Scos din foc

  John Wesley – fondatorul metodismului

  Eu am venit să arunc un joc pe pământ. Şi ce vreau decât să fie aprins chiar acum! (Luca 12:49)

  John Wesley a fost omul care, odată scos din flăcări de Mântuitorul, s-a aprins de focul dragostei divine, împărtăşind şi trăind mesajul Evangheliei în toate zilele vieţii lui. Şi tu eşti chemat să răspunzi iubirii cereşti printr-o consacrare deplină, pentru că Cel care te-a scos din foc este vrednic să primească „rodul muncii sufletului Lui” şi din viaţa ta.

  Dragostea fără margini a lui Dumnezeu pentru fiinţele căzute în păcat s-a descoperit atunci când, pe cruce. Mielul lui Dumnezeu a purtat păcatul unei lumi condamnate la pierzare. Acest adevăr separă întreaga omenire în două categorii: cei care au căzut pe „Piatră” şi s-au lăsat zdrobiţi de ea şi cei peste care „Piatra” a căzut, fiind spulberaţi de ea.

  Una dintre figurile proeminente ale secolului al XVIII-lea a fost John Wesley, acesta fiind din categoria celor care au căzut pe „Stâncă” atunci când au înţeles adâncimea iubirii lui Dumnezeu.
  John a fost al cincisprezecelea dintre nouăsprezece copii ai familiei. La vârsta de 6 ani, casa lor a fost distrustă de un incendiu. Susana şi Samuel Wesley şi-au scos copiii afară din casa în flăcări. Când i-au numărat, au constatat că John rămăsese înăuntru. Tatăl a încercat să-l salveze, dar flăcările erau prea mari şi căldura prea puternică. Copilul a apărut însă la o fereastră, iar nişte vecini, cocoţaţi unii pe umerii altora, au format o scară vie şi au putut ajunge la fereastră, salvându-1 chiar înainte de a cădea tavanul. Mai târziu, John a mărturisit că a fost scos din foc de două ori: prima dată cu ocazia incendiului, iar a doua oară când L-a primit pe Hristos ca Mântuitor personal.

  Gabriel Manafu, ITA, Cernica

  Scos din foc - 2016. Dragostea fără margini a lui Dumnezeu pentru fiinţele căzute în păcat s-a descoperit atunci când, pe cruce. Mielul lui Dumnezeu a purtat păcatul unei lumi condamnate la pierzare. Acest adevăr separă întreaga omenire în două categorii: cei care au căzut pe „Piatră” şi s-au lăsat zdrobiţi de...
  366like
  „366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment). Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

  Din aceeași categorie

  Cei trei iezi

  Întreabă-te astăzi din ce categorie faci parte. Abuzezi de poziția ta? Ești un laș care doar se ascunde? Sau ai curajul să te exprimi, dar și să înțelegi când insistența este inutilă?

  Porunca a treia

  Atenție, distanțarea dintre noi și Dumnezeu nu apare dintr-odată, ci treptat, pe neobservate și în etape mici, dar repetate. Dacă Îl rechemăm acum în viața noastră, Tatăl ceresc vine fără întârziere sau șovăire.

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Trei crai de la Răsărit

  La final, întreabă-te ce fel de daruri poți aduce tu prin care să-L recunoști pe Domnul Isus ca Rege, Mare-Preot și Jertfă pentru salvarea celui pierdut.

  Publicate astăzi

  Cei trei iezi

  Întreabă-te astăzi din ce categorie faci parte. Abuzezi de poziția ta? Ești un laș care doar se ascunde? Sau ai curajul să te exprimi, dar și să înțelegi când insistența este inutilă?

  SM (Sindromul Martei)

  Dumnezeu a spus că, înainte să Îl chemăm, El va răspunde. Domnul ar fi răspuns mai devreme rugăciunilor mele fierbinți, dacă m-aș fi oprit și aș fi stat mai întâi să petrec timp cu El. În schimb, am lăsat ca sindromul Martei să mă cuprindă.

  Cine este mai tare?

  Dacă ai tendinţa să te enervezi uşor, supune-te Domnului, pentru ca El să-ţi controleze firea. Fii deschis la posibilitatea de a primi ajutor profesionist, deoarece Dumnezeu lucrează adesea prin consilieri şi psihologi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să iubească

  Mijlocește în rugăciune ca tinerii să cunoască iubirea divină! PROVOCARE: Exprimă-ți dragostea față de cei dragi din viața ta!

  Isten teljesebb megismerése

  „Az pedig az örök élet, hogy megismerjenek téged, az egyedül igaz Istent, és akit elküldtél,...