Și tu poți fi premiat!

Walter Bonatti – câştigător al celui mai frumos premiu din alpinism

Nu te lăsa biruit de râu, ci biruieşte răul prin bine. (Romani 12:21)

În drumul tău, ţi s-a întâmplat să fii acuzat pe nedrept? Continuă să urci! Dumnezeu cunoaşte fiecare aspect al vieţii tale şi, cel mai important, aşteaptă să îţi ofere premiul pentru credincioşia ta: coroana de aur.

De același autor

Succesul este al tuturor

Creat pentru un scop

În 22 iunie 1930, se naşte Walter Bonatti, omul care devine mai târziu alpinist, explorator şi jurnalist. în 1954, acesta ajută doi coechipieri să ajungă pe vârful muntelui K2, petrecând o noapte afară, la -50°C. Într-un adăpost în zăpadă, pentru a le duce celor doi tuburi cu oxigen şi alimente. Bonatti se alege cu degerături şi, după ce urcă la cei doi pentru a le da tuburile cu oxigen, e nevoit să coboare un alt coleg a cărui stare de sănătate se agravase din cauza altitudinii.

Datorită oxigenului adus de el, cei doi ajung în vârf, fiind primii alpinişti care au urcat pe K2, cel mai dificil munte din lume. La coborâre, drept „mulţumire”, unul dintre cei doi îl acuză pe Bonatti că ar fi consumat din oxigenul pe care li-1 adusese, îngreunându-le astfel urcuşul. Timp de 50 de ani, Bonatti este considerat un om fără caracter.

În 2004, unul dintre cei doi alpinişti mărturiseşte că a primit buteliile cu oxigen intacte, dar că, în timpul ascensiunii, acestea au început să piardă oxigen. Bonatti nu avusese nicio vină. În 2012, acesta primeşte „Pioletul de Aur” pentru întreaga carieră. Cineva l-a descris ca fiind unul dintre cei mai mari alpinişti, un om care n-a căutat să coboare muntele la el, ci a urcat el pe munte.

Marin Chirileanu, Vatra Dornei

Comentariile sunt închise

Devotionale Audio

Și tu poți fi premiat! - 2016. În 22 iunie 1930, se naşte Walter Bonatti, omul care devine mai târziu alpinist, explorator şi jurnalist. în 1954, acesta ajută doi coechipieri să ajungă pe vârful muntelui K2, petrecând o noapte afară, la -50°C. Într-un adăpost în zăpadă, pentru a le duce celor doi tuburi cu oxigen şi alimente. Bonatti se alege cu... pe e-mail">
Primește devoționalele
pe e-mail
Abonează-te pentru a primi devoționalele pe e-mail în fiecare zi.
Te poți dezabona oricând prin link-ul de dezabonare din fiecare mesaj trimis.