Pentru că e acolo!

George Mallory – alpinist

… Dar fac un singur lucru: uitând ce este în urma mea şi aruncân-du-mâ spre ce este înainte, alerg spre ţintă. (Filipeni 3:13,14)

Şi pentru tine, Cineva a stabilit traseul spre Acel mai înalt munte. Îţi doreşti cu aceeaşi ardoare să atingi Cerul încât să spui: Ar fi groaznic ca alţii să ajungă acolo fără mine? încearcă din nou! Astăzi este un nou început, iar Isus te va asista pas cu pas până în vârf. Trebuie să porneşti. De ce? Pentru că veşnicia e acolo, Tatăl tău e acolo, Cerul e acolo.

Probabil că ai urcat şi tu un deal sau un munte şi ai fost ispitit să renunţi întrucât era prea greu. Cineva sau ceva te-a motivat însă să mergi mai departe, bucurându-te în final de atingerea ţintei.

În 18 iunie 1886, se naşte George Mallory, omul despre care se presupune că ar fi atins pentru prima dată vârful Everest. La vârsta de numai 7 ani, acesta se caţără pe turla bisericii locale. Mai târziu, finalizează studiile la Cambridge, se căsătoreşte şi are trei copii. După luni de cercetare şi luptă cu muntele care nu se lăsase călcat în picioare până la data aceea, îi scrie soţiei sale, Ruth: „Draga mea, am găsit drumul către marele munte. Am stabilit traseul spre vârf pentru oricine vrea să încerce marea aventură.” O avalanşă îi răpeşte însă şapte oameni şi-l întoarce acasă fără să fi reuşit să atingă vârful.

După o vreme, o porneşte din nou la drum, spunându-i soţiei: „Ar fi groaznic să-i văd pe alţii cucerind vârful fără mine.” în 1921, Mallory atinge cota de 7 000 de metri, în 1922, urcă la 8 200 de metri, iar în 1924, stabileşte un record, ajungând la 8 600 de metri. Când un ziarist de la The New York Times îl întreabă:„De ce te caţeri pe Everest?”, el răspunde prin cuvintele devenite celebre: „PENTRU CĂ E ACOLO!”

Marin Chirileanu, Vatra Dornei

366like
366like
„366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment).Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video