Articolul precedentSabatul, pecetea Legii lui Dumnezeu
  Articolul următorCartea minune

  Importanța unei picături de sânge

  Karl Landsteiner

  Deci, cu atât mai mult acum, când suntem socotiţi neprihăniţi prin sângele Lui, vom fi mântuiţi prin El de mânia lui Dumnezeu. (Romani 5:9)

  Deşi o picătură de sânge poate fi considerată banală, ea poate deveni o sursă de viaţă pentru cel care are nevoie de transfuzie. Sau poate fi o sursă de moarte dacă provine de la o persoană bolnavă. Tu ai acceptat o „transfuzie” cu sângele lui Hristos?

  Nu de puţine ori ni s-a întâmplat să privim picături de sânge curgând, iar dacă eram chiar noi cei afectaţi, „priveliştea” se desfăşura după o perdea de lacrimi. Am auzit de multe ori apeluri la donarea de sânge.

  Primul sistem de clasificare a grupelor sangvine i se datorează lui Karl Landsteiner, medic şi biolog austriac, laureat al Premiului Nobel pentru Medicină. Acesta s-a născut în 14 iunie 1868, la Viena. El a raportat că, atunci când omului i se fac transfuzii de sânge de la animale, globulele de sânge străine rup vasele de sânge ale omului, eliberând hemoglobină. De asemenea, a subliniat că o reacţie similară poate apărea şi atunci când sângele unui om este transfuzat nu cu sânge de animal, ci chiar cu sângele altui om, putând cauza icter, şoc, hemoglobinurie.

  În 1909, Landsteiner a clasificat sângele uman în cunoscutul sistem ABO şi a arătat că transfuzia între persoane cu grupele A şi B determină distrugerea noilor celule sanguine. Landsteiner a sugerat că, deoarece caracteristicile care determină grupele sanguine sunt moştenite, grupele sanguine pot fi folosite pentru a lămuri cazurile de paternitate îndoielnică.

  Cristian Arhip, Bacău

  Importanța unei picături de sânge - 2016. Primul sistem de clasificare a grupelor sangvine i se datorează lui Karl Landsteiner, medic şi biolog austriac, laureat al Premiului Nobel pentru Medicină. El a raportat că, atunci când omului i se fac transfuzii de sânge de la animale, globulele de sânge străine rup vasele de sânge ale omului, eliberând...
  366like
  „366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment). Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

  Din aceeași categorie

  Cinci fecioare neînțelepte

  Neînțelept nu este cel ce nu a avut posibilitatea să învețe sau să se pregătească, ci acela care a considerat că e suficient să știi și să ai valori, dar să nu te deranjezi să le folosești. Lipsa înțelepciunii poate să însemne uneori comoditate, alteori poate fi egală cu superficialitatea; se poate rezuma la pregătire pe jumătate sau la speranța că voi avea „noroc”. Un simplu simț al administrării chibzuite le-a salvat pe cele cinci fecioare de la o așteptare ratată, inutilă.

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare neînțelepte

  Neînțelept nu este cel ce nu a avut posibilitatea să învețe sau să se pregătească, ci acela care a considerat că e suficient să știi și să ai valori, dar să nu te deranjezi să le folosești. Lipsa înțelepciunii poate să însemne uneori comoditate, alteori poate fi egală cu superficialitatea; se poate rezuma la pregătire pe jumătate sau la speranța că voi avea „noroc”. Un simplu simț al administrării chibzuite le-a salvat pe cele cinci fecioare de la o așteptare ratată, inutilă.

  Câmpul misionar de acasă

  Când folosim compasiunea blândă și când înțelegem cine sunt copiii noștri, avem ocazia să îi cunoaștem și să îi iubim și, astfel, să le arătăm cine este Isus. Mă rog ca Dumnezeu să vă binecuvânteze în mod bogat câmpul misionar, pentru veșnicie, iar copiii să poată spune: „Îl cunosc pe El!”

  Ţepuşul din carne

  Poate că Dumnezeu îngăduie durere în viața ta ca să corecteze anumite trăsături de caracter. Dacă acesta este cazul, mergi înainte ca Pavel sau ca David, nu în puterea ta, ci datorită influenței miraculoase a Creatorului care lucrează în tine.

  Eu, un salvator?

  Doamne, îți stau la dispoziție ca o umilă unealtă prin care să lucrezi la salvarea copiilor și a tinerilor! PROVOCARE: Alege unul sau mai mulți copii lipsiți de șansa unui cămin care să îi apropie de Domnul și oferă-te Lui ca să te folosească la salvarea acestora!

  A szemek kívánsága

  „Én pedig azt mondom néktek, hogy valaki asszonyra tekint gonosz kívánságnak okáért, immár paráználkodott azzal...