsat mântuirea pe baza performanțelor tale? Suntem mântuiți prin har, prin credință, iar aceasta nu vine de la noi, ci este darul lui Dumnezeu. Pur și simplu, cere acest dar!

  Anul celor șase împărați

  Când simți că Stăpânul inimii tale sau al familiei și al planurilor tale ar trebui schimbat, nu te grăbi; gândește-te mai întâi cu cine ai vrea să-L înlocuiești. Ține minte că, într-o lume pe care omul a pus-o la picioarele lui Satana, tu nu-ți poți fi singur stăpân. Deci spune mai bine ca ucenicii: „Doamne, la cine să ne ducem? Tu ai cuvintele vieții veșnice.” Nu există o altă opțiune nedistructivă!

  Publicate astăzi

  Maximum șase centimetri

  Fă o scanare completă printre lucrurile și folderele tale. Vezi ce nu ar trebui să mai fie păstrat și ia decizia de a arunca, de a șterge tot ce nu te onorează. Renunță la acele lucruri care trebuie ascunse. Când simțim nevoia să ascundem ceva de ceilalți, trebuie să ne gândim serios dacă avem nevoie de acel lucru. Oare nu mă afectează dacă îl păstrez sau dacă va fi descoperit de altcineva mai iscoditor din fire?

  „Nu ai lumini!”

  Isus dorește să lăsăm o cărare luminoasă pentru ca oamenii să poată urma acea lumină. Mă rog să nu auzim niciodată pe cineva care să zică: „Nu ai lumini! Nu ai lumini!” Astăzi, fie că Dumnezeu să ne ajute să fim lumini strălucitoare pentru El!

  Marea trimitere

  Tu ce zici? Nu aştepta o situaţie mai bună ca să împlineşti Marea Trimitere! Ia-ţi ochii de la tine şi îndreaptă-i spre Hristos! Sunt în jurul tău oameni care au nevoie să audă un mesaj de îndurare din partea celor care au trăit aceeaşi durere.

  Gata oricând!

  Doamne, mă pun la dispoziția Ta astăzi și în fiecare zi! PROVOCARE: Identifică-ți limitele! Vezi care sunt reale și care țin doar de teama de a ieși din zona de confort!

  Élelem és földek az utolsó napokban

  „Ne aggodalmaskodjatok tehát a holnap felől, mert a holnap majd aggodalmaskodik a maga dolgai felől....