Soluția lui Dumnezeu

Charles Goodyear – inventatorul vulcanizării cauciucului

Căci El este pacea noastră, care din doi a făcut unul și a surpat zidul de la mijloc care despărţea şi, în trupul Lui, a înlăturat vrăjmăşia dintre ei, Legea poruncilor, în orânduirile ei, ca să facă pe cei doi să fie în El însuşi un singur om nou, făcând astfel pace, (Efeseni 2;14,15)

Prin descoperirea lui, Charles Goodyear a oferit omenirii un procedeu care dă „viaţă” bucăţii de cauciuc. Tu poţi fi mijlocul prin care Dumnezeu poate întâlni şi „repara” un om şi viaţa lui. Nu rata nicio ocazie de a împlini planul acesta!

De câte ori nu ţi s-a întâmplat să se găurească o roată de la maşină sau să repari o roată de la bicicletă? Poate că a trebuit să repari chiar şi mingea cu care jucai fotbal alături de prietenii tăi. Te-ai gândit vreodată cum ar fi dacă nu ar fi fost inventat acest procedeu, vulcanizarea?

Charles Goodyear a fost un inventator american, cunoscut pentru faptul că, în 1839, a descoperit un procedeu de vulcanizare a cauciucului. Ulterior, a perfecţionat acest procedeu şi l-a patentat în data de 15 iunie 1844.

Goodyear a lucrat încă din tinereţe în fabrica tatălui său, unde se produceau unelte agricole şi accesorii metalice. A încercat să conducă o afacere proprie, dar a eşuat. A descoperit întâmplător că, dacă este tratat cu sulf şi dacă este tratat şi termic, cauciucul nu mai este rigid la temperaturi joase, fiindu-i menţinută elasticitatea. Astfel a devenit posibilă utilizarea acestui material la nivel industrial, iar procedeul a fost numit vulcanizare.

Ortansa Gabriela Danci, Vatra Dornei

366like
366like
„366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment).Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor