Din întuneric la lumină

Philip Doddridge – compozitor şi evanghelist

Şi puterea ta să ţină cât zilele tale! (Deuteronomul 33:25)

Puterea lui Dumnezeu a este la dispoziţia ta. Încrede-te şi astăzi în ea şi vei birui!

Optsprezece din cei nouăsprezece copii ai Monicăi Doddridge au murit la vârsta copilăriei. Când cel de-al doisprezecelea copil a venit pe lume, în data de 26 iunie 1702, medicii l-au declarat mort. Aşezat lângă mama lui, care nu voia să se despartă de el, copilul a început să scâncească. Atunci, Monica l-a închinat pe Philip lui Dumnezeu. întimpul copilăriei, i-a povestit fiului ei istorioarele Bibliei, învăţându-1 despre Dumnezeu.

De același autor

Succesul este al tuturor

Creat pentru un scop

Philip a fost exclus din şcoală din cauza sărăciei, iar visul lui de a deveni un slujitor al Domnului părea ruinat. înainte de a lua o decizie finală, Philip a pus deoparte o zi în care să se roage. în timp ce se ruga, a sosit o scrisoare din partea unui domn bogat care promitea să se ocupe de educaţia lui.

La 27 de ani, Philip a fost chemat să fie capelanul unei universităţi din Anglia. A ezitat din cauza sănătăţii şubrede. însă, în timp ce se plimba, a auzit un copil citind din Deuteronomul 32:25:„Puterea ta să ţină cât zilele tale.” A înţeles că Dumnezeu nu-1 va lăsa niciodată fără ajutorul Lui şi a acceptat slujba.

Sute de studenţi veneau în fiecare an la universitatea aceea pentru a asculta predicile lui Philip şi pentru a sta în preajma acestui titan al rugăciunii.

Dorin Cristea, Botoşani

Comentariile sunt închise

Devotionale Audio

Din întuneric la lumină - 2016. Optsprezece din cei nouăsprezece copii ai Monicăi Doddridge au murit la vârsta copilăriei. Când cel de-al doisprezecelea copil a venit pe lume, în data de 26 iunie 1702, medicii l-au declarat mort. Aşezat lângă mama lui, care nu voia să se despartă de el, copilul a început să scâncească. Atunci... pe e-mail">
Primește devoționalele
pe e-mail
Abonează-te pentru a primi devoționalele pe e-mail în fiecare zi.
Te poți dezabona oricând prin link-ul de dezabonare din fiecare mesaj trimis.