Imunologia organismului

Jules Bordet – descoperiri legate de imunologie

Şi, astfel, vei căpăta trecere şi minte sănătoasă înaintea lui Dumnezeu şi înaintea oamenilor! (Proverbele 3:4)

Sistemul imunitar trebuie întărit şi consolidat pentru ca organismul să facă faţă bacteriilor cu care vine în contact. Alimentaţia sănătoasă este una dintre metodele prin care imunitatea poate fi întărită. Fructele şi legumele proaspete au vitamine şi minerale care sunt imediat absorbite în organism şi îl fortifică.

De același autor

Succesul este al tuturor

Creat pentru un scop

Zilnic, activitatea mea se desfăşoară în mijlocul copiilor. Am avut ocazia să pregătesc copiii pentru sezonul rece, dar au fost şi ocazii când m-am uitat la ei neputincioasă, neavând vreo cale de a reduce durerea lor. Însuşirea organismului de a opune rezistenţă microbilor şi capacitatea lui de a-şi păstra vigoarea şi sănătatea scad în unele situaţii.

Jules Bordet, un medic, bacteriolog şi imunolog belgian, născut în 13 iunie, a primit în 1919 Premiul Nobel pentru Fiziologie şi Medicină ca urmare a descoperit serului sangvin care distruge bacteriile.

În 1895, Bordet a constatat că două componente ale serului sangvin sunt responsabile pentru ruperea pereţilor celulelor bacteriene: unul este un stabil la căldură, anticorp găsit doar la animale deja imune la bacterie; celălalt este o substanţă sensibilă la căldură, găsită în toate animalele şi numită alexin. Mai târziu, Bordet a descoperit că celulele roşii de la o specie de animale, care sunt injectate în altă specie, sunt distruse printr-un proces – hemoliza. În 1906, tot el a decoperit bacteria Bordetella pertussis, care este responsabilă pentru tusea convulsivă.

Anişoara Arhip, Bacău

Comentariile sunt închise

Devotionale Audio

Imunologia organismului - 2016. Zilnic, activitatea mea se desfăşoară în mijlocul copiilor. Am avut ocazia să pregătesc copiii pentru sezonul rece, dar au fost şi ocazii când m-am uitat la ei neputincioasă, neavând vreo cale de a reduce durerea lor. Însuşirea organismului de a opune rezistenţă microbilor şi capacitatea lui de a... pe e-mail">
Primește devoționalele
pe e-mail
Abonează-te pentru a primi devoționalele pe e-mail în fiecare zi.
Te poți dezabona oricând prin link-ul de dezabonare din fiecare mesaj trimis.