„FACE” ori „(THE) BOOK”?

Charles Spurgeon

Întoarceţi-vă la Mine, şi veţi fi mântuiţi toţi cei ce sunteţi la marginile pământului! Căci Eu sunt Dumnezeu, şi nu altul. (Isaia 45:22)

Oare cum ar fi viaţa mea şi viaţa ta dacă L-am căuta pe Dumnezeu cum a făcut-o acest băieţel? Eu vreau să aflu! Nu vreau să fiu mai îngrijorat pentru imaginea mea decât pentru relaţia cu Dumnezeu şi studiul Cărţii. M-am hotărât! Vreau să-L urmez din toată inima! Vii şi tu?

Astăzi îi dăm un like lui Charles Spurgeon. Acesta s-a născut în Anglia, în prima parte a secolului al XIX-lea. Până la doi ani a fost crescut de părinţi, apoi a fost nevoit să se mute cu bunicii, petrecând patru ani alături de ei. Datorită bunicului său care era pastor, a început să iubească cititul, preferata lui fiind Călătoria creştinului.

Întors la casa părintească, a primit cu bucurie noi responsabilităţi: este vorba despre trei fraţi mai mici. Cu timpul, pasiunea pentru citit a crescut, şi a început să şi scrie. îi plăcea să compună poezii şi era „redactorul” unei reviste.

În jurul vârstei de 11 ani, a început să fie chinuit de un simţământ profund de vinovăţie. Deşi crescut într-o familie creştină, ştia că era departe de Dumnezeu. îi lipsea experienţa cu El, iar frustrarea pe care o trăia l-a determinat să facă totul pentru a-L cunoaşte.

Dumnezeu i-a răspuns într-un mod neaşteptat şi dar. în timpul unei călătorii, a fost surprins de o furtună şi, neavând alt loc în care să se adăpostească, a intrat într-o biserică metodistă, unde serviciul divin era în plină desfăşurare. Atund, Dumnezeu i-a atins inima prin versetul 22 din Isaia 45. Rezultatul? O viaţă dedicată lui Dumnezeu.

Ştefan Bărbuceanu, ITA, Cernica

366like
366like
„366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment).Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor