Articolul precedentO expresie a mulțumirii
  Articolul următorCe a făcut vraciul?

  „FACE” ori „(THE) BOOK”?

  Charles Spurgeon

  Întoarceţi-vă la Mine, şi veţi fi mântuiţi toţi cei ce sunteţi la marginile pământului! Căci Eu sunt Dumnezeu, şi nu altul. (Isaia 45:22)

  Oare cum ar fi viaţa mea şi viaţa ta dacă L-am căuta pe Dumnezeu cum a făcut-o acest băieţel? Eu vreau să aflu! Nu vreau să fiu mai îngrijorat pentru imaginea mea decât pentru relaţia cu Dumnezeu şi studiul Cărţii. M-am hotărât! Vreau să-L urmez din toată inima! Vii şi tu?

  Astăzi îi dăm un like lui Charles Spurgeon. Acesta s-a născut în Anglia, în prima parte a secolului al XIX-lea. Până la doi ani a fost crescut de părinţi, apoi a fost nevoit să se mute cu bunicii, petrecând patru ani alături de ei. Datorită bunicului său care era pastor, a început să iubească cititul, preferata lui fiind Călătoria creştinului.

  Întors la casa părintească, a primit cu bucurie noi responsabilităţi: este vorba despre trei fraţi mai mici. Cu timpul, pasiunea pentru citit a crescut, şi a început să şi scrie. îi plăcea să compună poezii şi era „redactorul” unei reviste.

  În jurul vârstei de 11 ani, a început să fie chinuit de un simţământ profund de vinovăţie. Deşi crescut într-o familie creştină, ştia că era departe de Dumnezeu. îi lipsea experienţa cu El, iar frustrarea pe care o trăia l-a determinat să facă totul pentru a-L cunoaşte.

  Dumnezeu i-a răspuns într-un mod neaşteptat şi dar. în timpul unei călătorii, a fost surprins de o furtună şi, neavând alt loc în care să se adăpostească, a intrat într-o biserică metodistă, unde serviciul divin era în plină desfăşurare. Atund, Dumnezeu i-a atins inima prin versetul 22 din Isaia 45. Rezultatul? O viaţă dedicată lui Dumnezeu.

  Ştefan Bărbuceanu, ITA, Cernica

  „FACE” ori „(THE) BOOK”? - 2016. Astăzi îi dăm un like lui Charles Spurgeon. Acesta s-a născut în Anglia, în prima parte a secolului al XIX-lea. Până la doi ani a fost crescut de părinţi, apoi a fost nevoit să se mute cu bunicii, petrecând patru ani alături de ei. Datorită bunicului său care era pastor...
  366like
  „366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment). Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

  Din aceeași categorie

  Cei trei iezi

  Întreabă-te astăzi din ce categorie faci parte. Abuzezi de poziția ta? Ești un laș care doar se ascunde? Sau ai curajul să te exprimi, dar și să înțelegi când insistența este inutilă?

  Porunca a treia

  Atenție, distanțarea dintre noi și Dumnezeu nu apare dintr-odată, ci treptat, pe neobservate și în etape mici, dar repetate. Dacă Îl rechemăm acum în viața noastră, Tatăl ceresc vine fără întârziere sau șovăire.

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Trei crai de la Răsărit

  La final, întreabă-te ce fel de daruri poți aduce tu prin care să-L recunoști pe Domnul Isus ca Rege, Mare-Preot și Jertfă pentru salvarea celui pierdut.

  Publicate astăzi

  Cei trei iezi

  Întreabă-te astăzi din ce categorie faci parte. Abuzezi de poziția ta? Ești un laș care doar se ascunde? Sau ai curajul să te exprimi, dar și să înțelegi când insistența este inutilă?

  SM (Sindromul Martei)

  Dumnezeu a spus că, înainte să Îl chemăm, El va răspunde. Domnul ar fi răspuns mai devreme rugăciunilor mele fierbinți, dacă m-aș fi oprit și aș fi stat mai întâi să petrec timp cu El. În schimb, am lăsat ca sindromul Martei să mă cuprindă.

  Cine este mai tare?

  Dacă ai tendinţa să te enervezi uşor, supune-te Domnului, pentru ca El să-ţi controleze firea. Fii deschis la posibilitatea de a primi ajutor profesionist, deoarece Dumnezeu lucrează adesea prin consilieri şi psihologi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să iubească

  Mijlocește în rugăciune ca tinerii să cunoască iubirea divină! PROVOCARE: Exprimă-ți dragostea față de cei dragi din viața ta!

  Isten teljesebb megismerése

  „Az pedig az örök élet, hogy megismerjenek téged, az egyedül igaz Istent, és akit elküldtél,...