Să fii numărul unu

  Wilma Rudolph – atletă de performanţă

  Domnul te va face să fii cap, nu coadă; întotdeauna vei fi sus, şi niciodată nu vei fi jos, dacă vei asculta poruncile Domnului, Dumnezeului tău, pe care ţi le dau astăzi, dacă le vei păzi şi le vei împlini. (Deuteronomul 28:l3)

  În lumea sportului, Wilma a fost un exemplu în ceea ce priveşte optimismul, tenacitatea şi dorinţa aprinsă de a fi pe primul loc. Experienţa ei ne marchează şi pe noi şi ne dă un imbold. în plus, noi avem şi un atu. Suntem fii şi fiice ale lui Dumnezeu, iar El ne-a creat ca să fim cap şi niciodată coadă. Nu-L dezamăgi! Alege-L pe El zi de zi şi vei fi pe primul loc!

  Îmi amintesc şi acum de zilele copilăriei, când alergam pe stradă, vrând să vedem care este cel mai rapid, care ajunge primul, având chiar şi adidaşi de „viteză”.

  Wilma Rudolph s-a născut în anul 1940, într-o zi asemenea celei de azi, fiind cel de-al douăzecilea copil dintre cei 22 ai familiei. Familia ei era săracă, dar decentă şi plină de virtuţi şi a luptat pentru educaţia fiecărui copilaş în parte. Naşterea Wilmei a fost prematură, iar fericirea copilăriei i-a fost ştirbită din cauza problemelor de sănătate care au lăsat-o cu un picior paralizat.

  Educaţia plină de optimism şi visul ei de a alerga şi de a fi pe locul unu nu i-au dat pace. Wilma a perseverat prin terapie şi exerciţiu fizic până când a fost vindecată complet. Apoi, în sfârşit, a început să se antreneze cu adevărat pentru a deveni o adetă de performanţă. La vârsta de 20 de ani, visul ei a devenit realitate. A câştigat o medalie de aur la Jocurile Olimpice de la Roma, în anul 1960.

  Gabriela-Alina Neacşu, Madrid

  Să fii numărul unu - 2016. Îmi amintesc şi acum de zilele copilăriei, când alergam pe stradă, vrând să vedem care este cel mai rapid, care ajunge primul, având chiar şi adidaşi de „viteză”.
  366like
  „366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment). Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

  Din aceeași categorie

  Șase zile, tot lucrul tău

  Cel care începe ziua cu Dumnezeu în gândurile lui, cu rugăciunea lui personală și cu dorința de a fi asistat pe drumul dintre dimineață și seară va găsi și împlinire în planurile lui, dar va găsi și odihnă, acea odihnă care îi permite să se simtă fericit.

  La ora șase începe programul TV

  Nimic nu se mai poate face fără sacrificii și voință. Provocarea vieții tale de astăzi este să te smulgi măcar pentru câteva zeci de minute din fața ecranelor și să oferi acel timp unui semen al tău sau lui Dumnezeu. Să știi că nu-i poți auzi de-adevăratelea pe cei de lângă tine sau pe Mântuitorul tău în zgomotul divertismentului sau al ficțiunii. Fă puțină liniște și privește un pic în gol; vei vedea cu mult mai mult!

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Bateria de șase volți

  Noi suntem întru totul dependenți de sursa noastră de putere; despărțiți de Dumnezeu nu putem face nimic, „în El avem viața, mișcarea și ființa”.

  Publicate astăzi

  Șase zile, tot lucrul tău

  Cel care începe ziua cu Dumnezeu în gândurile lui, cu rugăciunea lui personală și cu dorința de a fi asistat pe drumul dintre dimineață și seară va găsi și împlinire în planurile lui, dar va găsi și odihnă, acea odihnă care îi permite să se simtă fericit.

  Recunoștință

  După ce m-am adunat puțin, am înălțat rugăciuni umile, dându-I slavă Domnului cu lacrimi de mulțumire și de reconsacrare ca niciodată înainte. Încrederea mea în Isus a crescut foarte mult de la acel eveniment.

  Slujirea lui Dumnezeu (II)

  Gândeşte-te la felul tău de slujire. Le impui altora idei şi comportamente, făcând uz de putere? Le restrângi libertatea de conştiinţă semenilor tăi prin pedeapsă? Adu-ţi aminte că asemenea metode nu au caracterizat niciodată slujirea lui Dumnezeu.

  Copiii și tinerii bisericii – comoara noastră prețioasă

  Doamne, ajută-mă să nu iubesc cu vorba, ci cu fapta și cu adevărul! PROVOCARE: Găsește o modalitate prin care să încurajezi un copil sau un tânăr din biserica ta chiar astăzi!

  Háborúk az utolsó napokban

  „Így szól a Seregek Ura: Ímé, veszedelem indul egyik nemzettől a másik nemzetre, és nagy...