Spune-le și altora!

Jacques-Yves Cousteau – oceanograf şi cercetător

Du-te acasă la ai tăi şi povesteşte-le tot ce ţi-a făcut Domnul şi cum a avut milă de tine. (Marcu 5:19)

Crezi că eşti prea tânăr pentru a-i urma exemplul? Cousteau a scris prima sa carte la vârsta de 13 ani, în urma unei excursii în Mexic. Crezi că viaţa ta este searbădă şi monotonă? Priveşte „minunile” din jurul tău (fie că sunt plante, animale sau oameni)! Iar dacă este şi Dumnezeu prezent în inima ta, cu siguranţă ai o viaţă extraordinară. Un singur lucru mai ai de făcut: împărtăşeşte experienţele tale celor din jur!

De același autor

Succesul este al tuturor

Creat pentru un scop

Pământul este degradat de păcat, dar urmele creaţiei lui Dumnezeu pot fi văzute încă.

Jacques-Yves Cousteau, născut în data de 11 iunie 1910, a iubit natura şi lumea acvatică în special, căreia i-a dedicat viaţa sa. Dorinţa lui cea mai mare a fost să le descopere oamenilor locurile cele mai ascunse şi mai inaccesibile din ocean. A îmbunătăţit, a modernizat şi a inventat echipamente necesare scufundării, transportului subacvatic şi colectării de date. A condus diverse studii despre poluarea oceanului planetar şi a luptat împotriva deversării deşeurilor în râuri şi mări.

Cu vasul Calypso, a explorat mările şi oceanele lumii, ajungând şi la Constanţa, de unde a demarat un proiect de studiu asupra poluării Mării Negre şi a Dunării la gurile sale. Proiectul s-a concretizat în 1990-1992 prin înfiinţarea Rezervaţiei Deltei Dunării. Descoperirile şi cercetările sale sunt adunate în 50 de cărţi, două enciclopedii, mai multe filme de lung metraj şi peste 120 de documentare. „Când un om are ocazia să trăiască o viaţă extraordinară, nu are niciun drept să o ţină doar pentru el; are obligaţia să o împărtăşească cu ceilalţi”, a spus Cousteau odată.

Mirela Dascălu, Târgu Neamţ

Comentariile sunt închise

Devotionale Audio

Spune-le și altora! - 2016. Jacques-Yves Cousteau a iubit natura şi lumea acvatică în special, căreia i-a dedicat viaţa sa. Dorinţa lui cea mai mare a fost să le descopere oamenilor locurile cele mai ascunse şi mai inaccesibile din ocean. A îmbunătăţit, a modernizat şi a inventat echipamente necesare scufundării... pe e-mail">
Primește devoționalele
pe e-mail
Abonează-te pentru a primi devoționalele pe e-mail în fiecare zi.
Te poți dezabona oricând prin link-ul de dezabonare din fiecare mesaj trimis.