Articolul precedentSăptămâna Creației
  Articolul următorUn lider demn de urmat

  Era victoriană

  Regina Victoria – bunica Europei

  Ceea ce face farmecul unui om este bunătatea lui! (Proverbele 19:22 p.p.)

  Au trecut mai bine de 100 de ani de la moartea reginei Victoria şi totuşi se vorbeşte în continuare despre Era Victoriană ca despre cea mai bună din istoria Regatului Unit. Regina a influenţat atât de mult istoria, pentru că valorile declarate au fost şi valorile trăite de ea, iar societatea a urmat-o. Trăieşte ceea ce predici şi spui!

  Faptele cu cea mai mare influenţă sunt cele ale căror urmări reuşesc să treacă graniţa vieţii noastre, devenind normalitate pentru generaţiile viitoare.

  În 20 iunie 1837, Victoria Alexandrina devine regină a Marii Britanii, la vârsta de 18 ani, după ce cei trei fraţi mai mari ai tatălui ei au murit fără să lase moştenitori legitimi în viaţă. Regatul Unit era deja o monarhie constituţională, în care suveranul deţinea relativ puţine atribuţii politice. Regina Victoria a încercat să influenţeze politica guvernului şi numirile ministeriale, devenind un simbol naţional şi fiind identificată cu standardele stricte de moralitate personală.

  Regina s-a căsătorit în 1840 cu prinţul Albert de Saxa-Coburg şi Gotha. Cei nouă copii ai lor şi cei 26 de nepoţi care au atins vârsta maturităţii s-au căsătorit în interiorul altor case regale sau familii nobile europene, regina câştigându-şi astfel renumele de „bunica Europei”. După decesul soţului, regina a purtat un doliu profund şi a evitat apariţiile publice. Jubileele ei de Aur şi de Diamant au fost momente de sărbătoare publică.

  Domnia ei este cunoscută ca Era Victoriană. A fost o perioadă de schimbări industriale, culturale, politice, ştiinţifice şi militare.

  Mirela Atomei, Bacău

  Era victoriană - 2016. Faptele cu cea mai mare influenţă sunt cele ale căror urmări reuşesc să treacă graniţa vieţii noastre, devenind normalitate pentru generaţiile viitoare.
  366like
  „366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment). Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

  Din aceeași categorie

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Dublă comandă

  Ceea ce trebuie să știm se rezumă la următorul adevăr, cel puțin în ce Îl privește pe Dumnezeu. El vrea să facem propriile noastre alegeri și să ne bucurăm de tot, dar nu dorește să fim nefericiți după bucuria de moment a deciziilor noastre. Pe El asta Îl preocupă foarte mult: fericirea noastră și înainte, și în timpul, și după ce facem ceva.

  Publicate astăzi

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Bunicuţa

  Despre bunici se spune că nepoţii sunt ca o coroană pentru el. Despre copii, textul spune că părinţii sunt mândri de ei. Toţi suntem incluşi în acest text, chiar dacă nu toţi suntem părinţi sau bunici, toţi suntem copii şi toţi trebuie să avem un respect profund faţă de generaţiile trecute.

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  A biztos prófétai szó

  „Mert e látomás bizonyos időre szól, de vége felé siet és meg nem csal; ha...