Soluția lui Dumnezeu

Charles Goodyear – inventatorul vulcanizării cauciucului

Căci El este pacea noastră, care din doi a făcut unul și a surpat zidul de la mijloc care despărţea şi, în trupul Lui, a înlăturat vrăjmăşia dintre ei, Legea poruncilor, în orânduirile ei, ca să facă pe cei doi să fie în El însuşi un singur om nou, făcând astfel pace, (Efeseni 2;14,15)

Prin descoperirea lui, Charles Goodyear a oferit omenirii un procedeu care dă „viaţă” bucăţii de cauciuc. Tu poţi fi mijlocul prin care Dumnezeu poate întâlni şi „repara” un om şi viaţa lui. Nu rata nicio ocazie de a împlini planul acesta!

De același autor

Succesul este al tuturor

Creat pentru un scop

De câte ori nu ţi s-a întâmplat să se găurească o roată de la maşină sau să repari o roată de la bicicletă? Poate că a trebuit să repari chiar şi mingea cu care jucai fotbal alături de prietenii tăi. Te-ai gândit vreodată cum ar fi dacă nu ar fi fost inventat acest procedeu, vulcanizarea?

Charles Goodyear a fost un inventator american, cunoscut pentru faptul că, în 1839, a descoperit un procedeu de vulcanizare a cauciucului. Ulterior, a perfecţionat acest procedeu şi l-a patentat în data de 15 iunie 1844.

Goodyear a lucrat încă din tinereţe în fabrica tatălui său, unde se produceau unelte agricole şi accesorii metalice. A încercat să conducă o afacere proprie, dar a eşuat. A descoperit întâmplător că, dacă este tratat cu sulf şi dacă este tratat şi termic, cauciucul nu mai este rigid la temperaturi joase, fiindu-i menţinută elasticitatea. Astfel a devenit posibilă utilizarea acestui material la nivel industrial, iar procedeul a fost numit vulcanizare.

Ortansa Gabriela Danci, Vatra Dornei

Comentariile sunt închise

Devotionale Audio

Soluția lui Dumnezeu - 2016. De câte ori nu ţi s-a întâmplat să se găurească o roată de la maşină sau să repari o roată de la bicicletă? Poate că a trebuit să repari chiar şi mingea cu care jucai fotbal alături de prietenii tăi. Te-ai gândit vreodată cum ar fi dacă nu ar fi fost inventat acest procedeu, vulcanizarea? pe e-mail">
Primește devoționalele
pe e-mail
Abonează-te pentru a primi devoționalele pe e-mail în fiecare zi.
Te poți dezabona oricând prin link-ul de dezabonare din fiecare mesaj trimis.