Era victoriană

Regina Victoria – bunica Europei

Ceea ce face farmecul unui om este bunătatea lui! (Proverbele 19:22 p.p.)

Au trecut mai bine de 100 de ani de la moartea reginei Victoria şi totuşi se vorbeşte în continuare despre Era Victoriană ca despre cea mai bună din istoria Regatului Unit. Regina a influenţat atât de mult istoria, pentru că valorile declarate au fost şi valorile trăite de ea, iar societatea a urmat-o. Trăieşte ceea ce predici şi spui!

Faptele cu cea mai mare influenţă sunt cele ale căror urmări reuşesc să treacă graniţa vieţii noastre, devenind normalitate pentru generaţiile viitoare.

De același autor

Succesul este al tuturor

Creat pentru un scop

În 20 iunie 1837, Victoria Alexandrina devine regină a Marii Britanii, la vârsta de 18 ani, după ce cei trei fraţi mai mari ai tatălui ei au murit fără să lase moştenitori legitimi în viaţă. Regatul Unit era deja o monarhie constituţională, în care suveranul deţinea relativ puţine atribuţii politice. Regina Victoria a încercat să influenţeze politica guvernului şi numirile ministeriale, devenind un simbol naţional şi fiind identificată cu standardele stricte de moralitate personală.

Regina s-a căsătorit în 1840 cu prinţul Albert de Saxa-Coburg şi Gotha. Cei nouă copii ai lor şi cei 26 de nepoţi care au atins vârsta maturităţii s-au căsătorit în interiorul altor case regale sau familii nobile europene, regina câştigându-şi astfel renumele de „bunica Europei”. După decesul soţului, regina a purtat un doliu profund şi a evitat apariţiile publice. Jubileele ei de Aur şi de Diamant au fost momente de sărbătoare publică.

Domnia ei este cunoscută ca Era Victoriană. A fost o perioadă de schimbări industriale, culturale, politice, ştiinţifice şi militare.

Mirela Atomei, Bacău

Comentariile sunt închise

Devotionale Audio

Era victoriană - 2016. Faptele cu cea mai mare influenţă sunt cele ale căror urmări reuşesc să treacă graniţa vieţii noastre, devenind normalitate pentru generaţiile viitoare. pe e-mail">
Primește devoționalele
pe e-mail
Abonează-te pentru a primi devoționalele pe e-mail în fiecare zi.
Te poți dezabona oricând prin link-ul de dezabonare din fiecare mesaj trimis.