Articolul precedentSabatul, pecetea Legii lui Dumnezeu
  Articolul următorCartea minune

  Importanța unei picături de sânge

  Karl Landsteiner

  Deci, cu atât mai mult acum, când suntem socotiţi neprihăniţi prin sângele Lui, vom fi mântuiţi prin El de mânia lui Dumnezeu. (Romani 5:9)

  Deşi o picătură de sânge poate fi considerată banală, ea poate deveni o sursă de viaţă pentru cel care are nevoie de transfuzie. Sau poate fi o sursă de moarte dacă provine de la o persoană bolnavă. Tu ai acceptat o „transfuzie” cu sângele lui Hristos?

  Nu de puţine ori ni s-a întâmplat să privim picături de sânge curgând, iar dacă eram chiar noi cei afectaţi, „priveliştea” se desfăşura după o perdea de lacrimi. Am auzit de multe ori apeluri la donarea de sânge.

  Primul sistem de clasificare a grupelor sangvine i se datorează lui Karl Landsteiner, medic şi biolog austriac, laureat al Premiului Nobel pentru Medicină. Acesta s-a născut în 14 iunie 1868, la Viena. El a raportat că, atunci când omului i se fac transfuzii de sânge de la animale, globulele de sânge străine rup vasele de sânge ale omului, eliberând hemoglobină. De asemenea, a subliniat că o reacţie similară poate apărea şi atunci când sângele unui om este transfuzat nu cu sânge de animal, ci chiar cu sângele altui om, putând cauza icter, şoc, hemoglobinurie.

  În 1909, Landsteiner a clasificat sângele uman în cunoscutul sistem ABO şi a arătat că transfuzia între persoane cu grupele A şi B determină distrugerea noilor celule sanguine. Landsteiner a sugerat că, deoarece caracteristicile care determină grupele sanguine sunt moştenite, grupele sanguine pot fi folosite pentru a lămuri cazurile de paternitate îndoielnică.

  Cristian Arhip, Bacău

  Importanța unei picături de sânge - 2016. Primul sistem de clasificare a grupelor sangvine i se datorează lui Karl Landsteiner, medic şi biolog austriac, laureat al Premiului Nobel pentru Medicină. El a raportat că, atunci când omului i se fac transfuzii de sânge de la animale, globulele de sânge străine rup vasele de sânge ale omului, eliberând...
  366like
  „366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment). Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

  Din aceeași categorie

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Publicate astăzi

  Alege binecuvântarea specială!

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  O generație de înţelepţi

  Tu poţi deveni un mijloc prin care cei bătrâni să primească răspuns la cererea lor pentru ocrotire. E posibil ca Dumnezeu să te cheme să uşurezi poverile unui vârstnic care este sau nu un membru al familiei tale.

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!