Responsabilitatea ecologică

  Ziua Internaţională a Oceanelor

  Cât de multe sunt lucrările Tale, Doamne! Tu pe toate le-aifăcut cu înţelepciune şi pământul este plin de făpturile Tale. Iată marea cea întinsă şi mare. În ea se mişcă nenumărate vieţuitoare mici şi mari. (Psalmii 104:24,25)

  Ziua Internaţională a Oceanelor este ziua în care ne amintim importanţa pe care o au oceanele lumii şi influenţa lor asupra planetei şi asupra noastră. Trebuie să ne gândim însă nu doar la cum folosim resursele oferite de oceane, ci şi la modalităţile prin care putem proteja această sursă de viaţă.

  De la începutul anului, am tot auzit despre personalităţi şi invenţiile lor, aşa că azi aş vrea să ne amintim de una dintre invenţiile lui Dumnezeu: oceanul.

  Ziua Internaţională a Oceanelor este o ocazie de a ne informa asupra oceanelor şi a relaţiei noastre cu ele, aducând în centrul atenţiei rolul pe care acestea îl au în viaţa noastră şi ce putem face pentru a le proteja.

  Oceanele facilitează legăturile dintre locuitorii planetei, reglementează clima, sunt o sursă de hrană pentru milioane de oameni, produc oxigen, sunt habitatul unui număr incredibil de mare de vietăţi şi ne oferă resurse pentru medicamente şi pentru multe altele.

  Oceanele absorb însă cantităţi tot mai mari de dioxid de carbon, rezultatul fiind acela că apele se încălzesc şi devin mai acide. Compoziţia chimică a oceanelor se schimbă, afectând ecosistemele marine – plantele, peştii, recifele de corali.

  Ideea unei zile internaţionale dedicată oceanelor a venit în 1992 din partea Canadei, cu ocazia unui summit desfăşurat la Rio de Janeiro. A fost sărbătorită neoficial în fiecare an până în 2009, când Naţiunile Unite au hotărât să o oficializeze.

  Adriana Zadoroşnic, Craiova

  Responsabilitatea ecologică - 2016. De la începutul anului, am tot auzit despre personalităţi şi invenţiile lor, aşa că azi aş vrea să ne amintim de una dintre invenţiile lui Dumnezeu: oceanul. Ziua Internaţională a Oceanelor este o ocazie de a ne informa asupra oceanelor şi a relaţiei noastre cu ele, aducând în centrul atenţiei rolul pe care acestea îl au în...
  366like
  „366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment). Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

  Din aceeași categorie

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Trei crai de la Răsărit

  La final, întreabă-te ce fel de daruri poți aduce tu prin care să-L recunoști pe Domnul Isus ca Rege, Mare-Preot și Jertfă pentru salvarea celui pierdut.

  Triunghiul Bermudelor

  O zicere înțeleaptă spune următorul lucru: „Nu te duce pe terenul lui Satana pentru că nu știi ce va face cu tine.”

  Triunghiul echilateral

  Un bine, oricât de subiectiv ar fi, este neprețuit; trebuie doar să nu dăuneze cuiva gestul făcut de noi, în rest, grija noastră e aceea de a face totul pe deplin. Exemplul perfect este Mântuitorul nostru, care a făcut bine chiar și vrăjmașilor Lui.

  Publicate astăzi

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Răzbunarea nu este a noastră

  Ţi-a greşit cândva cineva? Dacă te gândeşti la răzbunare, ia în considerare ce spune Dumnezeu: „Răzbunarea este a Mea, Eu voi răsplăti.” El nu-ţi cere să te răzbuni, mai degrabă să împlineşti nevoile de bază ale vrăjmaşului tău, după cum te îndrumă textul de astăzi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie… biserică

  Roagă-te pentru spiritul de comunitate din biserica ta! PROVOCARE: Gândește-te la o idee care ar putea îmbunătăți părtășia dintre credincioși și pune-o în aplicare!

  Bizonyosodjunk meg Isten jóságáról!

  „Érezzétek és lássátok meg, hogy jó az Úr! Boldog az az ember, aki Őbenne bízik.”...