Scos din foc

John Wesley – fondatorul metodismului

Eu am venit să arunc un joc pe pământ. Şi ce vreau decât să fie aprins chiar acum! (Luca 12:49)

John Wesley a fost omul care, odată scos din flăcări de Mântuitorul, s-a aprins de focul dragostei divine, împărtăşind şi trăind mesajul Evangheliei în toate zilele vieţii lui. Şi tu eşti chemat să răspunzi iubirii cereşti printr-o consacrare deplină, pentru că Cel care te-a scos din foc este vrednic să primească „rodul muncii sufletului Lui” şi din viaţa ta.

Dragostea fără margini a lui Dumnezeu pentru fiinţele căzute în păcat s-a descoperit atunci când, pe cruce. Mielul lui Dumnezeu a purtat păcatul unei lumi condamnate la pierzare. Acest adevăr separă întreaga omenire în două categorii: cei care au căzut pe „Piatră” şi s-au lăsat zdrobiţi de ea şi cei peste care „Piatra” a căzut, fiind spulberaţi de ea.

Una dintre figurile proeminente ale secolului al XVIII-lea a fost John Wesley, acesta fiind din categoria celor care au căzut pe „Stâncă” atunci când au înţeles adâncimea iubirii lui Dumnezeu.
John a fost al cincisprezecelea dintre nouăsprezece copii ai familiei. La vârsta de 6 ani, casa lor a fost distrustă de un incendiu. Susana şi Samuel Wesley şi-au scos copiii afară din casa în flăcări. Când i-au numărat, au constatat că John rămăsese înăuntru. Tatăl a încercat să-l salveze, dar flăcările erau prea mari şi căldura prea puternică. Copilul a apărut însă la o fereastră, iar nişte vecini, cocoţaţi unii pe umerii altora, au format o scară vie şi au putut ajunge la fereastră, salvându-1 chiar înainte de a cădea tavanul. Mai târziu, John a mărturisit că a fost scos din foc de două ori: prima dată cu ocazia incendiului, iar a doua oară când L-a primit pe Hristos ca Mântuitor personal.

Gabriel Manafu, ITA, Cernica

366like
366like
„366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment).Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video