Să fii numărul unu

  Wilma Rudolph – atletă de performanţă

  Domnul te va face să fii cap, nu coadă; întotdeauna vei fi sus, şi niciodată nu vei fi jos, dacă vei asculta poruncile Domnului, Dumnezeului tău, pe care ţi le dau astăzi, dacă le vei păzi şi le vei împlini. (Deuteronomul 28:l3)

  În lumea sportului, Wilma a fost un exemplu în ceea ce priveşte optimismul, tenacitatea şi dorinţa aprinsă de a fi pe primul loc. Experienţa ei ne marchează şi pe noi şi ne dă un imbold. în plus, noi avem şi un atu. Suntem fii şi fiice ale lui Dumnezeu, iar El ne-a creat ca să fim cap şi niciodată coadă. Nu-L dezamăgi! Alege-L pe El zi de zi şi vei fi pe primul loc!

  Îmi amintesc şi acum de zilele copilăriei, când alergam pe stradă, vrând să vedem care este cel mai rapid, care ajunge primul, având chiar şi adidaşi de „viteză”.

  Wilma Rudolph s-a născut în anul 1940, într-o zi asemenea celei de azi, fiind cel de-al douăzecilea copil dintre cei 22 ai familiei. Familia ei era săracă, dar decentă şi plină de virtuţi şi a luptat pentru educaţia fiecărui copilaş în parte. Naşterea Wilmei a fost prematură, iar fericirea copilăriei i-a fost ştirbită din cauza problemelor de sănătate care au lăsat-o cu un picior paralizat.

  Educaţia plină de optimism şi visul ei de a alerga şi de a fi pe locul unu nu i-au dat pace. Wilma a perseverat prin terapie şi exerciţiu fizic până când a fost vindecată complet. Apoi, în sfârşit, a început să se antreneze cu adevărat pentru a deveni o adetă de performanţă. La vârsta de 20 de ani, visul ei a devenit realitate. A câştigat o medalie de aur la Jocurile Olimpice de la Roma, în anul 1960.

  Gabriela-Alina Neacşu, Madrid

  Să fii numărul unu - 2016. Îmi amintesc şi acum de zilele copilăriei, când alergam pe stradă, vrând să vedem care este cel mai rapid, care ajunge primul, având chiar şi adidaşi de „viteză”.
  366like
  „366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment). Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

  Din aceeași categorie

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Trei crai de la Răsărit

  La final, întreabă-te ce fel de daruri poți aduce tu prin care să-L recunoști pe Domnul Isus ca Rege, Mare-Preot și Jertfă pentru salvarea celui pierdut.

  Triunghiul Bermudelor

  O zicere înțeleaptă spune următorul lucru: „Nu te duce pe terenul lui Satana pentru că nu știi ce va face cu tine.”

  Triunghiul echilateral

  Un bine, oricât de subiectiv ar fi, este neprețuit; trebuie doar să nu dăuneze cuiva gestul făcut de noi, în rest, grija noastră e aceea de a face totul pe deplin. Exemplul perfect este Mântuitorul nostru, care a făcut bine chiar și vrăjmașilor Lui.

  Publicate astăzi

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Răzbunarea nu este a noastră

  Ţi-a greşit cândva cineva? Dacă te gândeşti la răzbunare, ia în considerare ce spune Dumnezeu: „Răzbunarea este a Mea, Eu voi răsplăti.” El nu-ţi cere să te răzbuni, mai degrabă să împlineşti nevoile de bază ale vrăjmaşului tău, după cum te îndrumă textul de astăzi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie… biserică

  Roagă-te pentru spiritul de comunitate din biserica ta! PROVOCARE: Gândește-te la o idee care ar putea îmbunătăți părtășia dintre credincioși și pune-o în aplicare!

  Bizonyosodjunk meg Isten jóságáról!

  „Érezzétek és lássátok meg, hogy jó az Úr! Boldog az az ember, aki Őbenne bízik.”...