Moștenirea lui Dumnezeu

  Johannes Gutenberg – inventatorul tiparului cu litere mobile

  Şi acum, fraţilor, vă încredinţez în mâna lui Dumnezeu şi a Cuvântului barului Său, care vă poate zidi sufleteşte şi vă poate da moştenirea împreună cu toţi cei sfinţiţi. (Faptele apostolilor 20:32)

  Johannes Gutenberg şi-a lăsat amprenta în istorie. La rândul tău, eşti chemat astăzi să faci parte din moştenirea lui Dumnezeu şi prin tine, prin simplitatea şi naturaleţea ta, oamenii să cunoască harul şi dragostea Domnului Isus.

  Poate că îţi aduci aminte cu nostalgie de prima carte pe care ai citit-o în copilărie şi probabil, cu uimire. Îţi aminteşti şi conţinutul acesteia.

  E posibil ca părinţii să-ţi fi povestit în copilărie că Johannes Gutenberg este inventatorul tiparului cu litere mobile din metal. Acesta s-a născut în data de 24 iunie 1400, într-o familie de condiţie bună, tatăl său fiind negustor.

  Întrucât se născuse într-o familie bogată, micul Johannes a învăţat să citească de la o vârstă fragedă, un fapt deosebit de rar în vremurile acelea, când singurii ştiutori de carte erau călugării şi unele personaje din clasa aristocrată.

  Gutenberg a marcat ca nimeni altul întreaga cultură şi civilizaţie, fiind, dintr-un anumit punct de vedere, „părintele cărţilor”. Chiar dacă a avut de înfruntat multe obstacole spedfice acelor timpuri, el ne-a lăsat o moştenire care fascinează şi astăzi.

  Corina Brănişteanu, LTA, Craiova

  Moștenirea lui Dumnezeu - 2016. Poate că îţi aduci aminte cu nostalgie de prima carte pe care ai citit-o în copilărie şi probabil, cu uimire. Îţi aminteşti şi conţinutul acesteia. E posibil ca părinţii să-ţi fi povestit în copilărie că Johannes Gutenberg este inventatorul tiparului cu litere mobile din metal.
  366like
  „366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment). Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

  Din aceeași categorie

  Povești în șase cuvinte

  Chiar dacă nu-i ușor, scrie-ți azi povestea din șase cuvinte. Este loc de sinceritate, nu trebuie să o faci publică, doar gândește-te la acest lucru.

  6 din 49

  „Eu sunt cu omul smerit și zdrobit cu inima!” Așa sună făgăduința Lui pentru tine și pentru inima ta descurajată sau rănită. Luptele lasă răni, în mod clar, dar Mântuitorul tău poate nu doar să vindece inima, ci El dă putere slăbănogului și poate readuce la viață pe cineva care și-a pierdut-o.

  Parola din minimum șase caractere

  Recomandarea lui Dumnezeu este următoarea: „Intră în cămăruța ta, închide ușa după tine; să nu știe stânga ce face dreapta.” Este practic sfatul Lui pentru a depune dosarul secretelor noastre în mâna Lui, iar El promite că nu va permite niciunui hacker să aibă acces la viața noastră.

  Șase zile, tot lucrul tău

  Cel care începe ziua cu Dumnezeu în gândurile lui, cu rugăciunea lui personală și cu dorința de a fi asistat pe drumul dintre dimineață și seară va găsi și împlinire în planurile lui, dar va găsi și odihnă, acea odihnă care îi permite să se simtă fericit.

  Publicate astăzi

  Povești în șase cuvinte

  Chiar dacă nu-i ușor, scrie-ți azi povestea din șase cuvinte. Este loc de sinceritate, nu trebuie să o faci publică, doar gândește-te la acest lucru.

  Ajutor! Sunt mamă!

  A fi mamă nu este ușor, mai ales dacă ești singură. Dar Dumnezeu a promis că nu ne va lăsa, ci El ne va fi puterea. Deci mă prind de făgăduința aceasta: Dumnezeu o va salva pe fiica mea.

  Actele de bunătate

  Faptele de generozitate cu ajutorul banilor sunt un tip special de slujire, pentru că implicarea într-o asemenea slujire nu numai că satisface nevoile altora, dar îi şi ajută pe aceştia să îi fie recunoscători lui Dumnezeu. Cu alte cuvinte, Dumnezeu este onorat prin aceste acte, când vin dintr-o inimă generoasă şi bună.

  Istorii repetate

  Învață-ne, Doamne, să căutăm voia Ta în Scripturi! Și învață-ne, Te rugăm, să le oferim cunoașterea de Tine și copiilor noștri! PROVOCARE: Dacă ai ocazia, spune-i astăzi unui copil sau unui tânăr cât de mult îl iubește Dumnezeu și ce planuri mari a pregătit pentru el!

  Bölcsességre van szükségünk

  „Hanem menjetek inkább Izráel házának eltévelyedett juhaihoz.” (Mát 10,6)„Amikor az emberek gyakorlati élete nem kerül...