Sărbătoarea muncii

Ziua Muzicii Europene

Cântaţi Domnului o cântare nouă! Cântaţi Domnului, toţi locuitorii pământului! (Psalmii 96:1)

Fă din ziua de azi o sărbătoare! Ascultă muzică de calitate, învaţă un cântec nou, mergi la un concert sau fredonează o piesă dragă împreună cu un prieten, la-o la pas prin parc şi ascultă trilurile păsărelelor. Chiar şi ele cântă vesele! Dumnezeu vrea să fii un tânăr fericit. Alege să-L onorezi prin muzica pe care o asculţi sau o cânţi. Lasă-ţi sufletul purtat în armonii colorate către Maestrul muzicii!

Îţi place să cânţi? Dar să asculţi muzică sau să mergi la concerte? Platon spunea: „Muzica este o lege morală. Ea dă suflet universului, aripi gândirii, avânt închipuirii, farmec tinereţii, viaţă şi veselie tuturor lucrurilor. Ea este esenţa ordinii, înălţând sufletul către tot ce este bun, drept şi frumos.”

În 21 iunie 1982, în Franţa se lansează „Fete de la musique”, festival ce are la origini visul unui tânăr muzician pasionat de această artă. Maurice Fleuret a propus să existe o zi în care muzica să fie peste tot, iar oamenii să se bucure gratuit de concerte de calitate. Astfel s-au adunat profesioniştii vremii, împreună cu muzicieni amatori pentru a organiza o sărbătoare adevărată.

„Fete de la musique” a devenit deopotrivă atât un loc de întâlnire a variatelor genuri şi forme de expresivitate muzicală, cât şi a iubitorilor acestei arte. în anul 1985, sărbătoarea este internaţionalizată şi devine Ziua Muzicii Europene. Astăzi, Ziua Muzicii este celebrată pe cinci continente, în peste 120 de ţări, prin concerte gratuite şi manifestări de amploare. Această sărbătoare are succes şi datorită voluntarilor care oferă zilei o latură spontană, tinerească, plină de voioşie.

Kristhine Chirileanu, Vatra Dornei

366like
366like
„366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment).Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor