Moștenirea lui Dumnezeu

  Johannes Gutenberg – inventatorul tiparului cu litere mobile

  Şi acum, fraţilor, vă încredinţez în mâna lui Dumnezeu şi a Cuvântului barului Său, care vă poate zidi sufleteşte şi vă poate da moştenirea împreună cu toţi cei sfinţiţi. (Faptele apostolilor 20:32)

  Johannes Gutenberg şi-a lăsat amprenta în istorie. La rândul tău, eşti chemat astăzi să faci parte din moştenirea lui Dumnezeu şi prin tine, prin simplitatea şi naturaleţea ta, oamenii să cunoască harul şi dragostea Domnului Isus.

  Poate că îţi aduci aminte cu nostalgie de prima carte pe care ai citit-o în copilărie şi probabil, cu uimire. Îţi aminteşti şi conţinutul acesteia.

  E posibil ca părinţii să-ţi fi povestit în copilărie că Johannes Gutenberg este inventatorul tiparului cu litere mobile din metal. Acesta s-a născut în data de 24 iunie 1400, într-o familie de condiţie bună, tatăl său fiind negustor.

  Întrucât se născuse într-o familie bogată, micul Johannes a învăţat să citească de la o vârstă fragedă, un fapt deosebit de rar în vremurile acelea, când singurii ştiutori de carte erau călugării şi unele personaje din clasa aristocrată.

  Gutenberg a marcat ca nimeni altul întreaga cultură şi civilizaţie, fiind, dintr-un anumit punct de vedere, „părintele cărţilor”. Chiar dacă a avut de înfruntat multe obstacole spedfice acelor timpuri, el ne-a lăsat o moştenire care fascinează şi astăzi.

  Corina Brănişteanu, LTA, Craiova

  Moștenirea lui Dumnezeu - 2016. Poate că îţi aduci aminte cu nostalgie de prima carte pe care ai citit-o în copilărie şi probabil, cu uimire. Îţi aminteşti şi conţinutul acesteia. E posibil ca părinţii să-ţi fi povestit în copilărie că Johannes Gutenberg este inventatorul tiparului cu litere mobile din metal.
  366like
  „366 like” se referă în fiecare zi la o personalitate (om de valoare) care s-a născut la acea dată sau un eveniment important pentru omenire care s-a întâmplat în ziua respectivă, biografia personalităţii alese sau conținutul evenimentului respectiv; în urma acestui demers se extrage o lecție de viață, un secret pentru succes pornind de la acea (acel) persoană (eveniment). Pe lângă aceasta, se face referire la un text din Biblie pentru ziua respectivă, care se potrivește cu lecția propusă. În acest fel, fiecare zi înseamnă un like (îmi place) oferit unei persoane, dar și dorința de a fi “like” (ca și) acea persoană.

  Din aceeași categorie

  Trei crai de la Răsărit

  La final, întreabă-te ce fel de daruri poți aduce tu prin care să-L recunoști pe Domnul Isus ca Rege, Mare-Preot și Jertfă pentru salvarea celui pierdut.

  Triunghiul Bermudelor

  O zicere înțeleaptă spune următorul lucru: „Nu te duce pe terenul lui Satana pentru că nu știi ce va face cu tine.”

  Triunghiul echilateral

  Un bine, oricât de subiectiv ar fi, este neprețuit; trebuie doar să nu dăuneze cuiva gestul făcut de noi, în rest, grija noastră e aceea de a face totul pe deplin. Exemplul perfect este Mântuitorul nostru, care a făcut bine chiar și vrăjmașilor Lui.

  Trepiedul

  Întreabă-te dacă tu ești pentru cineva un punct de sprijin. Sunt persoane care au curajul să apeleze la tine când le e greu? Ce faci de obicei? Ajuți sau te eschivezi? Dar Dumnezeu, El știe că Îi ești recunoscător? I-ai spus acest lucru? Spune-I simțămintele tale! Îi face plăcere să audă din gura și din inima ta mulțumirea.

  Publicate astăzi

  Trei crai de la Răsărit

  La final, întreabă-te ce fel de daruri poți aduce tu prin care să-L recunoști pe Domnul Isus ca Rege, Mare-Preot și Jertfă pentru salvarea celui pierdut.

  Dumnezeu l-a folosit pe soțul meu ca să-mi schimbe perspectiva

  Dumnezeu mi-a arătat clar că acea carte nu este despre mine, ci menirea ei este să-i ajute pe mulţi peregrini pe drumul spinos al vieții și să-I aducă Lui slavă. Îi mulțumesc Domnului pentru dragostea Lui necondiționată, pentru favoarea nemeritată și pentru harul Său minunat!

  Ecoul cuvintelor mele

  Cuvintele sunt arme foarte periculoase, care pot aduce bine sau rău. Adu-ţi aminte astăzi de situaţia băiatului care a reacţionat la ecoul propriilor cuvinte. Să folosim cuvintele pentru a domoli mânia şi pentru a aduce pace în inimile celor care ne ascultă.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie autentică

  Roagă-te pentru tinerii plecați din biserică! PROVOCARE: Folosește o ocazie pentru a le mulțumi în mod autentic tinerilor pentru implicarea lor în slujire!

  Krisztus az egyetlen Megváltó

  „Aki megszabadított minket a sötétség hatalmából, és általvitt az Ő szerelmes Fiának országába. Akiben van...